Comunicate de Presa

Comunicate de Presa (390)

Asociaţia Om Bun a finalizat proiectul ''Femei active in mediul rural''

În urma conferinței de presă ce a avut loc ieri, 25.08.2016, Asociația Om Bun vă comunică faptul că prima ediție a proiectului Femei active (PFA) în mediul rural s-a încheiat. Proiectul ce a avut drept scop conștientizarea antreprenoriatului feminin în rândul a 300 de femei din cinci comune din județul Iași, respectiv Tansa, Dagata, Tibana, Tibanesti și Horlesti, s-a desfășurat în perioada 01.06.2016-31.08.2016.

Scopul proiectului a fost atins prin participarea la un curs de formare privind dezvoltarea aptitudinilor și a competențelor în inițierea de mici afaceri și prin servicii de consiliere. În comunele sus menționate echipa de implementare a efctuat deplasări în perioada 1 iulie-1 august pentru a susține cursurile de inițiere în antreprenoriat și consiliere pentru femei. 

Participantele  care au elaborat cele mai bune 20 de proiecte au fost premiate cu participarea la un seminar și workshop și diseminare a bunelor practici.

Asociația "Om Bun" mulțumește tututor colaboratorilor, de la instituții, persoane fizice și până la mass-media pentru buna colaborare ce a dus la implementarea cu succes a acestui proiect. 

Biblioteca Județeană Iași, deschisă publicului și sâmbăta

Dând curs cererilor formulate de numeroși cititori, începând cu luna februarie 2016, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” (sediul central și filiale) va avea program cu publicul și în zilele de sâmbătă,  în intervalul orar 8.30 – 15.30.
Programul săptămânii va fi următorul:

- Sediul central (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale):

Luni: 9.30 – 16.30
Marți - Vineri: 9.00 – 20.00
Sâmbăta: 8.30 – 15.30.

- Filiale:

Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea, nr. 7, bloc 911), Filiala „Mihail Sadoveanu” (Bd. Alexandru cel Bun, nr. 32, bloc H3), Filiala „Garabet Ibrăileanu” (Şos. Păcurari, nr. 8, bl. 558, tr. T2), Filiala „Ionel Teodoreanu” (Str. Emil Alexandrescu/ Dimineții, nr. 13,  bl. 774):

Luni: 9.30 – 16.30
Marți – Vineri: 9.00 – 19.00
Sâmbăta: 8.30 – 15.30.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: ..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Inscrieri pentru Festivalul Hai la Teatru, editia a zecea

Festivalul “Hai la teatru!” - festival concurs al trupelor din şcolile şi liceele judeţului şi oraşului Iaşi, organizat de Teatrul "Luceafărul" Iași, va ajunge, în 2016, la ediția a X-a.  Evenimentul, unul dintre primele de acest gen din țară, este programat în zilele de 21 și 22 martie.
Manifestarea va avea, ca de obicei, trei secţiuni:  clasele I – IV, clasele V – VIII, clasele IX – XII, iar premiile vor fi acordate pe aceste categorii de vîrstă.  Trupele interesate trebuie să depună la secretariatul teatrului sau să expedieze prin poştă (str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi), pînă la data de 25 februarie, o înregistrare video a spectacolului propus (CD sau DVD) însoţită de o prezentare a formaţiei (nume, activitate, componenţă, profesor coordonator, participări la manifestări similare, palmares etc). Materialele vor fi însoţite de precizarea “Pentru Festivalul «Hai la teatru»!”.
Selecţia va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile vor fi înştiinţate de rezultate pînă cel tîrziu la data de 4 martie. Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decît cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata reprezentaţiei trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de cel mult o oră. Se pot înscrie spectacole în limba română, dar şi în limbi străine.
Festivalul “Hai la teatru!” a dezvoltat de-a lungul anilor o adevărată tradiție a acestui gen atît de important, teatrul școlar, fiind prima manifestare de gen din Iași și din regiune, devenind un exemplu pe care l-au urmat și alți organizatori. Mulți elevi participanți la "Hai la teatru!" au optat pentru o carieră artistică și au devenit actori, alții au utilizat cu brio abilitățile dobîndite prin exercițiul teatral în profesiuni precum jurnalismul, avocatura, vînzările, activitatea la catedră etc. La "Hai la teatru!" au participat, ca invitati, și trupe de teatru școlar din Suceava, Botoșani și Chișinău. An de an au fost prezente trupe ieșene cu palmares internațional (Mooz, Les Apos – Colegiul Național "Mihai Eminescu", coordonator Mira Cucinschi, cele de la Palatul Copiilor coordonate de Ana Heghyi etc.), dar în fiecare an au apărut și trupe noi, multe din mediul rural, care dovedesc impactul Festivalului nostru asupra elevilor și cadrelor didactice.

Mesaj catre tinerii ambitiosi:Londra, Paris, Munchen, Berlin, Amsterdam va cheama… cu salarii bine-platite!

Passing Through Jobs, agenție internațională de recrutare resurse umane, anunță deschiderea unui nou sezon de recrutare pentru tinerii români ambițioși, care își doresc joburi în străinătate, cu salarii competitive, în unele dintre cele mai mari și luxoase shopping mall-uri din Europa. Companii de cosmetice și de îngrijire personală caută reprezentanți de vânzări, brand ambassadors, advisor pentru produse cosmetice și consultant de vânzări, iar România este printre țările preferate de către angajatori. Mai multe informații despre joburile în străinătate disponibile în acest moment pot fi găsite pe
http://www.joburi-in-strainatate.com/

Serviciile oferite de către recrutatori vin într-un moment în care, conform Institutului Român de Statistică, oferta locală de joburi nu poate acoperi cererile tinerilor, iar joburile din străinătate sunt solicitate din lipsă de opțiuni în țară. Spre exemplu, dintr-un total de 1.465.000 tinere cu vârstă între 20 și 30 de ani, doar 708.000 sunt angajate, adică 48,33%. Jumătate din persoanele de sex feminin nu au un loc de muncă stabil și nici oportunități reale de a-și construi o carieră. Proporțiile se păstrează și la nivel regional pentru persoane angajate și neangajate, în cadrul aceluiași segment de vârsta, ceea ce este îngrijorător pentru forța de muncă din România.

Cu o experiență de aproape 10 ani în recrutare de personal pentru joburi în străinătate, agenția de recrutare Passing Through Jobs, a transformat depunerea unui CV în începutul unei cariere excelente pentru mulți români care își trăiesc visul unei vieți în străinătate, în orașele europene pe care le-au ales. Managerul companiei, Michael Israeli, declară că „aceasta este o oportunitate pentru tinerii din România, pe care îi considerăm plini de resurse, bine-instruiți și hotărâți în privința carierelor și a viitorului lor. An de an, tinerii știu din ce în ce mai bine ce vor și privesc către deschiderea adusă de joburile în străinătate, nivelul de training și experiența în sine, de a lucra și de a trăi în străinătate, mai ales în Europa Centrală și de Vest.
Agenția de recrutare Passing Through Jobs le dă tinerilor șansa unei cariere în străinătate, în timp ce lucrează în cosmetice, o industrie în plină dezvoltare, atractivă și modernă. Iar noi plusăm oferta cu cele mai bune condiții de trai și multă susținere din partea agenției în procesul de acomodare.”   Când vine vorba de a lucra în străinătate, tinerii inteligenți, educați și muncitori simt că sunt forțați de împrejurări să aleagă joburi sub nivelul lor de pregătire, cu precădere în țări precum Spania (peste 171.000 de români) și Italia (peste 340.000 români). Țări precum Austria, Belgia, Franța, Marea Britanie și Germania au condiții mai stricte de angajare, însă oferă un cadru de lucru mai bun și opțiuni reale de joburi în străinătate pentru tineri educați. Aici intervine Passing Through Jobs, oferind joburi în cadrul reprezentanțelor unor branduri de lux, training-uri și programe de dezvoltare profesională. Candidaților nu li se cere experiență anterioară în vânzări, în schimb trebuie să știe limba engleză la nivel mediu pentru a trece de fazele preliminare ale procesului de selecție pentru acest tip de joburi în străinătate.

Candidații își pot alege joburile în vânzări în baza brandului sau a locației, a beneficiilor sau a cerințelor. Totul este la vedere, totul este transparent, totul este la îndemână.

Salariile oferite variază între $1,500 și $2,500, la acestea adăugându-se comisioane și bonusuri speciale. Unele dintre branduri se oferă să plătească biletul de avion, unele au bonusuri și alte beneficii. Cu toate acestea, agenția se ocupă mereu de nevoile de relocare ale candidaților și oferă cele mai bune opțiuni de cazare, în apropierea locului de muncă, împreună cu mult ajutor pe partea de instalare și acomodare. Acesta este un avantaj pentru tinerii hotărâți, care caută mai mult decât simple joburi în străinătate. „Este o provocare pentru viitorii profesioniști. Nu este ușor să lucrezi în vânzări, dar cu siguranță este un job cu o răsplată pe măsură pentru cei care știu să își canalizeze resursele și energia către cel mai bun rezultat: vânzarea propriu-zisă. Beneficiile sunt imediate, banii sunt foarte buni, șansa este unică”, a declarat Michael Israeli.

Brandurile ce oferă joburi în străinătate, în orașe precum Paris, Londra, Frankfurt, Stuttgart, Amsterdam, Berlin, Milano și multe altele, sunt branduri de lux cu o abordare de retail diferită de alte branduri asemănătoare. Aceștia se bazează foarte mult pe prezentarea produsului și pe interacțiunea cu clienții. Iar acesta este motivul pentru care este nevoie de personal în aceste magazine. Aceste branduri de lux aleg să vorbească direct cu clienții și să își promoveze clienții prin demonstrații în locul unei rețele mari de distribuție și promovare. Mai mult, tinerii care se alătură programului de recrutare pentru joburi în străinătate vor beneficia de recunoașterea pregătirii, a experienței și a rezultatelor acumulate prin certificatul ISMM. Acesta este un document oficial și legal, oferit de către Institutul Britanic de Marketing și Management al Vânzărilor (ISMM), una dintre instituțiile acreditate să ofere asemenea documente de recunoaștere a performanței la locul de muncă, document care, de altfel, ar fi obținut cu dificultate. Tinerii români nu ar putea să-și facă debutul în carieră mai oficial sau mai bine! Oferta agenției de recrutare de pe www.joburi-in-strainatate.com/ dă o nouă perspectivă conceptului de „joburi în străinătate” și o transformă într-o experiență a muncii și a traiului în străinătate, întrucât creează șansa unui salariu mai bun și o opțiune decentă pentru sutele de tineri care au nevoie de mai mult decât are de oferit piața locurilor de muncă din România.

Evolution HCC va invita la training-ul de HR pe “Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal“ 100% Practic - editia Iasi

Avem deosebita plăcere să vă invităm la cursul intensiv de Recrutare, Motivare şi Evaluare de Personal care va avea loc şi în Iasi.

Acesta este un training premium, axat pe exemple clare cu exerciţii practice şi role play-uri menite să ofere participanţilor informaţiile de care au nevoie pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi dar și în vederea realizării unui întreg proces de recrutare cât mai calitativ şi eficient.

Ce vei afla dacă vei participa la acest training?

• Informaţii practice despre recrutare, cu numeroase exemple din domeniile I.T., Inginerie, Pharma, Vânzări, Management, HR, Accounting etc.;
• Canalele prin care facem sourcing/”talent finding”
• Metode de recrutare: Activa, Pasiva, Headhunting, Social Media Recruiting, Boolean Search etc.;
• Metode de promovare a job-ului, de la conceperea anunţului, promovarea acestuia până la paşii desfășurării unui interviu;
• Metode de contactare şi abordare a candidaţilor Cold Call, LinkedIn, Social Media, Metoda START, etc.;
• Strategii de motivare şi retenţiea personalului;
• Modalităţi prin care se evaluează personalul;


TOATE aceste informaţii se pot pune în aplicare imediat după acest TRAINING!
Fii timp de 2 zile alături de trainerii Evolution HCC şi recruiteri cu experienţă!


Cine suntem noi?

Suntem o companie de consultanţă în H.R. şi avem o experienţă de:
• Peste 1000 de poziții recrutate în I.T., Inginerie, Vânzări, H.R., Management, Accounting, CallCenter și multe altele;
• Peste 1000 de cliențidin țară și străinătate;
• Peste 1000 de persoane evaluate;
• Peste 1000 ore de traininglivrate.
Ce îţi mai oferim pe lângă informaţii şi secrete despre Recrutare, Motivare şi Evaluare de Personal?
• Studii de caz şi scenarii practice;
• Idei şi soluţii pentru a construi şi consolida legătura dintre membri echipei tale;
• Diploma ce atestă realizarea acestui training;
• Materiale preţioasecare îţi pot fi de folos oricând;
• Câţiva prieteni şi un schimbde informaţiicu specialişti din domeniul H.R.;
• Posibilitatea de a-ţi găsi un job în domeniu într-un timp destul de scurt dacă nu lucrezi!
• Discuții libere/răspunsuri la întrebările tale din domeniul H.R.
Durata training-ului: 2 zile intensiv
Pentru înscriere sau alte detalii, trimiteți un e-mail către adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu menţiunea „ Doresc să mă înscriu la trainingul de recrutare” sau ne puteți contacta la numărul de telefon 0733435494.
De asemenea, vă invităm să ne vizitați site-ul pentru alte training-uri/servicii:
www.evolution-hcc.ro

Forumul Cooperarii Descentralizate Romania - Belgia

Primăria Municipiului Iași, împreună cu asociațiile belgiene Actie Dörpen Roemenie (ADR) și Operation Villages Roumains (OVR), cu sprijinul Ambasadei României din Regatul Belgiei, al Ambasadei Belgiei din România și al Agenției pentru Dezvoltare Regiunea Nord-Est (ADR Nord-Est), organizează cea de-a cincea ediție a Forumului Cooperării Descentralizate România-Belgia, în perioada 5-7 noiembrie 2015, la Centrul de Conferințe Palas din Iași.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanți, reprezentanți ai autorităților centrale și locale din cele două țări, dar și ai organizațiilor non-guvernamentale, asociațiilor profesionale, institutelor de cercetare și companiilor implicate în cooperarea descentralizată dintre Belgia și România.

La 25 de ani de la inițierea primelor contacte între România și organizațiile non-guvernamentale belgiene, Forumul de la Iași își propune o evaluare a stadiului actual al cooperării descentralizate bilaterale, precum și lansarea de noi piste de dezvoltare a relațiilor de parteneriat la nivelul autorităților locale și regionale dintre cele două țări.

Discuțiile din cadrul celor două sesiuni plenare de vineri, 6 noiembrie, vor explora obiectivele europene de dezvoltare regională incluse în Strategia 2020 a Comisiei Europene, precum și rolul autorităților în utilizarea instrumentelor europene în beneficiul comunităților locale.

Cele cinci ateliere de lucru tematice vor permite participanților la Forum să aibă discuții aplicate în cele cinci domenii prioritare ale cooperării descentralizate pentru următorii ani: sănătate și servicii medicale, societate civilă, dezvoltare rurală/managementul apei, economie socială/investiții sociale și servicii de intervenție în situații de urgență.

Programul evenimentului din acest an va include, ca și în cazul Forumului anterior de la Leuven, din anul 2013, o secțiune dedicată afacerilor. La Iași, accentul va fi pus pe Regiunea de Nord-Est, ca regiune de interes emergent pentru investiții și comerț, cooperare între clustere și diverse proiecte economice comune româno-belgiene, cu implicarea sectorului public și al celui privat.

Forumul va fi deschis joi, 5 noiembrie, în cursul serii, printr-un concert organizat de Primăria Municipiului Iași, în contextul candidaturii orașului pentru Capitala Culturală Europeană 2021.

Informații de background

Cooperarea descentralizată între România și Belgia este un proces care a debutat acum aproape 10 ani, în contextul aderării României la Uniunea Europeană. Acesta s-a bazat pe numeroasele relații de cooperare stabilite între satele și orașele din Belgia și România după anul 1989. Cooperarea descentralizată a avut rolul de a orienta cooperarea bilaterală spre o serie de domenii prioritare, de maximă relevanță la nivel local și regional. Cooperarea descentralizată nu trebuie confundată însă cu procesul de descentralizare. Obiectivele cooperării descentralizate sunt realizate în contextul cadrului legislativ național existent în Belgia și în România.

Forumul din Iași va continua abordarea ediției anterioare a Forumului, din anul 2013, la Louvain/Leuven. Unul dintre obiectivele Mesei Rotunde pe teme economice organizate cu acest prilej va fi acela de a face cunoscut potențialul orașului Iași și al Regiunii Nord-Est a României, ca ținte importante pentru viitoare investiții. Belgia și investițiile străine pot sprijini procesul de descentralizare.

Cu prilejul uneia dintre sesiunile plenare ale Forumului, vor fi explorate politicile europene și programele de dezvoltare care pot sprijini Cooperarea Descentralizată. O altă sesiune plenară va oferi prilejul asociațiilor locale din Belgia și România de a explora posibilitățile de consolidare a capacității administrative a autorităților locale, schimbul de bune practici și metodele de eficientizare a parteneriatelor locale actuale și viitoare. La acest moment, există aproximativ 200 de înfrățiri/twinnings între România și Belgia.

Forumul va face o trecere în revistă a acțiunilor recente desfășurate sub egida Cooperării Descentralizate, în cinci domenii cheie de cooperare: sănătate publică, dezvoltare rurală/ managementul apei, societate civilă, servicii speciale în situații de urgență, investiții sociale și economie socială. Cu acest prilej, vor fi stabilite detalii ale etapelor următoare ale cooperării descentralizate până în anul 2017.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-urile www.fobero.eu, www.adrvlaanderen.be, www.ovr.ro

Taxele de roaming și accesul inegal la internet

Parlamentul European a adoptat marți noul pachet telecom care conține interzicerea taxelor suplimentare pentru ”roaming” la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din UE, începând cu iunie 2017, precum și reguli clare privind dreptul la acces internet. "Abolirea taxelor de roaming a fost așteptată de multă vreme de toată lumea: oameni obișnuiți, start-up-uri, IMM-uri și multe alte tipuri de organizații”, a spus raportorul, Pilar del Castillo (PPE, ES), în dezbaterea dinaintea votului. “Datorită acestui acord, Europa va deveni singura regiune din lume care va garanta legal internetul deschis și neutru. Principiul neutralității internetului se va aplica direct în cele 28 de state membre. Și va asigura faptul că nu vom avea internet cu două viteze”a adăugat ea.

Prin respingerea amendamentelor la poziția Consiliului în prima lectură, deputații au adoptat noua legislație.

Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje text și a utiliza internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise începând cu 15 iunie 2017.

Începând cu 30 aprilie 2016, taxele de roaming (adăugate la prețul plătit acasă) nu trebuie să depășească:
• €0,05 pe minut pentru apelurile vocale
• €0,02 pentru mesajele text (SMS), sau
• €0,05 pe megabyte la utilizarea internetului mobil.

Recuperarea costurilor și prevenirea abuzurilor Dacă operatorii pot să dovedească faptul că nu pot recupera costurile și că acest lucru afectează prețurile interne, autoritățile naționale de reglementare îi pot autoriza să impună taxe suplimentare minime în circumstanțe excepționale, pentru a acoperi aceste costuri. Deputații au obținut garanții că aceste autorități naționale vor avea instrumente pentru a amenda sau a respinge aceste taxe suplimentare. Pentru a proteja industria de abuzuri cum ar fi ”roamingul permanent”, operatorii pot în anumite condiții să fie autorizați să aplice o taxă modică, mai mică decât limitele actuale, conform unei politici de ”uz corect”.

Detaliile vor fi definite de Comisie împreună cu regulatorii din telecom. Acces deschis la internet Noua lege va obliga companiile care oferă acces la internet să trateze tot traficul în mod egal, fără să blocheze sau să încetinească livrarea conținutului, a aplicațiilor sau a serviciilor transmise de anumiți emițători sau recipienți, (art.3.3) dacă acest lucru nu este cerut de sentințe judecătorești sau de legi sau dacă aceste decizii nu sunt luate pentru a preveni aglomerarea rețelei sau pentru a combate atacurile cibernetice. Dacă sunt necesare astfel de măsuri de management al traficului, ele vor trebui să fie ”transparente, nediscriminatorii și proporționale”, și să nu dureze mai mult decât este necesar. Un operator va putea, totuși, să ofere servicii specializate (cum ar fi calitatea crescută a internetului necesară pentru unele servicii), dar doar cu condiția că acest lucru nu va avea un impact asupra calității generale a internetului. Viteza: compensații pentru falsele promisiuni Deputații s-au asigurat că furnizorii de internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor care semnează contracte de internet fix sau mobil explicații clare privind vitezele de descărcare și încărcare (comparativ cu vitezele anunțate) la care se pot aștepta în realitate. (art. 4:1d) Orice diferență semnificativă va activa dreptul de terminare a contractului sau de a primi compensații. Autoritățile naționale de reglementare vor fi responsabile cu verificarea acestor situații pentru a vedea dacă diferența reprezintă o încălcare a contractului sau nu (Art. 4.4.).

 
 

Grigore Lese vine de Zilele Pro Vita la Iasi

Luni, 9 noiembrie 2015, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași va avea loc evenimentul artistic „Horea, înger păzitor și ispită”, cu participarea lui Grigore Leșe. Concertul este organizat de către Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu Asociația Familia Tradițională, în cadrul ediției a V-a a Zilelor Pro Vita Iași – Rolul și importanța tatălui în familie (3 – 9 noiembrie).
Un moment cu totul deosebit în cadrul acestui eveniment cultural va fi lansarea, în premieră la Iași, a celui de-al doilea volum autobiografic „Horea în grumaz, înger păzitor și ispită” a artistului Grigore Leșe.
Evenimentul își propune, pe de o parte, să promoveze valori autentice, tradiționale românești, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflați în nevoie. În acest sens, sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate către 1385 de copii din județele Iași, Botoani și Neamț, asistați de către Departamentul Pro Vita prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian.
Acest program are ca obiective promovarea exemplelor frumoase de familii numeroase și sprijinirea concretă a celor care au nevoie de ajutor. Principalele arii de intervenție ale Departamentului Pro Vita prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian sunt: susținerea la studii a tinerilor care doresc să continue liceul, acordarea de sprijin material axat pe nevoi specifice, organizarea de campanii umanitare periodice.
Pentru mai multe informații legate de evenimentul cultural – artistic „Horea, înger păzitor și ispită”  puteți accesa site-ul:www.provitaiasi.ro. Biletele costă 75 de lei și pot fi achiziționate de la Librăria Doxologia (Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.14, Iași) sau sunând la unul din următoarele numere de telefon: 0746 936 969 sau 0753 427 35

EUROPAfest 2016 lanseaza primul eveniment Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti

Eveniment cu traditie de 23 de ani, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania. Organizat anual din 1994, concursul include alternativ pian, vioara, flaut.In perioada 14 - 21 mai 2016 are loc concursul de pian.
Inscrierile sunt deschise pana la 1 martie. Valoarea totala a premiilor se ridica la 10.000 Euro. Muzicienii interesati gasesc regulamentul si conditiile de participare pe site-ul jmEvents.ro si www.dinulipatti.ro.

Unul dintre programele de succes ale jmEvents, concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti are misiunea de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artisti in construirea unei cariere de succes si de a oferi o platforma de dialog multicultural, care incurajeaza performanta.Concursul este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens. In prezent, castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, Summer Music Academy Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, PROMS – Jazz & Classic.Juriul concursului cuprinde experti internationali recunoscuti in domeniu, cu larga experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.
Alaturi de competitie, evenimentul include ateliere de maiestrie muzicala sub conducerea unor profesori de la academii europene de prestigiu.Intre 14 si 21 mai, pianisti din intreaga lume vor concerta pe cele mai importante scene din Bucuresti si Sibiu, iar Finala Concursului va include evolutia celor mai buni muzicieni din concurs alaturi de orchestra filarmonicii.Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 50 tineri voluntari in derularea evenimentului.

Internet mobil nelimitat în reţeaua Digi Mobil 4G pentru toti clientii

RCS & RDS ofera abonatilor Digi Mobil, in perioada 21 octombrie – 31 decembrie 2015, internet NELIMITAT in reteaua 4G, fara LIMITARE DE VITEZA si FARA niciun cost suplimentar la abonament. Oferta promotionala se adreseaza atat clientilor existenti cat si celor care contracteaza acum unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5, Nelimitat si utilizeaza un echipament compatibil in reteaua Digi Mobil 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600).
Compania pune la dispozitia clientilor sai telefoane mobile compatibile 4G, din gama producatorilor Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro, Allview P8 Energy – in curand), Microsoft Lumia 640 LTE Dual SIM (in curand), Philips (Philips S396, Philips V526) si HTC (HTC One M9). Preturile echipamentelor din oferta Digi Mobil incep de la  499 lei (TVA inclus) si pot fi achizitionate  in rate, incepand de la 21 lei/luna, fara dobanda.
„Strategia companiei pe segmentul de telefonie mobila a fost bazata inca de la inceput pe dezvoltarea retelei pentru a le oferi clientilor nostri acoperire buna, dar si viteze mari de transfer pentru traficul de date mobile de care acestia au nevoie. Investitiile noastre din ultimii ani in reteaua Digi Mobil ne permit sa le oferim acum utilizatorilor nostri un pachet generos de beneficii: convorbiri si internet mobil nelimitate, viteze mai mari de acces, dar si echipamente corespunzatoare. Vom continua in acelasi mod in care am inceput, astfel incat sa raspundem rapid la nevoile de comunicare ale clientilor care au incredere in serviciile companiei.” a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.
     In prezent, compania a implementat tehnologia 4G in urmatoarele orase din tara: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, acoperirea de exterior in acestea urmand sa fie finalizata la 15 Noiembrie 2015. A doua etapa a proiectului urmeaza sa fie finalizata pana la finalul acestui an, cand utilizatorii din 15 orase din Romania vor putea beneficia de vitezele de acces la internetul mobil pe care le ofera tehnologia 4G: Alexandria, Baia Mare, Braila, Drobeta Turnu Severin, Galati, Hunedoara, Ramnicu Valcea, Resita, Satu Mare, Slatina, Targu Jiu, Targu Mures, Vaslui, Barlad, Lugoj, precum si Valea Prahovei si zona turistica Brasov. Utilizatorii pot urmari acoperirea 4G pe site-ul companiei. Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie sa isi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastand *111# (gratuit) sau telefonic la *777.

Abonează-te la acest feed RSS
Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org