banner 2

Adascalitei a demisionat din Parlament: se retrage din viata politica

Recomandat Adascalitei a demisionat din Parlament: se retrage din viata politica

Deputatul PSD de Iași, Constantin Adăscăliței și-a înaintat, astăzi, demisia din Parlament. El susține că a făcut acest gest după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe când era consilier județean în 2009, decizie pe care o consideră abuzivă.
Constantin Adăscăliţei:„Mi-am înaintat demisia din Parlament începând cu sesiunea din 2016, 1 februarie, dat fiind mai multe situaţii care s-au ivit în ultima perioadă. Agenţia Naţională de Integritate a insistat să pună în aplicare un raport rămas definitiv acum 3 ani, sigur eu îl consider abuziv, dar, sincer să fiu, am ajuns la un moment la care nu mai vreau să fiu umilit, nu mai vreau să aud de atâtea restricţii, de atâtea repercusiuni, din cauza cărora, practic, în ultimii ani nu am mai avut timp să mă ocup nici de mine, nici de mediul sportiv, nici de framilie, ş.a.m.d”.

Deputatul PSD de Iași, Constantin Adăscăliței, a mai declarat pentru Radio Iasi că se retrage din viața politică și nu va mai candida pentru nici o funcție la alegerile de anul viitor:„Nu mai iau în calcul acest lucru. Vreau să mă întorc în mediul de afaceri care m-a consacrat, în mediul sportiv, să am grijă de familie pentru că, repet, prea multe restricţii, prea multe repercusiuni din cauza acestor modalităţi de interpretare a Agenţiei Naţionale de Integritate a ceea ce numesc ei „incompatibilitate„.

În raportul ANI din iunie 2012 se arată că Adăscăliţei, în calitatea sa de consilier judeţean în 2009, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat a încheiat un contract cu o societate comercială al cărei unic acţionar era Consiliul Judeţean Iași.
Constantin Adăscăliţei se află la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012 în colegiul Ţibăneşti din judeţul Iaşi. Anterior, a fost vicepreşedinte al CJ, viceprimar al Iaşului şi consilier municipal.(radioiasi)

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org