redactie

redactie

Cele trei ieşence care au luat bronzul la canotaj la Rio ar putea fi premiate de CJ

Liberalii cer premierea sportivilor ieşeni medaliaţi la Jocurile Olimpice. Reprezentanţii PNL au depus la registratura Consiliului Judeţean un proiect de hotărâre prin care celor trei canotoare ieşene medaliate cu bronz să li se acorde câte un premiu a 10.000 de lei. Consilierul judeţean Liviu Brătescu a apreciat suma ca fiind modică, ţinând cont de efortul depus de sportive şi de starea în care se află sporturile olimpice în România.

„Cred că este cazul unor gesturi publice de recunoştinţă publică pentru sportivii care ne-au reprezentat anul acesta la Jocurile Olimpice de la Rio. Judeţul Iaşi a avut în echipa de canotaj, cu barca de 8^1, cea care a obţinut medalia de bronz, fiind singura medalie obţinută de lotul de canotaj al ţării noastre, din cele cinci probe la care am avut reprezentanţi, trei sportive: Mihaela Petrilă din Paşcani, Roxana Cogianu din Iaşi şi Mădălina Bereş din comuna Mogoşeşti-Siret“, a declarat Brătescu.

Mihaela Petrilă a câştigat o medalie de bronz la campionatul mondial U23 din 2011 de la Amsterdam, două medalii de aur la campionatul mondial pentru tineret din 2013 şi la campionatul european de la Belgrad, o medalie de argint la Regata preolimpică din acest an de la Lucerna şi o altă medalie de bronz la Europenele de la Poznan.

Roxana Cogianu a cucerit titlul european din 2014 de la Belgrad, două medalii de argint la Campionatul mondial de la Chungju din 2013, o medalie de bronz la Poznan şi o alta de bronz la Campionatul mondial de la Karapiro din 2013. Cogianu se află la a treia participare la Jocurile Olimpice.

Mădălina Bereş a câştigat până acum două medalii de aur la campionatul mondial U23 din 2013 de la Linz şi la Regata de la Lucerna. Bereş a obţinut şi trei medalii de bronz la campionatele europene din 2015 şi 2016 şi la Cupa mondială din acest an din Polonia.

Asociaţia Om Bun a finalizat proiectul ''Femei active in mediul rural''

În urma conferinței de presă ce a avut loc ieri, 25.08.2016, Asociația Om Bun vă comunică faptul că prima ediție a proiectului Femei active (PFA) în mediul rural s-a încheiat. Proiectul ce a avut drept scop conștientizarea antreprenoriatului feminin în rândul a 300 de femei din cinci comune din județul Iași, respectiv Tansa, Dagata, Tibana, Tibanesti și Horlesti, s-a desfășurat în perioada 01.06.2016-31.08.2016.

Scopul proiectului a fost atins prin participarea la un curs de formare privind dezvoltarea aptitudinilor și a competențelor în inițierea de mici afaceri și prin servicii de consiliere. În comunele sus menționate echipa de implementare a efctuat deplasări în perioada 1 iulie-1 august pentru a susține cursurile de inițiere în antreprenoriat și consiliere pentru femei. 

Participantele  care au elaborat cele mai bune 20 de proiecte au fost premiate cu participarea la un seminar și workshop și diseminare a bunelor practici.

Asociația "Om Bun" mulțumește tututor colaboratorilor, de la instituții, persoane fizice și până la mass-media pentru buna colaborare ce a dus la implementarea cu succes a acestui proiect. 

Asociatia Om Bun, proiect de suflet pentru 30 de copii

Asociatia Om Bun a lansat proiectul „Copil destept, copil de la tara”, finantat din fondurile Consiliului Judetean Iasi, ce se va desfasura in perioada 1 iunie – 15 septembrie 2016. Scopul proiectului este cresterea calitatii vietii pentru un grup de 30 de copii din comuna Tibanesti, copii introvertiti, care apartin grupurilor vulnerabile. Prin intermediul acestui proiect se doreste eliminarea barierelor in calea integrarii in viata sociala, prin socializare, orientare si consilierea acestora.

Pe parcusul a doua luni de zile, iulie si august, in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 09 – 13.00, se vor desfasura cate doua ateliere de creatie si un atelier de terapie ocupationala. Cei 30 de copii de la Palatul Copiilor Tibanesti, vor participa, sub supravegherea a celor doi formatori de ateliere de terapie ocupationala si a unui psihoterapeut, vor participa la ateliere de creatie si terapie ocupationala (atelier de decoratiuni si pictura pe sticla, atelier de podoabe traditionale si tablouri Quilling, orientare si consiliere psihopedagogica). Mai apoi, vor merge intr-o excursie de o zi in Municipiul Iasi si vor organiza o expozitie cu lucrarile copiilor realizate in cadrul scolii de vara.

  • Publicat în Social

Cum va arata Spitalul Regional de Urgente si ce caracteristici va avea

In cursul zilei de ieri, Deputatul Petru Movila, presedintele MP Iasi, a avut o intrevedere cu ministrul Sanatatii, Patriciu Andrei Achimas – Cadariu. Cele mai importante subiecte de discutie au fost Spitalul Regional de Urgente (SRU) Iasi si o serie de propuneri pentru modificarea modului in care functioneaza Centrele Regionale de Transfuzie, cu prioritate cel de la Iasi.
In ceea ce priveste unitatea medicala de urgente, expertii din cadrul MS vor reface studiul de fezabilitate in acest an, prima estimare a finalizarii acestuia fiind septembrie – octombrie. In aceste conditii, cel mai probabil, constructia SRU va fi scoasa la licitatie in cursul anului 2017, explica deputatul.
Ceea ce este foarte important este necesitatea ca Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi sa cada de acord asupra unei singure locatii, pe care sa o transmita la MS, a explicat deputatul. La acest moment, ministrul are ca propuneri din partea administratiilor publice locale sase locatii, respectiv Şos. Păcurari - Zona şes Bahlui (complex Era Shopping Park), Şos. Păcurari - Zona Antibiotice, Zona Moara de Vânt, Zona Trei Fântâni, Zona Spital Sf. Spiridon şi un teren în comuna Miroslava.
"Intrucat pana in momentul in care nu se transmite o locatie exacta pentru spitalul regional de urgenta demersurile pentru reactualizarea studiului de fezabilitate nu vor avea niciun fundament real, solicit Primariei Iasi si Consiliului Judetean ca pana la sfarsitul lunii februarie sa se puna de acord in privinta unei locatii si sa o transmita catre MS", a declarat deputatul Movila.

Caracteristicile SRU Iasi:

Numar de paturi:        786
Arie utila:            57.161 mp
Arie desfaşurată:        108.046 mp
Regim Inalţime:                    2S+P+4E
Gabarit Constructie (amprenta la sol) :        cca. 120 x 190 m
Sursa de finantare :            Programul operational regional, 320 milioane Euro (suma pentru toate cele trei spitale). Dotarile vor fi asigurate din fondurile Bancii Mondiale, in valoare de 150 milioane Euro.        

Organizarea SRU Iasi :

1.    Unitatea de primiri urgente
2.    Servicii ambulatorii si spitalizare de zi
3.    Departamentul de radiologie, imagistica si explorari functionale
4.    Servicii tehnico-gospodaresti: spalatorie centrala, depozit deseuri, bucatarie centrala, depozit central materiale, coloana ascensoare de serviciu, camera sistemului de management al cladirii (BMS), camera sistemelor si circuitelor I.T., centrala gaze medicale (aer comprimat, vacuum, N2O, CO2), camera tablou electric, centrala termica, camera instalatie de ventilatie si aer conditionat, camere tehnice si de intretinere a cladirii.
5.    Servicii conexe specifice spitalelor: endoscopie, farmacie, laborator central, morga cu laborator de anatomie-patologica anexat, sterilizare centrala, vestiare centrale si grupuri sanitare personal, sala conferinte (100 de persoane).
6.    Receptie, zona de inregistrare, asteptare
7.    Blocul operator
8.    Sectia de terapie intensiva generala adulti / copii
9.    Sectii de spitalizare chirurgicala.
10. Sectii de spitalizare medicale,
11. Administratie: conducere, financiar-administrativ, resurse umane, juridic, epidemiologie, tehnic, securitate si protectie.
12. Heliport cu un punct de aterizare.

  • Publicat în Politica
Abonează-te la acest feed RSS
Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org