banner 2

Economic

Praktiker a anuntat ca va intra in insolventa, din cauza gradului ridicat de indatorare si lipsei lichiditatilor, dupa ce vanzarea unei subsidiare din Luxemburg a esuat, titlurile grupului german prabusindu-se joi la bursa din Frankfurt cu peste 70%

Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat miercuri seară, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinanţarea, se arată într-un anunţ publicat de Praktiker.
Grupul va solicita protecţie faţă de creditori pentru Praktiker AG şi unele divizii din Germania, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.
Vânzarea subsidiarei luxenburgheze Bâtiself SA a eşuat după ce board-ul companiei interesate să cumpere divizia nu a avizat tranzacţia, se arată în comunicat.
Câştigul care ar fi rezultat din vânzarea subsidiarei a fost inclus în planul de finanţare încă din 2012, precizează Praktiker.
Acţiunile Praktiker s-au prăbuşit joi cu 72%, la 10 cenţi, cel mai scăzut preţ din noiembrie 2005, când compania s-a listat la Frankfurt.
Printre acţionarii Praktiker se numără Donau Invest Beteiligungs GmbH, cu 10%, şi Maseltov Ltd., cu 9,6%.
Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile Praktiker au scăzut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.
Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,5% în primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internaţională a Praktiker, care include operaţiunile retailerului din şase ţări din Europa Centrală şi de Est - România, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Ucraina - a consemnat o scădere de 12,6%, la 112,4 milioane de euro. Praktiker mai deţine operaţiuni în Turcia şi Luxemburg.
Praktiker are 315 magazine în Germania şi 99 pe plan internaţional, din care 27 în România, potrivit datelor de la sfârşitul primului trimestru.
Anul trecut, vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro.
praktikerNegocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat miercuri seară, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinanţarea, se arată într-un anunţ publicat de Praktiker.
 • Written by A.P.
 • Category: Economic
 • Hits: 553

Executorii judecatoresti ruleaza sume din ce in ce mai importante prin conturi iar bancile nu puteau sa ramana indiferente la o asemenea oportunitate astfel ca, bancile isi cauta clienti printre notari, avocati si executori

Mai multe bănci din România acordă facilităţi importante executorilor judecătoreşti care îşi deschid la ele conturi de consemnare. Strategia este justificată de faptul că sumele rulate de executori cresc de la an la an, pe fondul adâncirii criezi. Unul dintre „furnizorii“ principali pentru executori sunt chiar băncile care execută silit şi scot la vânzare casele clienţilor rău-platnici. Oricine vrea să participe la o licitaţie pentru cumpărarea unei asemenea locuinţe trebuie să depună o garanţie de 10 la sută în contul executorului. Cel mai nou produs dedicat executorilor judecătoreşti vine de la Credit Europe Bank, instituţie de credit care acordă deja o serie de facilităţi pentru această categorie de clienţi. Dobânda la depozite era cu până la 1% mai mare decât cea standard.
Subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume a lansat  un cont de consemnare, prin care pot fi tranzitate sumele depuse drept garanţie pentru clienţii interesaţi să achiziţioneze bunuri scoase la licitaţie şi sumele încasate în cadrul procedurilor execuţionale. Sumele din cont nu sunt bonificate de către bancă, dar clientul nu plăteşte comisioane de deschidere sau administrare. Clienţii pot ataşa contului un card de debit fără comision de emitere sau administrare. Sumele retrase de pe carduri la bancomatele băncii sau cheltuite la POS nu sunt comisionate. Contul de consemnare este nelipsit din portofoliile majorităţii băncilor. O altă bancă turcească, Garanti, oferă la rândul ei facilităţi pentru executori.
Este vorba despre comisioane preferenţiale pentru primele șase luni de la deschiderea contului curent. De asemenea, banca emite gratuit un card de debit şi reduce la zero comisionul pentru activarea serviciului de online banking. Conturi de consemnare cu diverse facilităţi constând mai ales în comisioane reduse sau nule, carduri gratuite şi utilizarea fără costuri a serviciului de internet banking mai au şi BCR, Raiffeisen, Italo Romena sau CEC Bank. Libra Internet Bank este atrasă de alte meserii, tot din zona juridică. Micuţa bancă  a lansat un cont fiduciar pentru avocaţi şi notari.
Libra oferă avantajul de a ataşa contului curent al cabinetului mai multe conturi separate, destinate exclusiv păstrării şi administrării fondurilor fiduciare primite în depozit de către cabinet, în numele şi pe seama clienţilor săi. Deschiderea de cont şi depunerile de numerar sunt gratuite, iar la operarea pe conturi prin internet banking comisioanele operaţionale online aplicate de Libra Internet Bank sunt cu 30% mai mici faţă de cele din sucursalele băncii, fără taxa de activare şi de abonament.
bancile_cauta_clienti_printre_juristiMai multe bănci din România acordă facilităţi importante executorilor judecătoreşti care îşi deschid la ele conturi de consemnare. 
 • Written by A.P.
 • Category: Economic
 • Hits: 390

Top 4 cele mai profitabile banci din 2012. Profitul net total trece pragul de un miliard de lei

Cele mai profitabile patru bănci din 2012 au cumulat un profit net total care trece uşor de pragul de un miliard de lei. Profitul cel mai mare pe 2012, de 392 mil.lei pe 2012 l-a înregistrat Raiffeisen, care a fost şi cel mai mare contribuitor la bugetul de stat.
Pe poziţia următoare în clasament se află Banca Transilvania, cu un profit de 320 mil.lei, urmată de ING Bank şi UniCredit Ţiriac Bank, cu 195 mil. lei, respectiv 177 mil. lei.
Rămâne de văzut care a fost rezultatul băncii de stat CEC Bank, care de asemenea face parte din top 10 după active, situându-se pe locul 4 la sfârşitul lui 2012 în urma BT. Este de aşteptat ca banca să fi resimţit destul de dur presiunea creditelor neperformante, mai ales că spre deosebire de instituţiile de credit controlate de grupuri străine are mai puţine posibilităţi de curăţare a bilanţului, de pildă prin externalizarea unor credite cu probleme către vehicule speciale din grup.
Criza economică şi problemele de eficienţă au provocat pierderi pentru aproximativ jumătate din cele 42 de bănci de pe piaţă, iar bugetul a "pierdut" în ultimii ani o parte importantă din resursele virate de sectorul bancar, impozitele pe profit fiind în cădere liberă.
De la un profit record de 4,4 mld. lei în 2008, băncile comerciale au ajuns anul trecut la o pierdere record de 2,1 mld. lei. Sistemul bancar pe ansamblu a fost pe pierdere în ultimii trei ani, adunând pierderi de 3,4 mld. lei, în condiţiile în care o cincime din credite au devenit neperformante. Impozitul pe profit plătit de bănci în ultimii şase ani, de când s-a introdus sistemul plăţilor anticipate, a oscilat între 300 mil. lei şi 1,2 mld. lei.
cele_mai_profitabile_banci
Cele mai profitabile patru bănci din 2012 au cumulat un profit net total care trece uşor de pragul de un miliard de lei. 
 • Written by A.P.
 • Category: Economic
 • Hits: 687

Huawei va creste numarul de angajati romani de la 800 in prezent, la 1200 pana la finele anului viitor. De asemenea, grupul va investi inca 100 de milioane de euro pana in 2018

"Grupul chinez va continua angajările în subsidiara din România. Astfel, până în decembrie 2013 vom ajunge la 1.000 de angajaţi, iar la finele anului viitor la 1.200 de angajaţi. În prezent, 70% din angajaţii Huawei România sunt români", a precizat, marţi, directorul Departamentului de Conturi Integrate al Huawei România, Vlad Doicaru, citat de Mediafax.
Potrivit datelor prezentate de Huawei România, compania este implicată în dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii ale Vodafone România şi RCS&RDS, doi dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil.
Producătorul chinez de echipamente IT&C a avut în România, anul trecut, afaceri de 249 milioane de dolari, în creştere cu sub 10% faţă de anul precedent, estimând pentru acest an un avans până la 260 milioane de dolari.
"Cifra de afaceri obţinută în 2012 se referă la contractele Huawei derulate în România atât prin subsidiara Huawei România cât şi prin alte entitaţi ale grupului chinez înregistrate în alte state. Creşterea faţă de 2011 nu este foarte mare, sub 10%, dar este sustenabilă. Subsidiara Huawei România a înregistrat în 2012 afaceri de 96 milioane de euro, de la sub 90 milioane de euro în 2011. Suntem o companie sănătoasă, care creşte de la an la an", a adăugat Doicaru.
El a adăugat că pentru acest an afacerile Huawei în România au fost estimate la 260 milioane de dolari.
"Cifrele la finele primelor şase luni arată că suntem în grafic şi avem certitudinea că vom atinge ţinta pentru acest an, respectiv atingerea unui volum de afaceri de 260 milioane de dolari în acest an, pe toate entităţile Huawei, atât prin subsidiara din România, cât şi prin celelalte entităţi ale grupului chinez", a spus reprezentantul companiei chineze.
Huawei Technologies a fost înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, şi este cel mai mare furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari în 2012.
Subsidiara locală a grupului chinez şi-a început activitatea în 2003.
În iunie 2012, Huawei România a anunţat că a investit şase milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global în România, suma urmând să crească la 200 milioane de euro până în 2015.
"Centrul a devenit operaţional în februarie 2012. Suma de şase milioane de euro a fost alocată pentru amenajarea şi dotarea tehnică a centrului, al patrulea pe care Huawei îl deţine la nivel mondial", spunea Doicaru în iunie 2012.
Centrul este situat în clădirea Lakeview, amplasată pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală.
"Vom continua să investim în dezvoltarea activităţii Huawei în România. Până în 2018, grupul chinez va investi în România încă 100 milioane de euro, cifră care va include şi taxele şi costurile cu forţa de muncă. Cifra se adaugă investiţiilor din perioada 2007-2012, care au totalizat 90 milioane de euro", a spus în conferinţă reprezentantul Huawei România.
Doicaru a afirmat că Huawei are în România peste 800 de angajaţi, din care jumătate deservesc centru de servicii de suport global.
"Grupul chinez va continua angajările în subsidiara din România. Astfel, până în decembrie 2013 vom ajunge la 1.000 de angajaţi, iar la finele anului viitor la 1.200 de angajaţi. În prezent, 70% din angajaţii Huawei România sunt români", a spus Doicaru.
Potrivit datelor prezentate de Huawei România, compania este implicată în dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii ale Vodafone România şi RCS&RDS, doi dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de profil.
huawei"Grupul chinez va continua angajările în subsidiara din România. Astfel, până în decembrie 2013 vom ajunge la 1.000 de angajaţi, iar la finele anului viitor la 1.200 de angajaţi. În prezent, 70% din angajaţii Huawei România sunt români", a precizat, marţi, directorul Departamentului de Conturi Integrate al Huawei România, Vlad Doicaru, citat de Mediafax.
 • Written by A.P.
 • Category: Economic
 • Hits: 523

Compania Generali, producatorul solutiilor antivirus BitDefender si importatorul masinilor Mercedes Benz se numara printre companiile care au realizat cele mai importanta tranzactii pe piata de birouri in primele luni ale anului 2013

Cele trei companii au semnat contracte pentru spaţii în care ar putea lucra circa 2.500 de angajaţi, potrivit datelor centralizate de ZF de la firmele de consultanţă imobiliară.
În total, cele mai mari 12 tranzacţii semnate au vizat spaţii de 23.000 de metri pătraţi, iar cele mai mari contracte nu au depăşit 4.000 mp.
Companiile din zona IT, firmele farmaceutice, industriale sau de resurse umane au fost cele mai active pe piaţa birourilor din Bucureşti.
Majoritatea mutărilor au fost realizate prin închirierea unui spaţiu mai mare decât cel din sediul anterior, ceea ce relevă faptul că „în ciuda unui început de an cu semnale confuze, o serie de companii îşi continuă planurile de dezvoltare“, portivit ZF.
tranzactii_pe_piata_birourilor
Compania de asigurari Generali se numara printre companiile care au realizat cele mai importanta tranzactii pe piata de birouri in primele luni ale acestui an 
 • Written by A.P.
 • Category: Economic
 • Hits: 416

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org