redactie

redactie

Parlamentarii ieseni au repus Iasul pe lista prioritatilor Guvernului!

Cu exceptia lui Nicolae Banicioiu, ceilalti parlamentari ieseni au votat pentru motiunea de cenzura initiata impotriva Guvernului Grindeanu.

Camelia Gavrila, Tudor Ciuhodaru, Vasile Catea, Silviu Macovei, Vasile Axinte, Doru Panescu, Victorel Lupu si Vasile Toma sunt ceilalti parlamentari din Iasi care au sustinut caderea Guvernului Sorin Grindeanu si care au dat dovada de maturitate politica, o maturitate pe care nu o au inca alti politicieni importanti din Iasi.

Un mare plus pentru Vasile Catea, cel care a venit direct din Ucraina, doar pentru a vota motiunea, urmand sa plece imediat inapoi la Campionatul European de Box unde este conducatorul delegatiei romane si oficial AIBA (Asociatia Internationala de Box pentru Amatori).

Practic, o data cu votul dat impotriva Guvernului Grindeanu cei 8 parlamentari de Iasi au repus orasul pe lista prioritatilor Guvernului. Desi se spunea despre ei ca vor trada directivele partidului, cei 8 deputati si senatori au dat dovada de loialitate, de maturitate politica si au respectat deciziile stabilite de Consiliul Executiv al PSD. Dupa acest vot este evident pentru toata lumea ca noul Executiv nu va avea cum sa mai stearga Iasul de pe lista investitiilor.

Cat despre Nicolae Banicioiu acesta va urma sa fie exclus din PSD, dovedind inca o data ca a fost o mare greseala impunerea lui pe listele parlamentare la alegerile de anul trecut, pe un loc eligibil, in locul unor membri ai PSD Iasi care ar fi fost acum "soldati disciplinati" de partid.

 

 

Sursa: BZI

Catalin Ivan ramane fara loc de munca

Dupa ce Guvernul Sorin Grindeanu a fost demis prin votul Parlamentului, exista un iesean care si-a terminat cariera politica.

Este vorba despre Catalin Ivan, care a ratat ultima sansa de a mai prinde un post de europarlamentar. Ajuns la al doilea mandat in Parlamentul European, Catalin Ivan nu a facut nimic pentru judetul Iasi, in atatia ani, dar spera sa mai prinda o data potul cel mare. Din pacate pentru el, din fericire pentru Iasi, sistemul nu mai functioneaza si va trebui sa-si gaseasca si el ceva de lucru in perioada urmatoare.

Scos in afara partidului de Liviu Dragnea, europarlamentarul Catalin Ivan s-a raliat puciului pus la cale de sistem prin intermediul lui Sorin Grindeanu si Victor Ponta sperand ca va mai reusi si el sa prinda un ciolan de ros. Cum planurile i-au fost date peste cap, Catalin Ivan va ramane probabil somer dupa ce isi va termina acest mandat de europarlamentar.

Pentru Iasi nu va fi insa oricum nicio pierdere, pentru ca de 8 ani de cand ocupa postul in Parlamentul European nu a facut niciun proiect pentru ieseni.

 

 

Sursa: BZI

Guvernul Grindeanu a cazut

UPDATE: Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu a trecut! Guvernul Grindeanu a fost DEMIS. Numarul parlamentarilor care au votat impotriva se ridica la 10!
241 de parlamentari au votat pentru trecerea motiunii de cenzura.

Stire initiala: Momente tensionate de la Palatul Parlamentului, acolo unde politicienii si-au exprimat votul asupra motiunii de cenzura inaintate de coalitia PSD-ALDE. In aceste momente se efectueaza numararea voturilor.

Unele surse neoficiale sustin ca 243 de parlamentari au votat pentru trecerea motiunii de cenzura.

Deputatul ALDE Remus Borza a anunţat că a votat împotriva moţiunii de cenzură

Deputatul ALDE Remus Borza a anunţat, miercuri, că a votat împotriva moţiunii de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu, el menţionând că a discutat anterior cu Victor Ponta şi că, după acest gest, se aşteaptă să fie exclus din ALDE.

"Fiecare vot este al parlamentarului, nu ar trebui să fie viciat, deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României şi trebuie să avem propria noastră judecată şi evaluare", a spus Borza.

Întrebat dacă pleacă din ALDE, Borza a spus: "E posibil, din perspectiva acestui vot, să devin eu indezirabil faţă de ALDE, incomod eram oricum faţă de partid, şi risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi avea eu o opţiune să merg în altă parte".

Întrebat dacă a fost contactat de "tabăra Grindeanu-Ponta", înainte de vot, Borza a spus: "Evident, am avut discuţii ieri cu Victor Ponta. După cum ştiţi, a fost colegul meu, ne ştim din 1991, am fost colegi de facultate. (...) Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic".

 

 

Sursa: MediaFax

Abonează-te la acest feed RSS
Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org