banner 2

Social

Accident mortal in Bacau! Doua persoane au murit, iar alte trei au fost ranite, luni 10 iunie, in urma unui accident produs pe DN 2, in Beresti-Bistrita, dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit frontal

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, accidentul a avut loc în comuna băcăuană Bereşti-Bistriţa, pe DN 2 Bacău - Roman, după ce şoferul unei maşini a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism, informează Mediafax.
În urma impactului, şoferul maşinii care circula regulamentar, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a murit pe loc, în timp ce pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă, un băcăuan de 45 de ani, a murit la spital. De asemenea, un alt pasager din aceeaşi maşină a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde a rămas internat.
Totodată, şoferul care a provocat accidentul, un tânăr de 32 de ani, a fost transportat la spital, la fel ca şi soţia lui, doar femeia rămânând internată.
"Deocamdată, nu se cunosc cauzele exacte ale producerii accidentului, acestea urmând să fie stabilite în urma definitivării cercetărilor. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.
Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele şoferului de 32 de ani pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
accident_mortal_bacauPotrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, accidentul a avut loc în comuna băcăuană Bereşti-Bistriţa, pe DN 2 Bacău - Roman, după ce şoferul unei maşini a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism, informează Mediafax.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 416

Hotii se pun la punct rapid cu dispozitivele de ultima generatie. Cel mai recent dispozitiv este capabil sa citeasca datele unui card chiar de la un metru distanta. Specialistii spun sa tinem cardurile in portofel sau sa le acoperim cu o folie de aluminiu

Aşadar, hoţii îşi pot fura victima din mers, fără să o atingă.
Noile generaţii de carduri pot fi citite mult mai uşor cu dispozitive speciale. Astfel, gadgeturile pot citi numele şi adresa, data naşterii, codul unic personal, numărul de cont, banii din cont şi pinul, date suficiente pentru a putea clona imediat un card bancar.
Pentru a evita să deveniţi prada hoţilor, specialiştii recomandă să nu ţinem cardurile în buzunar sau pur şi simplu în geantă, ci în portofel, eventual acoperit cu o folie de aluminiu.
"Dispozitivele de citit carduri pot fi folosite de hoţi, le apropie de buzunarul în care ţineţi cardul, vă citesc datele, ulterior clonează cardul şi pot face plăţi cu cardul dumneavoastră", a explicat Elena Constantin, preşedintele Asociaţiei Examinatorilor de Fraude, pentru ştirileprotv.ro.
hotiAşadar, hoţii îşi pot fura victima din mers, fără să o atingă. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 322

Doi tineri suceveni au fost raniti, duminica 9 iunie, in urma unui accident dupa ce autoturismul in care se aflau s-a rasturnat si s-a oprit in poarta unei locuinte din comuna suceveana Putna

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă uşoară şi s-a răsturnat cu maşina, oprindu-se în poarta unei case.
În urma impactului, şoferul şi o pasageră, în vârstă de 19 ani, din Putna, au fost răniţi.
Când echipajul de poliţie a ajuns la locul accidentului şoferul nu a fost găsit, fiind identificat puţin mai târziu în apropiere.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
accident_suceava_9_iunieUn tânăr în vârstă de 23 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă uşoară şi s-a răsturnat cu maşina, oprindu-se în poarta unei case.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 341

Un copil in varsta de sase ani, din municipiul Bacau, a ajuns la spital, duminica 9 iunie, cu traumatisme, dupa ce ar fi fost aruncat de la etajul al doilea de catre mama sa, cunoscuta cu afectiuni psihice

Potrivit primelor informaţii oferite de Poliţia Judeţeană Bacău, vecinii au fost cei care au anunţat incidentul la Serviciul de urgenţă 112, după ce copilul s-a prăbuşit pe pământul din faţa blocului, informează Mediafax.
În urma primelor investigaţii desfăşurate în acest caz, s-a stabilit că băieţelul ar fi fost aruncat de la geamul locuinţei situate la etajul al doilea al blocului de către mama sa, o femeie cunoscută cu afecţiuni psihice. De altfel, femeia fusese externată recent de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Bacău.
"O echipă complexă de cercetare coordonată de către procurorul criminalist s-a deplasat la faţa locului, fiind declanşate cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte în care s-a produs incidentul. Minorul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde va rămâne internat pentru investigaţii medicale, el suferind traumatisme, dar nu grave", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.
Mama copilului a fost şi ea preluată de o ambulanţă şi internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Bacău.
gest_socant_bacauPotrivit primelor informaţii oferite de Poliţia Judeţeană Bacău, vecinii au fost cei care au anunţat incidentul la Serviciul de urgenţă 112, după ce copilul s-a prăbuşit pe pământul din faţa blocului, informează Mediafax.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 277

Luni (10.06.2013) incepe prima sesiunea a examenului national de Bacalaureat, evaluare competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana

187.898  de elevi vor participa începând de luni la prima sesiune a examenului naţional de BACALAUREAT, arată Ministerul Educaţiei.
Luni, 10 iunie,  are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Proba se va desfăşura în intervalul 10 - 12 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) - croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană , programată între 12 şi 14 iunie 2013
Cu toate că se aşteptau la peste 200.000 de elevi care să participe la BAC 2013, Ministerul Educaţiei arată că s-au înscris numai 187.898 elevi, repartizaţi în 585 de centre de examen. Dintre aceştia, 20.016 elevi sunt din Bucureşti, peste 6.000 dintre candidaţi fiind din promoţiile anterioare
Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).
Subiectele cuprind texte literare şi non-literare, funcţionale şi non-funcţionale, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programele pentru bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.
Ministerul Educaţiei arată că atât la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă, cât şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.
Ca de fiecare dată, şi la BAC este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din BAC a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.
Ca pocedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui candidat i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10 - 15 minute.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional, disponibilă pe http://www.subiecte2013.edu.ro/.
Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE.
Suplimentul descriptiv al certificatului de competenţă conţine descrierea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă ale candidatului şi se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.
Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de BACALAUREAT.
Calendar BAC - Sesiunea iunie-iulie:
27 - 31 mai 2013 -  înscrierea candidaţilor
10 - 12 iunie 2013 -  Evaluarea competenţelor lingvistice - limba română
12 - 14 iunie 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice -  limba maternă
17 - 21 iunie 2013 - Evaluarea competenţelor digitale
25 - 28 iunie 2013 -  Evaluarea competenţelor lingvistice - limbi străine
1 iulie 2013 -  Limba şi literatura română - proba scrisă
2 iulie 2013 -  Limba şi literatura maternă  proba scrisă
3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului - proba scrisă
5 iulie 2013 - Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă
8 iulie 2013 - Afişarea rezultatelor
12 iulie 2013 - Afişarea rezultatelor finale
Elevii care nu reuşesc să treacă de sesiunea din vară vor avea o a doua şansă în sesiunea din toamnă.
Calendar BAC- Sesiunea august-septembrie:
15 - 19 iulie 2013 -  Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
19 - 20 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice - limba romană
19 - 21 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice -  limba maternă
20 - 21 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
22 - 23 august 2013 -  Evaluarea competenţelor digitale
26 august 2013 - Limba şi literatura romană - proba scrisă
27 august 2013 -  Limba şi literatura maternă - proba scrisă
28 august 2013 -  Proba obligatorie a profilului - proba scrisă
30 august 2013 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba scrisă
2 septembrie 2013 - Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor
bac_2013187.898  de elevi vor participa începând de luni la prima sesiune a examenului naţional de BACALAUREAT, arată Ministerul Educaţiei.
 • Category: Social
 • Hits: 364

Circulatia mijloacelor de transport in comun din municipiul Brasov a fost reluata, sambata 8 iunie, in jurul orei 16,00

Potrivit unui comunicat al RAT Braşov, în urma unor discuţii purtate între conducere Regiei şi reprezentanţii salariaţilor aflaţi în grevă, o parte dintre conducătorii auto au renunţat la greva din ultimele zile şi au decis reluarea lucrului. "Conducerea şi salariaţii RAT depun toate eforturile ca în cel mai scurt timp posibil să se reia circulaţia pe toate traseele, conform orarelor afişate în staţii şi pe site-ul Regiei. Conducerea Regiei îşi exprimă pe această cale speranţa că toţi angajaţii vor înţelege situaţia existentă şi vor acţiona pentru reintrarea în starea de normalitate, pentru a nu se crea neplăceri utilizatorilor transportului public de călători din Braşov", se precizează în comunicatul de presă.
Vineri dimineaţa, cei 360 de şoferi de la RAT Braşov au încetat lucrul nemulţumiţi că nu li se majorează salariile. Ei au solicitat o majorare cu aproape 30%, în timp ce conducerea spunea că nu este posibil acest lucru deoarece conform legii bugetului regiile care primesc subvenţii de la bugetul local sau lucrează în pierdere nu pot majora salariile.
Un şofer RAT câştigă lunar în jur de 1.200 - 1.500 de lei în funcţie de vechime. Salariile angajaţilor RAT nu au mai fost majorate din anul 2007.
RAT Braşov primeşte din bugetul local o subvenţie de 35 de milioane de lei anual.
Regia deserveşte populaţia municipiului Braşov cu 240 de autobuze şi troleibuze care circulă pe 44 de linii. RAT are 960 de salariaţi.
rat_brasovPotrivit unui comunicat al RAT Braşov, în urma unor discuţii purtate între conducere Regiei şi reprezentanţii salariaţilor aflaţi în grevă, o parte dintre conducătorii auto au renunţat la greva din ultimele zile şi au decis reluarea lucrului. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 386

Cateva sute de persoane, reprezentand comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender, au participat la Bucuresti, la Marsul anual al diversitatii, evenimentul desfasurandu-se cu mult zgomot, dar fara incidente

Din motive de siguranţă, şi marşul din 2013 a fost organizat tot într-o zonă mai puţin populată, respectiv pe traseul Arcul de Triumf - şoseaua Kiseleff - cu sosire în apropiere de Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.
De altfel, pe traseu a fost desfăşurat un impresionant dispozitiv de securitate, inclusiv câini de intervenţie şi jandarmi călare, care au blocat străduţele adiacente bulevardului Kiseleff.
Ca şi în anii trecuţi, participanţii au făcut apel la imaginaţie: îmbrăcăminte în culori stridente, coafuri neobişnuite, au dansat continuu, încurajaţi de muzică tehno şi pop dată la maxim, plus pancarte cu sloganuri de genul: 'Ura nu este normală', 'Etichetele sunt pentru haine, nu pentru oameni', 'Dragostea nu este o crimă'.
Noutatea din acest an a fost prezenţa, pe tot parcursul paradei, a doi eurodeputaţi - britanicul Michael Cashman (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European) şi Ulrike Lunacek din Austria (Grupul Verzilor/ Alianţa Liberă Europeană) -, însoţiţi de deputatul român Remus Cernea şi directorul ACCEPT, Florin Buhuceanu.
Organizaţia Noua Dreaptă a organizat, sâmbătă, Marşul normalităţii, care se desfăşoară anual, ca o contramanifestaţie la Parada Gay organizată în Bucureşti. Manifestanţii împotriva homosexualităţii au pornit  în marş de la Piaţa Victoriei către Dealul Mitropoliei.
marsul_diversitatiiDin motive de siguranţă, şi marşul din 2013 a fost organizat tot într-o zonă mai puţin populată, respectiv pe traseul Arcul de Triumf - şoseaua Kiseleff - cu sosire în apropiere de Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 594

Vom avea un viitor de cosmar din cauza cianurilor, scrie Huffington Post. Iar Romania se va transforma intr-o anomalie a lumii pentru ca investitorii planuiesc un proiect important de minerit la Rosia Montana

România deţine titlul de "prima distopie a lumii" din cauza proiectului de minerit pe bază de cianuri de la Roşia Montană, scrie Rupert Wolfe-Murray de la ediţia britanică a site-ului Huffington Post.
Roşia Montană Gold Corporation a promis românilor mii de locuri de muncă, miliarde de dolari din impozite şi protecţia mediului. În realitate, scrie editorialistul, 3 sate şi 4 munţi vor fi distruşi, iar un rezervor de 214 milioane de tone de deşeuri de cianură vor înghiţi zona. Râurile şi apele subterane din regiune, inclusiv Dunărea, pot fi otrăvite. Huffington Post laudă reuşita unor localnici şi a câtorva ONG-uri care au reuşit în ultimii 15 ani să blocheze proiectul.
Rupert Wolfe-Murray este de părere că proiectul Roşia Montană reprezintă un test pentru industria minieră internaţională. România, o ţară săracă şi slab guvernată, se supune voinţei celor care deţin monopolul în acest domeniu, mai scrie Huffington Post.
rosia_montanaRomânia deţine titlul de "prima distopie a lumii" din cauza proiectului de minerit pe bază de cianuri de la Roşia Montană, scrie Rupert Wolfe-Murray de la ediţia britanică a site-ului Huffington Post.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 322

Femeile debutante in afaceri vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat de pana la 10.000 de euro prin intermediul unui program sustinut de la buget si derulat de Ministerul Economiei

Femeile debutante în afaceri vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la stat de până la 10.000 de euro, indiferent de vârstă şi de domeniul de activitate în care doresc să înfiinţeze firme, prin intermediul unui program susţinut de la buget şi derulat de Ministerul Economiei.
"Vrem să facem altfel programul petru femeile antreprenor, să le ajutăm cu finanţare. Am depus deja un proiect la Ministerul Finanţelor, vrem să facem ca la programul start-up, dar fără limită de vârstă pentru că femeile pot începe o afacere la orice vârstă. Nu vom avea foarte mulţi bani probabil anul acesta, dar anul viitor sper să reuşesc să obţin mai mult. Totodată, nu am pus condiţii despre activitatea firmei", a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism. În prezent, Ministerul Economiei derulează un program cu finanţare de la stat dedicat femeilor antreprenor prin care acestea pot beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat. Ministerul are în vedere să acorde prin intermediul programului granturi de până la 10.000 de euro pentru femeile debutante în afaceri, pe baza planurilor de afaceri realizate de către acestea. Bugetul pentru acest an al programului este de 500.000 de lei, iar ministerul a solicitat Ministerului Finanţelor majorarea sumelor alocate astfel încât să poată fi acordate 100 de granturi, respectiv până la 1 milion de euro. Ministrul pentru IMM-uri, care a participat la o întâlnire cu femeile de afaceri, a adăugat că antreprenoriatul feminin nu şi-a atins încă potenţialul maxim, în condiţiile în care în România femeile reprezintă peste jumătate din populaţia ţării.
femei_afaceriFemeile debutante în afaceri vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la stat de până la 10.000 de euro, indiferent de vârstă şi de domeniul de activitate în care doresc să înfiinţeze firme, prin intermediul unui program susţinut de la buget şi derulat de Ministerul Economiei.  
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 262

Ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, sustine taierea ajutorului de somaj pentru persoanele care refuza trei oferte de locuri de munca in judetul in care traiesc

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi turism, Maria Grapini, susţine tăierea ajutorului de şomaj pentru persoanele care refuză trei oferte de locuri de muncă în judeţul în care trăiesc, arătând că statul nu trebuie să plătească nemunca.
"Această propunere vine din toate zonele economice. De ce România nu ia o măsură acum dacă tot avem informaţiile în piaţă? Să vedem care este cererea de angajare de forţă de muncă pe meserii şi care este lista de şomeri şi dacă în judeţ - că nu putem la nivel de ţară, pentru că mobilitatea la noi este dificilă din cauza lipsei locurilor de cazare - dacă la nivel de judeţ o să constatăm că avem cereri pentru diverse meserii: strungar - 1.000 (cereri, n.r.), tâmplar - 500 (cereri, n.r.) şi găsesc că în acelaşi timp, în acelaşi judeţ plătesc 500 de tâmplari în şomaj, 200 de electricieni în şomaj şi există cerere pentru aceste meserii, după oferta, ca în ţările civilizate, a trei locuri de muncă, îţi tai şomajul", a spus ieri Grapini. Ea a precizat că statul nu poate să continue să plătească nemunca, ci să încurajeze munca. Rata şomajului a scăzut la 5,29% în aprilie, cu 0,29 puncte procentuale sub nivelul înregistrat în martie, la nivel naţional fiind 467.089 de persoane fără un loc de muncă, potrivit datelor Agenţiei naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Judeţul Vaslui are printre cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului (10,03%), urmat de Teleorman (9,75%), Mehedinţi (9,54%), Dolj (9,48%), Galaţi (8,82%), Alba (8,46%) şi Buzău (8,12%). Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 162.211 au fost indemnizaţi, iar 304.878 neindemnizaţi. Numărul celor indemnizaţi a scăzut cu 20.837 faţă de martie, iar cel al şomerilor neindemnizaţi cu 4.501
someriMinistrul delegat pentru IMM-uri şi turism, Maria Grapini, susţine tăierea ajutorului de şomaj pentru persoanele care refuză trei oferte de locuri de muncă în judeţul în care trăiesc, arătând că statul nu trebuie să plătească nemunca. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 268

Episodul internarii lui Adrian Nastase dupa tentativa de sinucidere a fost un adevarat "razboi al nervilor". In timp ce politistii cereau in mod insistent sa il vada pe fostul premier, medicii ii induceau in eroare

Doctorul Şerban Brădişteanu permitea vizitele familiei şi ale prietenilor, însă poliţiştii nu erau lăsaţi nici măcar să verifice dacă Năstase este în salon. Informaţiile apar în rechizitoriul DNA, în care Brădişteanu este acuzat de favorizare a infractorului.
"În primul rând am luat legătura cu medicul BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, căruia i-am spus că vreau să văd condamnatul, pentru că aşa este procedura noastră. Acesta s-a opus unui astfel de demers, motivat de faptul că zona respectivă era una aseptică şi mi-a spus că dacă doresc să văd persoana condamnată, pot să merg în biroul său, pentru că există monitorizare video pe Secţia ATI. I-am spus că nu voi face aşa ceva pentru că acele camere video pot transmite imagini de oriunde şi că doresc să mă asigur cu propriile mele simţuri că persoana condamnată este acolo. Am fost refuzat.. ", spune un ofiţer de Poliţia Judiciară.
medicii_lui_nastaseDoctorul Şerban Brădişteanu permitea vizitele familiei şi ale prietenilor, însă poliţiştii nu erau lăsaţi nici măcar să verifice dacă Năstase este în salon. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 253

O familie din Medias a ajuns la spital, dupa ce s-a intoxicat cu ciuperci otravitoare. Trei persoane, printre care un copil de doi ani sunt in stare foarte grava

O familie din localitatea Valea Viilor, judeţul Sibiu, formată din bunică, părinţi şi un copil de doi ani şi jumătate a fost transportată de un echipaj SMURD, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Urgenţa Spitalului Municipal din Mediaş, potrivit Agerpres.
De aici, trei membri ai familiei, bunica, tatăl şi copilul, au fost aduşi de urgenţă la Sibiu, din cauza stării foarte grave în care se aflau. Se pare că cei membrii familiei au mâncat ciuperci otrăvitoare.
"Starea foarte gravă se menţine în continuare pentru bunica de 58 de ani şi tatăl de 33 de ani. Amândoi sunt inconştienţi, intubaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă din Sibiu", a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Copilul de doi ani jumătate este conştient şi nu mai este intubat în Urgenţa Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Copilul a fost intoxicat cu ciuperci halucinogene.
familie_intoxicata_cu_ciuperciO familie din localitatea Valea Viilor, judeţul Sibiu, formată din bunică, părinţi şi un copil de doi ani şi jumătate a fost transportată de un echipaj SMURD, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Urgenţa Spitalului Municipal din Mediaş, potrivit Agerpres.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 248

Un autoturism a luat foc, in Buzau, in timp ce proprietarul il repara. Valvataia a fost atat de mare, incat a cuprins si acoperisul casei. Din fericire, oamenii au sarit cu galetile si au salvat locuinta. Masina a ars ca o torta

Maşina a luat foc în localitatea Moisica din judeţul Buzău. Proprietarul, împreună cu un prieten, repara o piesă cu un aparat de sudură. Dintr-o dată, au izbucnit flăcările, potrivit România TV. Focul risca să se extindă şi la o altă maşină din curte.
Vâlvătaia s-a extins şi la acoperişul casei. Localnicii au sărit să stingă focul. "Am ajutat cum am putut. Cu găleţi cu apă", a declarat un vecin.
În cele din urmă au ajuns şi două echipaje de pompieri. "Nu s-a stabilit de la ce a pornit incendiul. Din primele date, acesta ar fi fost provocat de un scurtcircuit la acumulator sau de o scânteie de la aparatul de sudură", a declarat un reprezentant de la ISU.
masina_in_flacariMaşina a luat foc în localitatea Moisica din judeţul Buzău. Proprietarul, împreună cu un prieten, repara o piesă cu un aparat de sudură. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 250

Taxa de divort s-a scumpit! Vezi noile tarife

Daca sunteti casatoriti si va ganditi la despartire, aflati ca divortul la primarie, acolo unde era cel mai ieftin, s-a scumpit si de 20 de ori.
Odata cu intrarea in vigoare a noului cod fiscal, autoritatile locale au fost obligate sa stabileasca o taxa de divort cuprinsa intre 500 si 600 de lei.
Astfel ca cea mai ieftina varianta de divort ramane acum instanta, cu o taxa de timbru de 39 de lei si fara avocat, in cazul unui divort amiabil.
Singura problema in acest caz este ca dureaza mai mult decat la notar, care va cere 700 de lei sa va redea libertatea intr-o luna, scrie protv.ro
taxa_divortDaca sunteti casatoriti si va ganditi la despartire, aflati ca divortul la primarie, acolo unde era cel mai ieftin, s-a scumpit si de 20 de ori.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 362

La intalnirea avuta cu sustinatorii paginii sale de Facebook, presedintele Traian Basescu a uimit asistenta cand s-a recunoscut invins, la nivel virtual, de Inna

La întâlnirea avută, joi, cu susţinătorii paginii sale de Facebook, preşedintele Traian Băsescu a uimit asistenţa când s-a recunoscut învins, la nivel virtual, de Inna, una dintre cele mai în vogă cântăreţe din România.
Şeful statului a mărturisit că nu are nicio şansă să o întreacă pe cântăreaţa Inna la numărul de like-uri, dar a vorbit şi despre faptul că internetul ar putea reprezenta o soluţie de promovare a imaginii României.
"Este (internetul - n.r.) un mijloc foarte ieftin de promovare. Este mult mai ieftin decât un spot publicitar, spre exemplu, în Marea Britanie, pe BBC sau pe televiziunea de stat germană sau pe marile televiziuni americane sau în Italia. Dar, dacă privim că la noi sunt circa 5,8 milioane de utilizatori de Facebook, dar avem şi Twitter şi YouTube şi Yahoo şi Google, am convingerea că am putea face o politică de promovare a României, care să contrabalanseze ce se vede pe televiziunile din Occident", a spus preşedintele, întrebat cu privire la posibilitatea promovării imaginii României prin intermediul internetului.
El a subliniat că întrebarea respectivă i-a dat o idee pentru că nu s-a gândit că România s-ar putea promova în acest fel.
"Ar putea fi un mijloc extraordinar. Mi-aţi dat o idee, vă mărturisesc. Adică dacă mă promovez eu, de ce nu s-ar putea promova România? Se promovează artişti. Mă uitam, Inna e cea mai activă. M-am uitat că a fost un mare realizator de televiziune care a spus că într-o lună vrea să depăşească numărul de like-uri (ale paginii "Alături de preşedintele nostru"- n.r.). S-a lăsat păgubaş după şase luni, n-a ajuns la jumătate. Eu nu vorbesc de Inna, că Inna mă întrece sigur, nu am aceleaşi valenţe ca Inna, plus voce", a afirmat şeful statului.
În timpul discuţiei de aproximativ o oră cu susţinătorii săi, Traian Băsescu a abordat şi problema gazelor de şist, subliniind că el ar spune "da" explorării şi exploatării, dar că decizia se va lua după încheierea mandatului său de preşedinte. Băsescu a punctat că agreează varianta gazelor de şist deoarece acestea ar ajuta România să fie independentă energetic.
"În ceea ce priveşte gazele de şist, nu sunt în măsură să vă spun cât de mari sunt riscurile. Ce vă pot spune, ca om politic, dacă ar fi în mâna mea decizia - însă decizia se va lua după ce îmi termin eu mandatul -, între oarecare riscuri (,,,) şi independenţă energetică răspunsul meu ar fi: da gazelor de şist", a spus Băsescu, dând apoi exemplul SUA, care au devenit independente din punctul de vedere al importului de gaze datorită gazelor de şist.
basescu_facebookLa întâlnirea avută, joi, cu susţinătorii paginii sale de Facebook, preşedintele Traian Băsescu a uimit asistenţa când s-a recunoscut învins, la nivel virtual, de Inna, una dintre cele mai în vogă cântăreţe din România.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 255

Trei frati cu varste cuprinse intre opt luni si cinci ani, din localitatea vasluiana Popeni, au fost preluati de Protectia Copilului, dupa ce s-a constatat ca acestia erau infometati si neglijati sever de parinti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a intervenit în regim de urgenţă, la sesizarea Primăriei din Popeni, în cazul a trei fraţi neglijaţi sever de părinţi, potrivit Mediafax.
Copiii erau înfometaţi în mod frecvent, iar reprezentanţii DGASPC Vaslui i-au găsit locuind într-un spaţiu total insalubru, ceea ce le-a afectat starea de sănătate, având diverse afecţiuni medicale.
"Cei trei fraţi provin dintr-un mediu familial dezorganizat, ambii părinţi manifestând dezinteres faţă de îngrijirea şi educarea copiilor. În urma anchetei la domiciliu, s-a constatat că micuţii erau bolnavi şi înfometaţi, prezentând disconfort psiho-emoţional generalizat din cauza neglijenţei şi a lipsei de ataşament. În consecinţă, copiii au fost separaţi de mediul familial şi vor intra într-un program de recuperare într-un centru de specialitate al instituţiei", a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Internaţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, cei trei fraţi ar putea fi încredinţaţi spre adopţie dacă se va constata că părinţii nu se vor reabilita şi nu vor manifesta niciun fel de interes pentru a-şi creşte şi educa copiii. Acest lucru va fi posibil odată cu decăderea din drepturile părinteşti, în baza unei sentinţe judecătoreşti.
protectia_copiluluiDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a intervenit în regim de urgenţă, la sesizarea Primăriei din Popeni, în cazul a trei fraţi neglijaţi sever de părinţi, potrivit Mediafax.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 264

Peste 11.000 de locuri de munca sunt disponibile, la nivel national, in perioada 6 - 12 iunie. In Iasi sunt inregistrate 572 posturi vacante

Potrivit datelor centralizate de ANOFM, la nivel naţional sunt înregistrate 11.131 de locuri de muncă.
Cele mai multe posturi vacante sunt în Capitală (823) şi în judeţele Cluj (1.500), Timiş (631), Iaşi (572), Alba (476), Constanţa (412), Călăraşi (409), Prahova (408) şi Argeş (400).
Judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă disponibile sunt Bacău (şapte), Mehedinţi (16), Suceava (18), Caraş-Severin (28), Galaţi (31), Ialomiţa (59) şi Sălaj (60).
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt înregistrate 742 locuri de muncă, cele mai multe pentru meseriile de inginer şi subinginer (peste 70), asistent medical generalist (38), consilier vânzări asigurări (32), programator (29), consilier financiar- bancar (22) şi formator (20).
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 10.389 de posturi, cele mai multe pentru: confecţioner-asamblor articole din textile (765), muncitor necalificat în industria confecţiilor (763), agent de vânzări (690), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (527), muncitor necalificat în agricultură (468) şi ospătar/chelner (257).
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php.
joburiPotrivit datelor centralizate de ANOFM, la nivel naţional sunt înregistrate 11.131 de locuri de muncă.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 265

O valiza suspecta a fost gasita joi seara (06.06.2013) intr-o benzinarie OMV din Piatra Neamt. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de pirotehnisti si pompieri

Panica a domnit timp de câteva ore, joi seară, la Piatra Neamţ, după ce o valiză suspectă a fost găsită într-o benzinăria situată pe Calea Romanului din Piatra Neamţ.
Cei care au găsit valiza au alertat imediat autorităţile, care au încercut zona, iar circulaţia a fost oprită pe un sens de mers până la verificarea obiectului suspect.
Echipele de intervenţie au fost alertate de trecători.
La începutul anului, la Piatra Neamţ un dispozitiv explozibil a fost plasat sub maşina unui cunoscut interlop din oraş, la comanda unui rival al acestuia.
panica_in_piatraPanica a domnit timp de câteva ore, joi seară, la Piatra Neamţ, după ce o valiză suspectă a fost găsită într-o benzinăria situată pe Calea Romanului.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 309

Sase barbati suspectati ca ar fi sustras din societati comerciale bunuri in valoare de 100.000 de lei au fost retinuti de politistii ilfoveni, urmand a fi prezentati magistratilor de la judecatoria Buftea cu propunere de arestare preventiva

"La data de 5 iunie, poliţiştii au reuşit prinderea în flagrant a patru bărbaţi, la scurt timp după ce ar fi sustras dintr-un container aparţinând unei societăţi comerciale, din localitatea Afumaţi, 20 de baxuri care conţineau albume şi rame foto, în valoare de 7.000 de lei", informează IGPR, potrivit Agepres.
În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Buftea, poliţiştii de investigaţii criminale au descins la locuinţele membrilor grupării, unul din municipiul Bucureşti şi cinci din judeţul Ialomiţa.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost recuperate mai multe bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni.
În perioada aprilie - iunie, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale - IGPR, au probat activitatea infracţională a şase persoane, una din municipiul Bucureşti şi cinci din judeţul Ialomiţa, suspectate că ar fi sustras din containere ale unor societăţi comerciale obiecte de îmbrăcăminte, electrice, articole de papetărie şi de artizanat.
retea_destructurata"La data de 5 iunie, poliţiştii au reuşit prinderea în flagrant a patru bărbaţi, la scurt timp după ce ar fi sustras dintr-un container aparţinând unei societăţi comerciale, din localitatea Afumaţi, 20 de baxuri care conţineau albume şi rame foto, în valoare de 7.000 de lei", informează IGPR, potrivit Agepres.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 221

Peste 300 de angajati ai societatii Ga Pro Co Chemicals Savinesti, judetul Neamt, protesteaza in fata prefecturii, intr-o actiune impotriva scumpirii gazului metan, sustinuta de Cartel Alfa

În ciuda ploii puternice, salariaţii societăţii s-au adunat în faţa prefecturii din Săvineşti încă de la ora 9.00 şi sunt decişi să rămână în faţa instituţiei timp de trei ore, urmând să continue protestul şi vineri.
Sindicaliştii contestă prevederile Hotărârii de Guvern nr.22, din 22 ianuarie 2013, prin care s-a dispus creşterea preţului la gazul metan cu 165% până în octombrie 2014, potrivit Agerpres. Angajaţii Ga Pro Co Chemicals solicită Guvernului îngheţarea preţului la gazul metan pentru măcar un an, întrucât orice creştere de preţ duce la scoaterea de pe piaţă a societăţii, dat fiind faptul că 85% din materia primă este gazul metan.
"Chimia salvează România" şi "Aţi promis locuri de muncă, dar acum rămânem şomeri" au fost principalele scandări ale protestatarilor. Aceştia au fost nemulţumiţi şi de faptul că prefectul George Lazăr a coborât la ei abia după o jumătate de oră de la începerea protestului. "Ne-aţi lăsat să stăm în ploaie", l-au apostrofat sindicaliştii pe prefect.
O delegaţie a protestatarilor a fost convocată în biroul prefectului, iar solicitările acestora vor fi trimise la Guvern.
Protestatarii nemţeni au anunţat că un protest amplu, la care vor participa sindicalişti şi de la societăţile similare din Bacău, Târgu Mureş, Turnu Măgurele, Ucea - Braşov şi Făgăraş, va avea loc la Bucureşti, în zilele de 11 şi 12 iunie, la sediul PSD şi la cel al Guvernului.
protest_neamtÎn ciuda ploii puternice, salariaţii societăţii s-au adunat în faţa prefecturii din Săvineşti încă de la ora 9.00 şi sunt decişi să rămână în faţa instituţiei timp de trei ore, urmând să continue protestul şi vineri.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 360

Un baraj de colmatare din beton, din localitatea vasluiana Vulturesti, a fost distrus de o viitura puternica formata in urma ploilor torentiale. Aproximativ zece locuinte situate in vecinatate sunt in pericol din cauza ravenei formate in zona respectiva

Barajul din beton situat în localitatea Vultureşti, cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, a fost rupt de forţa torentului de apă care a dărâmat construcţia din beton. În urma distrugerii barajului, în zonă s-a format o ravenă, lungă de 20 de metri şi adâncă de zece metri, care poate pune în pericol cele aproximativ zece locuinţe situate în imediata vecinătate. Cea mai apropiată dintre case se află la mai puţin de şapte metri de râpă, în condiţiile în care malurile ravenei sunt afectate de eroziune.
"Barajul de colmatare distrus de viitură se afla în exploatarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), fiind construit în perioada anilor 1984-1985. Pentru a înlătura pericolul la care ar putea fi expuse locuinţele situate în imediata vecinătate a ravenei, ANIF trebuie să întocmească în perioada următoare un proiect pentru execuţia unui nou baraj de colmatare în localitatea Vultureşti", a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.
Potrivit Mediafax, pe lângă distrugerea barajului, ploile torenţiale căzute în Vultureşti au dus la inundarea a 15 gospodării, apa şi mâlul adunat de pe dealuri umplând curţile şi grădinile localnicilor.
baraj_distrus_de_viituraBarajul din beton situat în localitatea Vultureşti, cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, a fost rupt de forţa torentului de apă care a dărâmat construcţia din beton.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 298

More Articles ...

 1. Un barbat din judetul Vaslui se zbate intre viata si moarte dupa ce creanga unui copac l-a lovit in cap. Angajatii de la Primaria Negresti curatau copacii de crengile uscate si nu l-au vazut trecand pe sub pom
 2. Mariana Campeanu: Evaluarea persoanelor cu handicap si a celor invalide se va face de catre o singura comisie
 3. Opt echipe canine ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor au fost instruite de lucratori ai Autoritatii Nationale a Vamilor sa gaseasca telefoane mobile in inchisori
 4. Un numar de 452 de elevi din judetul Bistrita-Nasaud, care provin din familii nevoiase, se afla pe lista beneficiarilor programului Euro 200 derulat de Ministerul Educatiei. Copiii vor primi cate 200 de euro pentru a-si achizitiona un calculator
 5. Judecatorii au respins cererea de redeschidere a dosarului Madalinei Manole, inaintata de parintii artistei. Astfel, cazul Madalinei Manole ramane clasat ca sinucidere
 6. Drapelul Romaniei va fi modificat! Costurile de inlocuire a steagurilor vechi cu noul drapel ce va contine stema Romaniei vor fi suportate mai ales de catre administratiile locale. Costurile ar putea ajunge la circa 1.000.000 de euro
 7. Deputatul PSD Georgian Pop a propus in Parlament o lege prin care nimeni sa nu isi mai poata cumpara cartele telefonice pre-pay fara sa prezinte buletinul. In prezent, acestea se vand fara acte
 8. Ingrijorator: trei tineri s-au spanzurat in Iasi in doar 4 zile din cauza unor probleme sentimentale!
 9. Un drapel secuiesc de doi metri a fost arborat, marti 4 iunie, in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, la initiativa organizatiei locale a PCM, urmand sa ramana acolo "pe termen nelimitat"
 10. Accident mortal in capitala in cursul zilei de marti 4 iunie. Un tanar motociclist si-a pierdut viata dupa ce a fost accidentat de un autoturism pe Soseaua Electronicii
 11. Ambitia lui Ceausescu: se visa exportator de tehnologie nucleara. Totodata, prin programul nucler, Ceausescu reafirma independenta politica si economica fata de Moscova
 12. BACALAUREAT 2013: afla tot ceea ce trebuie sa stii despre BAC 2013
 13. Ieseanul din fruntea Ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, vede ca fiind ceva normal salariul de 9000 de euro al directorului de la CFR Marfa
 14. Munca la negru - definitii si implicatii sociale
 15. Crin Antonescu le plange de mila politicienilor: ideea e ca demnitarii au salarii mari este „un caraghioslac”
 16. Iata ce job-uri sunt disponibile pentru specialistii romani in strainatate
 17. Clipe de cosmar pentru o fetita de 9 ani din Botosani. Copila a fost batuta si violata de Dragos Popescu,un tanar de 19 ani. Dupa cateva ore, fata a reuşit sa scape din mainile agresorului si a fugit acasa unde a povestit totul
 18. Un copil in varsta de opt ani, din localitatea vasluiana Valea lui Darie, a ajuns in coma alcoolica la spital dupa ce a baut o jumatate de litru de rachiu
 19. Un student de 22 de ani a fost gasit mort intr-un campus studentesc din Iaşi, de catre colegul sau de camera. Tanarul se spanzurase in urma cu cateva zile
 20. Aproape 250.000 de romani risca sa fie amendati pentru ca nu si-au depus declaratiile de venit la timp

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org