banner 2

Social

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca fondul clasei, care acum nu este legal, trebuie "adus la lumina"

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca fondul clasei, care acum nu este legal, trebuie "adus la lumina", precizand ca nu va fi obligatoriu in viitor.
"In primul rand, cred ca suntem cu totii de acord, ca exista un fond al clasei. (...) Sigur ca legal el nu exista. (...) Eu cred ca ar fi mult mai bine daca acest fond al clasei ar fi adus la lumina, ar fi oficializat si ar exista reguli clare de constituire a lui si de utilizare a lui", a spus ministrul Pricopie.
Intrebat daca fondul clasei va fi obligatoriu, ministrul Educatiei a spus ca fondul clasei nu poate sa implice o obligativitate din partea parintilor.
"Vreau sa subliniez pentru ca o parte din colegii dumneavoastra au reluat mesajul, cum ca ar fi obligatoriu. Vreau sa spun ca nu, fondul clasei nu poate sa implice o obligativitate din partea parintilor de a contribui. Cine doreste, contribuie, cine nu doreste, nu contribuie", a precizat ministrul Pricopie.
Acesta s-a intalnit vineri, la Consiliul Judetean, cu profesorii din judetul Sibiu, care s-au plans, in primul rand, de intarzierea banilor de naveta.
remus_pricopieMinistrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca fondul clasei, care acum nu este legal, trebuie "adus la lumina", precizand ca nu va fi obligatoriu in viitor.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 481

Procurorii DIICOT Oradea l-au trimis in judecata pe arhitectul francez Charles Fejto, fondatorul unei organizatii internationale pentru protectia copilului aflata sub tutela ONU, acuzat ca a incercat sa cumpere o fata de 14 ani cu 100.000 de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea i-au trimis în judecată pe arhitectul francez Charles Fejto (66 de ani) şi pe Ildiko Kozma (44 de ani), mama fetei de 14 ani, pentru trafic de minori, act sexual cu un minor şi complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.
Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârşitul lui 2010, Fejto a negociat cumpărarea unei fetiţie de 14 ani, fiica lui Ildiko Kozma, cu 100.000 euro, în vederea exploatării sexuale a acesteia atât de către el, cât şi de către prietenii săi apropiaţi.
Anchetatorii susţin că arhitectul francez i-a dat mamei fetei 34.000 de euro şi a procurat o carte de identitate falsă pe numele minorei, în scopul scoaterii frauduloase a acesteia din România şi apoi din Ungaria.
La Punctul de Trecere al Frontierei Salonta din judeţul Bihor, Charles Fejto şi Ildiko Kozma au fost prinşi în flagrant, la 31 martie 2011, în timp ce încercau să o scoată din ţară pe fată. Procurorii susţin că cei doi aveau asupra lor o carte de identitate pe numele minorei, din care rezulta că aceasta ar fi fost născută la 19 ianuarie 1993, având vârsta de peste 18 ani.
Arhitectul francez este cunoscut cu antecedente penale pentru două fapte de viol comise în perioada 1 ianuarie 1998 şi 31 decembrie 1998 asupra unor minore de 15 ani în Cambodgia. Pentru aceste fapte, el a fost condamnat la 2 iulie 2004 de Tribunalul de Mare Instanţă din Paris la doi ani închisoare cu suspendare, a mai precizat DIICOT.
Ildiko Kozma a fost decăzută din drepturile părinteşti, iar faţă de minoră au fost luate măsuri de protecţie socială.
Fejto Charles este fondator al ASPECA, o organizaţie internaţională pentru protecţia copilului aflată sub tutela ONU.
arhitect_francez_trimis_in_judecataProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea i-au trimis în judecată pe arhitectul francez Charles Fejto (66 de ani) şi pe Ildiko Kozma (44 de ani), mama fetei de 14 ani, pentru trafic de minori, act sexual cu un minor şi complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 376

Jurnalistul Mircea Marian a fost injurat, imbrancit si lovit de catre un barbat care i-a spus ca-l pedepseste pentru ceea ce afirma la televizor si i-a cerut sa fie atent de acum inainte la ce mai spune in emisiunile TV

În faţa celor doi poliţişti, care asistau pasiv, agresorul, care a susţinut că acţionează în calitate de revoluţionar care şi-a dat sângele pentru ţară, i-a spus jurnalistului Mircea Marian că este "vândut jidanilor".
"Am chemat poliția, care ne-a legitimat, mi-a transmis că nu poate face nimic și îmi recomandă să mă duc la secția de poliție să depun plângere. Polițiștii nu s-au legitimat și, când i-am întrebat dacă sunt martori la amenințări, s-au strâmbat și au zis un "da" cu jumătate de gură. Sunt în stare de șoc și uluit de pasivitatea cu care polițiștii veniți la fața locului au tratat acest incident. Individul putea să vină după mine, să-mi dea în cap, pentru că poliția urma să plece după ce ne-a legitimat", a povestit Mircea Marian, pentru evz.ro.
Jurnalistul a depus și o plângere la Secția 14 Poliție, pe raza căreia își are domiciliul, el identificându-l pe agresor ca fiind Mihai Voicu.
"Are certificat de luptător la revoluție, s-a născut în 1952, la Buzău. O scurtă căutare pe Internet ne arată ce spune el că ar fi făcut la revoluție, dar în orice caz a apărut în scenă abia pe 22 decembrie", ne-a declarat Mircea Marian.
Jurnalistul a mai precizat că nu e prima dată când acest personaj îl acostează pe stradă și îl agresează.
mircea_marian_atacatÎn faţa celor doi poliţişti, care asistau pasiv, agresorul, care a susţinut că acţionează în calitate de revoluţionar care şi-a dat sângele pentru ţară, i-a spus jurnalistului Mircea Marian că este "vândut jidanilor".
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 430

Trei la suta dintre romani joaca la masini de tip slot, cunoscute ca pacanele, pe care le asociaza cu socializarea, distractia, placerea jocului si castigul, se arata intr-un studiu realizat la initiativa Asociatiei Organizatorilor de Sloturi

Potrivit studiului citat, trei la sută dintre români participă la jocurile de sloturi, pe care "le asociază cu beneficii precum socializare, distracţie, relaxare, plăcerea jocului şi câştig".
Cei care joacă la păcănele sunt într-o proporţie de 92 la sută bărbaţi şi au o vârstă medie de 29 de ani. Totodată, sloturile sunt preferate de patru la sută din populaţia de la oraş şi doi la sută din populaţia mediului rural.
"Conform statisticilor internaţionale, numărul participanţilor la joc în alte ţări europene este de peste patru ori mai mare, în Marea Britanie, 13 la sută din populaţie participând la jocurile de sloturi în 2010", se arată într-un comunicat emis de Asociaţia Organizatorilor de Sloturi.
Potrivit sursei citate, trei la sută dintre români au jucat la maşinile de sloturi în ultimul an şi doar unu la sută dintre ei joacă săptămânal.
În acelaşi timp, la Loto joacă 20 la sută dintre români, cinci la sută - săptămânal, în timp ce la pariuri sportive au jucat în ultimul an şase la sută, iar săptămânal - trei la sută.
Jocurile de cărţi (poker şi black jack) sunt practicate de trei la sută dintre români, unu la sută jucând săptămânal.
Jocurile de noroc online sunt preferate de trei la sută dintre români, iar săptămânal la acestea participă doi la sută din populaţia adultă a ţării.
Ruleta din cazinourile live este preferată de mai puţin de unu la sută din populaţia ţării.
Studiul a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2012, constând într-o cercetare reprezentantivă la nivel naţional, pe un eşantion de 1.091 de persoane, şi exit-interviuri aplicate unui număr de 855 de jucători la maşinile de tip slot.
pacanelePotrivit unui studiu, trei la sută dintre români participă la jocurile de sloturi, pe care "le asociază cu beneficii precum socializare, distracţie, relaxare, plăcerea jocului şi câştig". 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 410

Un sondaj realizat la nivel mondial cu privire la studiul celor mai rasiste popoare din lume arata ca Romania se afla printre primele locuri din Europa, la capatul opus situandu-se Marea Britanie

Studiul a aratat ca cele mai intolerante state sunt cele in curs de dezvoltare, precum Bangladesh, Iordania si India. La cealalta parte a topului se afla Marea Britanie, Statale Unite si Australia.
Totodata, studiul realizat de oamenii de stiinta suedezi plaseaza Romania printre cele mai rasiste tari din Europa, fiind intrecuta doar de Albania, Bulgaria si Franta.
Sondajul a fost realizat in 80 de state, scrie Daily Mail, si a luat in calcul numarul cetatenilor care au raspuns la intrebarea "care sunt oamenii pe care nu i-ati dori ca vecini?" cu "persoane dintr-o alta rasa".
Cercetatorii au descoperit ca societatile care sunt extrem de intolerante sunt cele din Hong Kong (71,8% din populatie), Bangladesh (71,7%), Iordania (51,4%) si India (43,5%).
La polul opus, viziunile rasiste sunt extrem de rare in SUA (3,8%), la fel ca si in alte state vorbitoare de limba engleza, precum Marea Britanie si Australia (mai putin de 2%).
In tarile din America Latina, doar unul din 20 de oameni nu este tolerant, in timp ce in Orientul Mijlociu se remarca tensiuni rasiale mari.
In schimb, Europa este impartita, Vestul fiind mai putin rasist ca Estul.
Astfel, in Romania, intre 20% si 29,9% dintre cetateni spun ca nu ar dori sa aiba drept vecini oameni de alta rasa (datele au fost culese in perioada 1998 - 2005).
Insa au existat si voci care au contestat raportul, apreciind ca nu ar reflecta tendintele actuale, avand in vedere ca a fost realizat intr-o lunga perioada de timp - 30 de ani.
De asemenea, in unele tari vestice, rasismul este un subiect tabu, iar multi isi ascund aceste porniri.
studiu_rasismStudiul a aratat ca cele mai intolerante state sunt cele in curs de dezvoltare, precum Bangladesh, Iordania si India. La cealalta parte a topului se afla Marea Britanie, Statale Unite si Australia.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 342

Revoltator! 24 de oameni au murit in Bihor dupa ce au baut Alcofarm, o lotiune anti-septica pentru piele ce continea alcool metilic

24 de oameni au murit in Bihor, dupa ce au baut Alcofarm, o lotiune anti-septica pentru piele ce continea alcool metilic, toxic pentru organism. O alta persoana si-a pierdut vederea din cauza aceluiasi produs cu care si-a dat pe fata.
Recipientul acestei lotiuni seamana cu unul de spirt medicinal, spun autoritatile, care vor sa retraga de pe piata toate stocurile. Fabricantii sunt acuzati de omor din culpa, dar va fi destul de greu sa-i mai gaseasca cineva. Firma din Bistrita Nasaud este de cativa ani in faliment.
De la inceputul anului trecut 24 de oameni, majoritatea barbati au murit dupa ce au baut acest produs, vandut ca produs cosmetic.
Pe eticheta scrie ca este o solutie antiseptica pentru piele, dar nu se precizeaza ca are in compozitie alcool metilic. Pacientii erau convinsi ca beau spirt medicinal, fiind atrasi de pret, doar cinci lei, dar cel mai mult de concentratia de alcool foarte mare.
alcofarm24 de oameni au murit in Bihor, dupa ce au baut Alcofarm, o lotiune anti-septica pentru piele ce continea alcool metilic, toxic pentru organism. O alta persoana si-a pierdut vederea din cauza aceluiasi produs cu care si-a dat pe fata. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 433

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, este de acord cu propunerea patronatelor din turism de marire a vacantei de vara a elevilor si sustine ca a inaintat, in acest sens, o scrisoare catre Ministerul Educatiei

"Eu mergeam spre litoral şi scrisoarea a plecat de la mine de la secretariat către ministrul Educaţiei, în care am solicitat vacanţele, aşa cum le-aţi cerut dumneavoastră. Dar nu mă pot băga totuşi în strategia ministerului Educaţiei, însă am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni, şi noi am făcut începerea şcolii la 15 septembrie şi nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 şi 15 şi era cea mai bună perioadă şi mai ieftină", a declarat, joi, Maria Grapini, citată de Mediafax.
Maria Grapini a fost prezentă, joi, la Constanţa, la o întâlnire cu hotelieri de pe litoral, desfăşurată la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus a cerut, marţi, încheierea anului şcolar la 1 iunie "măcar pentru clasele I-VIII", ceea ce, în opinia acestora, ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.
Cele două organizaţii solicită "reanalizarea programei de învăţământ şi modificarea ei pentru încheierea anului şcolar pe data de 1 iunie măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral".
Vacanţa de vară a elevilor începe în 22 iunie şi se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Excepţie fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum şi cei din clasele terminale ale învăţământului liceal, care vor intra în vacanţă la 1 iunie.
maria_grapiniVeste bună pentru elevi. Un ministru propune marirea  vacantei de vara
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 355

Patriarhia Romana se opune categoric finantarii cercetarii pe embrioni umani

Patriarhia Română susţine, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, iniţiativa cetăţenească europeană "Unul dintre noi", care are drept scop oprirea finanţării cercetării pe embrioni umani, prevăzută în noul program cadru de cercetare 2014 - 2020 al Uniunii Europene."Patriarhia Română susţine iniţiativa cetăţenească europeană «Unul dintre noi», care are drept scop protejarea juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie", arată un comunicat al instituţiei bisericeşti
În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene de la Bruxelles şi Strasbourg, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, a susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc "aspecte etice", în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani, ale noului program cadru de cercetare 2014 - 2020, denumit Orizont 2020.
Prin iniţiativă, se solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică.
Conform Tratatului privind Uniunea Europeană, o iniţiativă cetăţeanească trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni din cel puţin şapte dintre cele 27 de state membre ale UE pentru iniţierea de către Comisia Europeană a unei propuneri legislative.
Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate susţine iniţiativa "Unul dintre noi", prin completarea unui formular electronic. Alte detalii privind iniţiativa sunt disponibile pe site-ul oneofus.eu.
patriarhia_si_experimentele_pe_embrioniPatriarhia Română susţine, împreună cu Comisia Episcopatelor Catolice din Europa, iniţiativa cetăţenească europeană "Unul dintre noi", care are drept scop oprirea finanţării cercetării pe embrioni umani, prevăzută în noul program cadru de cercetare 2014 - 2020 al Uniunii Europene.
 • Category: Social
 • Hits: 483

Scolile vor putea primi mai multi bani din 2014. Cum?Premierul Victor Ponta legalizeaza fondul clasei

Şcolile din România vor primi în curând mai mulţi bani, dar nu de la bugetul de stat, ci din partea celor care vor să finanţeze Educaţia.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat miercuri seară la GÂNDUL LIVE că lucrează la un mecanism prin care banii să ajungă mult mai uşor la şcoală, iar părinţii şi oamenii care vor să doneze bani instituţiilor de învăţământ să o poată face direct în conturile şcolii.
De asemenea, ministrul a mai spus că vrea să extindă şi la instituţiile de învăţământ din România sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit existent pentru organizaţii neguvernamentale.
„Eu mă gândesc la donaţii de mai mult de 2% din impozit, dar mai întâi trebuie să definim mecanismul prin care să se poată face acest lucru, pentru că acesta este un mecanism complex care nu ţine numai de decizia  Ministerului Educaţiei”, a spus Pricopie. Ministrul a spus că, în acest fel, fondul clasei va fi scos „la suprafaţă”.
Calendar de implementare: 2014
„Consider că este absolut OK ca un părinte, dacă vrea, să contribuie cu o anumită sumă la şcoală să o poată face într-un mod legal şi să o facă într-un cont al şcolii. În momentul de faţă, conturile şcolii sunt de fapt la primărie. Prin urmare, acea contribuţie de 2% din impozitul pe venit nu poate fi donată la şcoală. Am discutat cu Asociaţia Părinţilor şi cu specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi încercăm să identificăm un mecanism prin care în  fiecare şcoală în parte să existe un cont special, un cont transparent prin care părinţii, profesorii sau cei care contribuie la acest cont să poată să obţină informaţii despre bani”, a precizat ministrul.
Noul sistem va avea la bază mai multe reguli foarte clare, a subliniat Pricopie, la GÂNDUL LIVE.
„Cu reguli  foarte clare, acest cont să fie auditat anual, iar părinţii şi şcoala să decidă ceea ce consideră că trebuie se facă cu aceşti bani. Toate statele pe care noi le dăm ca exemplu că au o educaţie solidă au o contribuţie privată în zona educaţiei, iar privat înseamnă acest fond „economics of education””, a spus Remus Pricopie.
Ministrul a spus că procedurile pentru crearea conturilor şcolii sunt destul de înaintate, iar cel mai devreme vor fi puse în practică în anul şcolar următor.
„Eu cred că acest mecanism va fi definitivat pe parcursul acestui an, şi, dacă nu în septembrie următor, el va fi funcţional cel mai târziu de anul viitor. Vom vedea ce sume vom reuşi să colectăm. Dar nu este Ministerul sau directorul şcolii în măsură să decidă ce o să se facă cu aceşti bani”, a precizat ministrul.
Conturile bancare ale şcolilor vor avea aceleaşi reguli ca şi orice cont bancar din România, dar vor fi audiatate anual pentru sumele donate şi sumele cheltuite. Ministrul se gândeşte la nişte reguli privind cheltuirea banilor donaţi şcolilor.
”Trebuie să vezi exact dacă pot fi introduse nişte capitole bugetare prin care aceşti bani să poată fi folosiţi, pentru că putem ajunge în situaţia în care să sponsorizăm vacanţe”, a spus Remus Pricopie.
Donaţiile pentru şcoli vor fi ghidate după un act legislativ. „Mai întâi trebuie să vedem cum se va face şi apoi va trebui să vedem de ce acoperire legislativă este nevoie. Acest lucru se practică în alte ţări, nu îl inventăm noi. Va fi o formulă flexibilă. Eu cred că trebuie să ne uităm ce fac şi alţii, să vedem ce este fezabil şi ce nu. Dar sunt conştient că un model împrumutat 100% din altă parte nu va funcţiona”, a mai spus Pricopie la GÂNDUL LIVE. Ministrul a dezvăluit că a studiat mai multe sisteme de educaţie, dar că nu s-a oprit la unul în special.
fondul_clasei
Şcolile din România vor primi în curând mai mulţi bani, dar nu de la bugetul de stat, ci din partea celor care vor să finanţeze Educaţia.
 • Category: Social
 • Hits: 485

Peste 6.800 de cereri au fost depuse pana miercuri la ora 20.00, in etapa a doua de inscriere in clasa pregatitoare, majoritatea fiind pentru copiii care vor implini 6 ani pana la 1 septembrie 2013

Din totalul celor 6.875 de cereri depuse până miercuri la ora 20.00, în a doua etapă, 5.309 sunt pentru copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar 1.566, pentru copii care împlinesc 6 ani după data menţionată.
În aplicația de înscriere online au fost introduse, până în prezent, 89 de cereri, dintre care 50 au fost validate la secretariatele unităților de învățământ.
Ministrul Educației, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinților să își înscrie copiii în clasa pregătitoare în perioada alocată celei de-a doua etape, respectiv 8-17 mai. Pricopie le precizează părinților să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opțiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiți și în această etapă.
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscriși în prima etapă, fie nu au putut fi repartizați pe locurile pentru care au optat. Părinții pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităților de învățământ alese.
Opțiunile pot fi făcute numai pentru acele unități de învățământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene şi de cel al municipiului București.
În prima etapă, desfăşurată între 2 şi 22 aprilie, au fost înregistrate 163.722 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, dintre care doar 746 nu au fost admise.
Şcolile au disponibile în acest an 236.268 de locuri pentru clasa pregătitoare, cu 20% mai multe decât la înscrierea în anul şcolar 2012-2013.
cereri_de_inscriere_in_clasa_pregatitoareDin totalul celor 6.875 de cereri depuse până miercuri la ora 20.00, în a doua etapă, 5.309 sunt pentru copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar 1.566, pentru copii care împlinesc 6 ani după data menţionată.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 314

Guvernul nu ne da vesti bune: peste 10.000 de angajati ai companiilor si regiilor de stat isi vor pierde locul de munca in urmatorii patru ani si jumatate

Peste 10.000 de angajati ai companiilor si regiilor de stat ar urma sa fie disponibilizati pana in 2018, numarul estimat al persoanelor care vor beneficia astfel de plati compensatorii fiind indicat chiar intr-un document guvernamental.
Documentul este anexat ordonantei de urgenta privind protectia angajatilor disponibilizati, aprobata recent de Guvern, si a fost discutat si in Comisia pentru Munca de la Senat.
"Comisia pentru munca a avut in atentie, in mod deosebit, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare care stabileste principalele masuri de protectie sociala de care beneficiaza persoanele disponibilizate prin concediere colective. Astfel, s-a estimat ca, in urma aplicarii planurilor de disponibilizare din cadrul societatilor nationale, regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si a regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, numarul beneficiarilor acestor masuri de protectie va fi in jur de 10.500 de persoane", se arata in comunicatul Comisiei.
La inceputul lunii martie, Mediafax a anuntat ca Guvernul va incepe un program de disponibilizare de angajati din 16 companii din sectorul energetic, in baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate in intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare.
Premierul Victor Ponta a sustinut atunci ca Guvernul doar prelungeste protectia angajatilor din companii de stat adoptata in 2006 si nu va disponibiliza personal, dar ulterior i-a cerut ministrului Vosganian sa retraga proiectul de ordonanta de pe site, iar Guvernul a anuntat ca nu sustine proiectul.
un_nou_val_de_disponibilizariPeste 10.000 de angajati ai companiilor si regiilor de stat ar urma sa fie disponibilizati pana in 2018, numarul estimat al persoanelor care vor beneficia astfel de plati compensatorii fiind indicat chiar intr-un document guvernamental.
 • Category: Social
 • Hits: 454

Un nou program destinat tinerilor intreprinzatori va debuta din 30 mai, cu o finantare de pana in 100.000 de lei, din care 70% contributia statului si 30% contributie proprie, a anuntat luni, Georgian Ghervasie

"Există o serie de programe, prin intermediul Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, ce s-au relansat. Putem vorbi despre două programe importante: "Tânărul debutant", pentru persoane până în 35 de ani, cu o sumă nerambursabilă de până în 10.000 de euro, şi programul "Start", ce va debuta din 30 mai, de până în 100.000 lei, cu 70% contribuţia statului şi 30% contribuţie proprie. Sunt proiecte cu eligibilitate. Pentru a evita birocraţia, am discutat cu ministrul Grapini, toate vor fi online", a explicat Georgian Ghervasie, citat de Agerpres.
Acesta a subliniat că, în ultimul an, în România şomajul a scăzut sub nivelul de 7%, până la 6,7%, ceea ce înseamnă jumătate din media europeană. În mai 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în sectorul privat există cu 70.0000 mai mulţi angajaţi în sectorul privat. În rândul tinerilor şomajul este de 25%.
"La capitolul tineri avem 25% la sută rata şomajului. Aş greşi să spun că stăm bine, dar, în comparaţie cu ţări ca Spania, Italia, ce depăşesc 50%, stăm bine", a precizat consilierul prim-ministrului.
Georgian Ghervasie a mai afirmat că, pentru sprijinirea afacerilor, în afară de programele pentru tineri, mai există programul "Mihail Kogălniceanu", lansat în 16 aprilie, de 400.000 lei, cu dobândă subvenţionată 100%, "Femeia manager", activităţi de comercializare, de producţie şi servicii, separat de ce înseamnă microîntreprinderi, IMM-uri, cu finanţări de 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici şi 60% pentru întreprinderi mijlocii, precum şi programul pentru dezvoltarea meşteşugurilor şi artizanatului, cu târguri total sponsorizate pentru participanţi.
finantare_tineri_intreprinzatoriTinerii întreprinzători beneficiază de un nou program de finanţare. Află mai multe detalii
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 369

Castigul salarial mediu nominal net a fost, in luna martie 2013, de 1.617 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 64 lei (4,1%), potrivit datelor publicate luni (13.05.2013) de Institutul National de Statistica

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (5.645 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (860 lei).
În luna martie 2013, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.231 lei, cu 4,1% mai mare decât în luna februarie 2013.
Potrivit INS, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna februarie 2013 ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte).
Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net au fost de 19,3% în fabricarea produselor din tutun, între 10,5% şi 18,5% în fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea băuturilor, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, activităţi de servicii anexe extracţiei, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută (cu excepţia mobilei;fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, între 7,0% şi 10,5% în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, tranzacţii imobiliare, activităţi de editare, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, captarea, tratarea şi distribuţia apei, între 5% şi 7% în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune (inclusiv înregistrari audio şi activităţi de editare muzicala; activităţi de difuzare si transmitere de programe), telecomunicaţii, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, colectarea şi epurarea apelor uzate, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, cercetare-dezvoltare, informaţii şi comunicaţii, fabricarea produselor textile.
Scăderile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă au fost determinate de nerealizările de producţii ori încasările mai mici (funcţie de contracte), de acordarea primelor ocazionale în luna februarie, în unele activităţi economice.
Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în alte activităţi extractive (-4,8%) şi în activităţile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţile de asigurare şi fonduri de pensii) (-4,1%).
În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă - în învăţământ cu 2,8% ca urmare a plăţii cu ora a cadrelor didactice, în sănătate şi asistenţă socială cu 1,2% ca urmare a plăţii drepturilor salariale cuvenite salariaţilor din unele unităţi din domeniul asistenţei sociale care s-au confruntat în lunile anterioare cu dificultăţi financiare, în administraţia publică cu 0,7%, ca urmare a promovărilor în gradul profesional.
În raport cu evoluţia preţurilor de consum, indicele câştigului salarial real pentru luna martie 2013 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 104,1%. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 121,6% cu 4,8 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna februarie 2013.
Comparativ cu martie 2012, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,8%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 99,6%.
salariu_mediu_a_crescutValorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (5.645 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (860 lei).
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 435

Jandarmeria a dat deja primele sanctiuni dupa incidentele care s-au produs vineri seara, pe Arena Nationala, la meciul Dinamo - Steaua. Au fost intocmite cinci dosare penale, pentru persoane care detineau materiale pirotehnice

În urma audierilor care au avut loc toată noaptea de vineri spre sâmbătă, Jandarmeria Română a amendat 17 persoane pentru insidentele de la derby-ul Dinamo - Steaua, jucat pe Arena Naţională. Suma totală a acestor amenzi este de 7.000.
În plus, cinci persoane s-au ales cu dosar penal în urma respectivelor incidente, ca urmare asupra faptului că au introdus în stadion materiale pirotehnice. Pentru fapta lor, aceştia riscă închisoare de la doi la cinci ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la unu la trei ani.
Nici clubul organizator, Dinamo, nu a scăpat de amendă, gruparea alb-roşie fiind sancţionată cu 50.000 lei.
Şi firma de securitate a fost amendată cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi.
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, imediat după începerea meciului de fotbal dintre Dinamo şi Steaua, la adăpostul bannerelor de dimensiuni mari aprobate de organizatorul desfăşurării partidei, au fost aprinse de către suporterii echipei Steaua, dispuşi în peluza Sud, torţe şi petarde, unele dintre acestea fiind aruncate înspre suprafaţa de joc şi tribuna I.
În minutul 32 al partidei din zona peluzei Nord au fost aruncate către suprafaţa de joc mai multe obiecte de mici dimensiuni, fapt ce a dus la întreruperea meciului de către arbitru.
"Pentru reluarea partidei, având în vedere din nou lipsa de reacţie a agenţilor firmei de securitate, a fost nevoie de realizarea unor cordoane de jandarmi între suporterii dispuşi la incidenţa dintre peluza Nord cu tribuna a II-a şi suprafaţa de joc", se mai arată în comunicat.
"În repriza a doua, în jurul minutului 50 al partidei, în peluza Sud, în zona ocupată de suporterii echipei Dinamo s-au aprins mai multe torţe, tot sub protecţia bannerelor, unele fiind aruncate şi pe suprafaţa de joc. Existând pericolul izbucnirii unui incendiu dar şi al întreruperii pentru a doua oară a jocului, forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea din stadion a grupului de suporteri, după care situaţia s-a calmat până la finalul partidei nemaifiind înregistrate incidente", potrivit Jandarmeriei Capitalei.
Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat pentru România TV, pe marginea incidentelor de la derby: "Majoritatea celor implicaţi în incidente au vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani. Sunt teribilişti împinşi în faţă de cei cu o mai mare experienţă. Cei care au provocat aceste incidente au fost identificaţi ulterior, pe baza imaginilor, iar bilanţul este provizoriu. Audierile vor continua".
sanctiuni_dure_dupa_derbyÎn urma audierilor care au avut loc toată noaptea de vineri spre sâmbătă, Jandarmeria Română a amendat 17 persoane pentru insidentele de la derby-ul Dinamo - Steaua, jucat pe Arena Naţională. 
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 382

H&M Hennes and Mauritz face angajari in Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara si Targu-Mures. Vezi ce locuri de munca sunt vacante si pana cand poti trimite CV-ul

Lista posturilor disponibile acum la H&M
H&M recrutează în această perioadă pe postul de cash office responsible.
Te califici pentru acest post dacă ai minimum doi ani experienţă în managementul casieriei şi administrarea magazinului sau într-o poziţie similară. Angajatorii acceptă şi candidaţi care au sub doi ani experienţă dar compensează cu educaţie relevantă în acest domeniu.
Mai mult, candidatul potrivit pentru acest post are abilităţi analitice dezvoltate, are abilităţi de organizare, e sociabil, bun comunicator, are cunoştinţe de bază de legislaţia muncii, poate instrui oamenii cu care lucrează şi are cunoştinţe elementare de operare PC.
H&M face angajări şi pe postul de visual merchandiser.
Eşti eligibil pentru acest post dacă ai cel puţin doi ani experienţă în retail într-o poziţie similară dar şi dacă ai sub do ani experienţă şi compensezi cu educaţie relevantă în domeniu.
Mai mult, te califici pentru acest post dacă ai abilităţi dezvoltate în zona de visual merchandising, ai simţul modei şi eşti creativ.
Candidatul potrivit pentru acest post poate performa sub presiunea termenelor-limită, e organizat şi îşi poate gestiona optim timpul; e sociabil şi bun comunicator. Nu în ultimul rând, candidatul ideal e dispus să muncească seara şi la sfârşit de săptămână.
H&M recrutează şi pe poziţia de manager de departament.
Te califici pentru acest loc de muncă dacă ai cel puţin doi ani experienţă în retail management sau în conducerea unui grup de aproximativ 10 persoane în domeniul "serviciu clienţi". Omul potrivit pentru acest post e pasionat de modă, e un bun comunicator şi e sociabil, e un bun organizator, are experienţă în instruirea personalului, e proactiv, poate rezolva mai multe sarcini prompt, poate planifica şi atinge obiectivele propuse pe termen scurt şi lung şi poate stabili rutine eficiente pentru comunicarea excelentă cu echipa din subordine.
Candidatul potrivit pentru acest post vorbeşte limba engleză şi e dispus să muncească  seara şi la sfârşit de săptămână.
H&M angajează şi pe postul de manager de magazin.
Eşti eligibil pentru acest post dacă ai cel puţin doi ani experienţă în gestionarea unui magazin de retail într-o poziţie similară sau în conducerea unui grup mare de oameni (în jur de 30) în domeniul "serviciu clienţi".
Candidatul potrivit pentru acest post e dispus să muncească  seara şi la sfârşit de săptămână, vorbeşte engleza, poate motiva oamenii din subordine, poate instrui personalul cu care lucrează, e orientat către rezultate, e un bun organizator şi e proactiv.
hmLista posturilor disponibile acum la H&M
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 543

Accident grav produs joi (09.05.2013)in comuna Bontida din judetul Cluj.Un barbat de 65 de ani a murit dupa ce a facut infarct la volan si s-a izbit violent de o alta masina care circula regulamentar

După ce şoferului i s-a făcut rău, maşina condusă de el s-a izbit frontal de o alta care circula regulamentar.
Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul lovit a fost proiectat în curtea unui localnic, iar conducatorul acestuia a ajuns la spital.
Potrivit primelor concluzii ale anchetatorilor, accidentul s-ar fi produs din cauză că șoferul ar fi făcut infarct la volan.
Acesta a fost găsit cu gura căscată în mașina făcută praf. Se pare că imediat ce ar fi făcut infract autoturismul bărbatului ar fi făcut un viraj brusc și de aceea a intrat pe contrasens, scrie somesanul.ro.
a_facut_infarct_la_volanDupă ce unui şofer i s-a făcut rău, maşina condusă de el s-a izbit frontal de o alta care circula regulamentar.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 916

Un senator PDL explica lipsa micilor dati de autoritati de 1 Mai: nu este an electoral!

Senatorul PDL Dumitru Oprea afirma, intr-o postare pe blogul personal, ca micii pesedisti se uda doar cu bere electorala. Dupa ce in ultimii ani 1 Mai era un prilej bun pentru liderii PSD de a organiza petreceri in aer liber cu mici si bere pentru toata lumea, in acest an s-a putut constata disparitita totala a acestor petreceri. Liderii PSD au afirmat ca acest fapt se datoreaza perioadei in care a cazut Ziua Muncii, anume Postul Pastelui. Senatorul Dumitru Oprea afirma cu totul altceva: in lipsa unor alegeri (fie locale, fie parlamentare, fie prezidentiale) social-democratii (cea mai populara formatiune politica romaneasca) nu au avut motive sa imparta micii, berea si mustarul electoral.
Probabil, multa lume nu isi explica disparitia miilor de gratare PSD. De obicei, pe vremea asta, Vanghelie&Co. scoteau valuri de fum cu pomeni date poporului. Darnicia socialistilor a sucombat brusc, in lipsa alegerilor. Fara locale, parlamentare sau prezidentiale, tovarasii au gasit suficiente motive pentru a economisi. Iar multimea s-a ales numai cu rabdari prajite.
Singura mentiune cu privire la faimoasele sfaraieli a venit doar ca angajament ferm ca partidul se va pune de-a curmezisul Uniunii Europene pentru a salva poftele romanilor. in stilul caracteristic, premierul Ponta a dat asigurari (pe baze absolut hilare) ca soarta caloricei desfatari e la adapost de vigilenta europeana. Cu toate acestea, este posibil ca toxinele din retetele deloc traditionale ale micilor confectionati ambulant sa nu scape de obiectiunile sanitare ale UE. in acest caz, ne putem astepta la o adevarata criza politica in PSD. Caci, in prag de europarlamentare, ce vor mai vantura cu cartonul in fata poporului?
Micii si mai marii pesedisti, n-or fi stiind ei sa conduca o tara, dar macar atat au habar: n-au ce cauta in fata electoratului doar cu mustar si bere. Va trebui inventat ceva, la fel de ieftin si ademenitor, pentru a-i face pe alegatori sa-i mentina la putere. De aceea, puteti fi siguri ca acum, in laboratoarele interne ale partidului, se fac brainstorming si cercetare mai ceva decat la acceleratorul de particule de la Magurele.
mici_de_1_mai_iasiUn senator PDL afirma, intr-o postare pe blogul personal, ca micii pesedisti se uda doar cu bere electorala.
 • Written by agendadeiasi.ro
 • Category: Social
 • Hits: 454

Premierul Victor Ponta a anuntat joi (9 mai 2013) ca va majora cuantumul ajutoarelor sociale incepand cu 1 iulie pentru a compensa cresterea pretului la energia electrica

Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale, începând cu 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, a anunţat premierul Victor Ponta.
El a precizat că suma venitului minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia de susţinere a familiei va fi majorată în medie cu 30%.
În luna februarie, Ministerul Muncii, Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care propune reglementarea măsurilor speciale destinate beneficiarilor de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de eliminarea tarifului social la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale.
Proiectul de act normativ propune instituirea ajutorului suplimentar pentru energie electrică şi gaze naturale pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, diferenţiat în funcţie de veniturile familiei/persoanei singure, respectiv 23 de lei pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie de până la 200 lei şi 18 lei pentru beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 lei.
Conform unor estimări realizate de experţii Băncii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi a celor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gazele naturale.
anunt_victor_ponta_ajutor
Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale, începând cu 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, a anunţat premierul Victor Ponta.
 • Category: Social
 • Hits: 407

Majoritatea romanilor nu ar fi de acord cu renuntarea la leu si asociaza Uniunea Europeana cu dreptul la libera circulatie, se arata in barometrul de opinie 'Adevarul despre Romania', realizat de INSCOP Research

La şase ani de la admiterea României în Uniunea Europeană, 35% dintre români consideră că aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană a adus mai degrabă avantaje, 33,9% nu văd în procesul respectiv nici avantaje, nici dezavantaje, iar 21,4% văd mai degrabă dezavantaje. 9,6% dintre respondenţi au ales variante nu ştiu/nu răspund.
În ceea ce priveşte perspectiva trecerii la euro, 57% dintre români nu ar fi de acord cu renunţarea la leu. Doar 35,4% ar fi de acord, în timp ce 7,5% nu ştiu sau nu răspund.
Cei mai mulţi dintre români (76,2%) asociază Uniunea Europeană cu dreptul la liberă circulaţie. Pe locurile următoare în topul atributelor asociate de români Uniunii Europene se situează: democraţia şi drepturile omului (57,1%), pacea cu ţările vecine (55,6%), intervenţia în politica internă a ţării (53,9%), subordonarea faţă de ţările din vestul Europei (50,6%) şi răspândirea crizei economice (49,8%).
Pe de altă parte, 47,3% dintre respondenţi asociază Uniunea Europeană cu dezvoltarea economică şi 44,5% cu locurile de muncă. 43,7% dintre români văd UE ca aducând pierderea controlului asupra economiei, în timp ce 41,6% o alătură exploatării resurselor naturale. Doar 31,1% corelează UE cu pierderea identităţii naţionale şi 19,9% cu pierderea identităţii religioase.
'Criza economică din ultimii cinci ani a fost evenimentul cel mai important al perioadei care a livrat publicului un set larg de frici colective legate inclusiv de stabilitatea monetară. Tema 'trecerea la euro în criză este periculoasă' a avut ecou la public, fiind susţinută de analişti, dar şi de diverşi oficiali. În plus, teama de o eventuală schimbare pare justificată: trecerea la leul greu a fost totuşi un succes după ce în anii '90 economia de piaţă debutase cu valuri de inflaţie şi devalorizări ale monedei şi ale puterii de cumpărare care au creat veritabile traume colective. Populaţia nu este pregătită să rişte o schimbare a monedei în condiţiile în care Uniunea Europeană nu a fost capabilă să convingă de faptul că a reuşit să evite criza', afirmă sociologul Darie Cristea, coordonator proiecte INSCOP.
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul' în perioada 20 - 28 aprilie. Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.
Barometrul de opinie 'Adevărul despre România' este un proiect de cercetare sociologică periodică a opiniilor românilor cu privire la principalele aspecte ale vieţii politice, economice, sociale şi culturale.
sondajLa şase ani de la admiterea României în Uniunea Europeană, 35% dintre români consideră că aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană a adus mai degrabă avantaje, 33,9% nu văd în procesul respectiv nici avantaje, nici dezavantaje, iar 21,4% văd mai degrabă dezavantaje. 9,6% dintre respondenţi au ales variante nu ştiu/nu răspund.
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 363

Vezi unde te poti angaja daca ai abilitati de comuniacre dar nu ai experienta

Compania Computer Generated Solutions Romania recrutează în această perioadă 50 de candidaţi la Sibiu pe postul de consultant relaţii cu clienţii. Te califici pentru unul din aceste locuri de muncă dacă ai bune abilităţi de comunicare, eşti dispus să ai program de muncă flexibil, ai spirit de echipă şi ştii să operezi un PC. Candidatul potrivit pentru acest post demonstrează că e serios, punctual, proactiv şi rezistent la stres.
Dacă întruneşti aceste criterii de eligibilitate, poţi trimite CV-ul aici, până pe 18 mai.
Computer Generated Solutions Romania angajează şi la Braşov 50 de consultanţi relaţii cu clienţii. Candidaţii care corespund profilului descris mai sus pot trimite CV-ul pentru un loc de muncă la Braşov până pe 23 mai, potrivit anunţului de recrutare pe care îl poţi consulta aici.
Manpower recrutează 50 de reprezentanţi relaţii cu clienţii care să lucreze pentru Vodafone în Bucureşti. Te califici pentru acest post dacă ai absolvit liceul cu diplomă de Bacalaureat, ai foarte bune abilităţi de comunicare şi de relaţionare, ai abilităţi de negociere şi de convingere, poţi să operezi un PC, eşti rezistent la stres, ai cunoştinţe medii de engleză şi eşti dispus să munceşti în ture. Candidaţii care răspund acestor criterii de eligibilitate pot trimite candidatura aici, până pe 23 mai.
O firmă de recrutare caută omul potrivit pentru postul de agent servicii clienţi care să lucreze în cadrul unei multinaţionale în Bucureşti.
Candidatul potrivit pentru acest loc de muncă are excelente abilităţi de comunicare, de relaţionare şi de negociere. Are, de asemenea, atitudine proactivă şi capacitate de analiză, e spontan şi cunoaşte limba engleză la nivel conversaţional.
27 mai este ultima zi în care puteţi trimite candidatura pentru acest loc de muncă, potrivit anunţului de recrutare pe care îl puteţi consulta aici.
joburi_vacanteAflă unde te poţi angaja acum dacă ai abilităţi de comunicare dar nu ai experienţă de muncă. Vezi ce companii angajează în această perioadă consultanţi relaţii cu clienţii şi până când poţi trimite CV-ul pentru un loc de muncă vacant în acest domeniu
 • Written by A.P.
 • Category: Social
 • Hits: 613

More Articles ...

 1. Vezi care sunt cele mai noi joburi aparute pe piata muncii, ce studii trebuie sa ai si cat poti sa castigi daca le-ai practica
 2. Statistici ingrijoratoare, Romania este din nou codasa Europei: doar 13.6% din populatia Romaniei are studii superioare
 3. Fiecare cetatean european va avea dreptul la deschiderea unui cont bancar de baza in orice stat membru, in conditii de transparenta si buna informare privind ofertele furnizorilor acestor servicii
 4. Joburi in strainatate. Danemarca, Suedia, Franta si Norvegia anunta in reteaua EURES posturi vacante pentru medici, lucratori in restaurante si hoteluri sau in domeniul constructiilor, salariile oferite putand ajunge la 7.000 de euro lunar
 5. Evaluari-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura in intervalul 9 - 22 mai, in peste 200 de scoli, iar de anul viitor aceste evaluari vor fi organizate la nivel national, asa cum prevede Legea Educatiei
 6. Detinutii aflati in penitenciarul din Baia Mare vor putea participa din luna iunie la show-ul "Detinutii au talent", realizat chiar de acestia. De cativa ani, cei inchisi dupa gratii au propriul lor post de televiziune
 7. Socant! In judetul Harghita, sute de soferi cumpara din benzinarii combustibil in valoare de numai 5 lei, ceea ce inseamna mai putin de un litru
 8. Trei copii minori si mama lor au ramas in noaptea de Inviere pe drumuri dupa ce tatal lor a incendiat casa in care locuiau. Casa lor din chirpici din Baia Mare a ars imediat ca o torta
 9. Anina Ciuciu, o tanara romanca de etnie rroma din Craiova, studiaza la Sorbona si viseaza sa devina magistrat pentru a uita umilnta pe care o resimtea cand cersea
 10. Copiii inscrisi la clasa pregatitoare ar putea fi intorsi la gradinita, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Asta in conditiile in care profesorii vor constata ca micutii nu tin pasul cu ceilalti colegi
 11. Numeroase tari europene au fost scena unor proteste de amploare de „Ziua Muncii”. In acest context, Papa Francisc a pledat pentru "dreptate sociala" si eliminarea "sclaviei" in tarile sarace
 12. Incredibil! Un barbat din Iasi primeste indemnizatie de somaj de 2.642 lei pe luna! Vezi povestea iesenilor care au cele mai mari indemnizatii de somaj din judet
 13. Ingrozitor! Un tanar de 17 ani din Targu Frumos, impreuna cu trei prieteni, a decis sa se distreze infingand un tarus lung de 1 metru in anusul unui batran, om al strazii (VIDEO)
 14. Asociatia Om Bun, proiect de suflet pentru 30 de copii

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org