banner 2

redactie

redactie

Dolarul se stabilizeaza

Moneda americană a început să îşi revină, dar rămâne la minimul ultimelor 13 luni. Joi, indicele dolarul era la 93,72, în creştere cu 0,32%, ceea ce a dus declinul din ultimul an la aproximativ 8,5%, informează ZF.

Dolarul a început să se stabilizeze, în condiţiile în care investitorii şi-au redefinit reacţiile după şedinţa FED şi au reînceput să prindă curaj, odată cu noile perspective, mai reduse, de majorare a dobânzii din nou anul acesta, scrie Financial Times.

„Nimic din declaraţie nu schimbă impresia noastră că o a treia majorare de dobândă anul acesta este departe de a fi o certitudine. Dacă nu există o revenire a inflaţiei între iulie şi decembrie, următoarea creştere a ratei dobânzii ar putea fi o decizie luată de următorul preşedinte al FED, dacă Janet Yellen nu este realeasă“, a spus Richard Clarida, strateg global la Pimco, un fond de investiţii din SUA.

Joi, indicele dolarul era la 93,72, în creştere cu 0,32%, ceea ce a dus declinul din ultimul an la aproximativ 8,5%. Do­larul s-a tranzacţionat cu 93,152 puncte, acelaşi nivel ca în mai anul trecut. Miercuri dolarul a atins minimul ulti­me­lor 13 luni. În România, BNR a anunţat pentru dolar un curs de 3.8936 lei, în scădere cu 0.79%, cel mai scăzut nivel din mai 2016.

Imediat după anunţul FED, euro a trecut de pragul de 1,17 dolari şi a atins maximul ultimelor 30 de luni, urcând la 1,1747 dolari. Euro era cotat ieri după amiază la 1,699 dolari, pierzându-şi din avânt în faţa monedei americane. Yenul de asemenea a câştigat teren în raport cu moneda americană, urcând la 111,53 yeni/dolar. În şedinţa asiatică, yenul urcase până la 112,1 yeni/dolar.

 

 

Sursa: MediaFax

Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi amânarea intrării în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice până la 1 ianuarie 2018. Subiectul s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei.

”Decizia a fost luată de Executiv având în vedere complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum şi punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacităţii administrative a instanţelor chemate să aplice procedurile insolvenţei persoanelor fizice. De asemenea, în adresa CSM se menţionează şi faptul că legislaţia recent adoptată privind darea în plată oferă soluţii alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilităţii contractului pentru una din părţi”, precizează Guvernul României.

Guvernul aprobase pe 9 iunie, printr-o hotărâre, Normele metodologice pentru aplicarea Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, prin care sunt stabilite modalitatea de desfăşurare a şedinţelor de conciliere, modul de comunicare cu debitorul şi creditorii şi tipurile de onorarii.

Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice stabilesc modalitatea de desfăşurare a şedinţelor de conciliere, modul de comunicare cu debitorul şi creditorii, tipurile de onorarii pentru administratorul procedurii şi lichidator, precum şi cuantumul minim şi maxim al acestor onorarii.

Legea ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 august 2017.

 

 

Sursa: MediaFax

Probleme la distributia apei in patru localitati iesene

In vederea remedierii unei pierderi aparuta pe conducta de aductiune de la Parcovaci, vineri 28 iulie 2017, in intervalul orar estimat 10.00 - 22.00, apa potabila va fi furnizata cu presiune scazuta in orasul Harlau si in localitatile Scobinti, Ceplenita si Buhalnita.

In orasul Harlau, la imobilele cu regimul de inaltime mai mare de P+4, furnizarea apei potabile va fi intrerupta in intervalul orar mentionat.

"Echipa de interventie depune eforturi pentru a remedia disfuntionalitatea aparuta. Pentru detalii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la numarul de telefon 0232.969", au precizat reprezentantii ApaVital Iasi.

Abonează-te la acest feed RSS

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org