banner 2

Ce pensie va avea deputatul Anghel Stanciu, dupa ce parlamentarii au votat proiectul pensiilor speciale

Recomandat Ce pensie va avea deputatul Anghel Stanciu, dupa ce parlamentarii au votat proiectul pensiilor speciale

Deputatul PSD Anghel Stanciu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Camerei şi Senatului, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, adresându-se colegilor săi cu apelativul “ stimaţi tovarăşi”.

În discursul său, parlamentarul PSD i-a îndemnat pe deputaţi şi senatori “să îşi ia Parlamentul înapoi” şi să ofere acestuia şansa de a deveni "un Parlament curat, puternic, perfecţionist".”16 decembrie a fost ziua în care colegii noştri au susţinut că ne-am luat ţara înapoi. Evident că azi, 16 iunie 2015, trebuie să ne luăm Parlamentul înapoi, să oferim Parlamentului şansa de a fi puternic, crescând şi prin indemnizaţii atractivitatea, implicarea. Este momentul, stimaţi tovarăşi, cuvântul tovarăşi nu este o ruşine, ca azi să meditaţi asupra votului. Aplicarea statutului ca în alte state europene, stoparea discriminării parlamentarilor faţă de alte categorii profesionale”, a declarat deputatul Anghel Stanciu, PSD, în discursul său susţinut înainte de votarea proiectului privind pensiile speciale.

Stanciu a cerut colegilor săi să renunţe la populism şi să continue sloganul " dreptate până la capăt".”Vă ofer la început o surpriză plăcută. Vă rog să o ascultaţi cu atenţie şi să o aplaudaţi. Îmi doresc un Parlament puternic pentru că un Parlament slab înseamnă o verigă slabă în construcţia democratică. Trebuie să renunţăm la populism şi electoralism. Perioada populismului nociv pentru democraţie începe să apună. Acesta este motivul pentru care 255 de deputaţi şi senatori au iniţiat prezentul proiect de lege, considerând că momentul susţinut chiar de preşedinte a sosit. Să ne dezbrăcăm de populism şi să continuăm sloganul ”dreptate până la capăt”. Acesta a fost prin grija USL, apoi a actualei coaliţii de guvernare”, a spus Stanciu. Anghel Stanciu este deputat la al şaselea mandat consecutiv, începând cu 1992. El are 66 de ani, adică a depăşit vârsta de pensionare, aşa că odată cu adoptarea şi promulgarea legii pensiilor speciale ar încasa o pensie specială de aproximativ 4.600 lei pe lună.Deputaţii şi senatorii au votat astăzi proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Decizia a fost luată cu 303 voturi „pentru” şi 124 „împotrivă” şi două abţineri.Potrivit iniţiativei legislative, ”cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate şi reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizaţiei îl reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară”.Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei. Deşi Guvernul a anunţat că nu susţine iniţiativa legislativă, lăsând totodată decizia la parlamentari, coaliţia de guvernare încă are o largă majoritate. În plus, majoritatea iniţiatorilor, în total 228, sunt din PSD şi UNPR.
gandul.info

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org