banner 2

Cele trei ieşence care au luat bronzul la canotaj la Rio ar putea fi premiate de CJ

Liberalii cer premierea sportivilor ieşeni medaliaţi la Jocurile Olimpice. Reprezentanţii PNL au depus la registratura Consiliului Judeţean un proiect de hotărâre prin care celor trei canotoare ieşene medaliate cu bronz să li se acorde câte un premiu a 10.000 de lei. Consilierul judeţean Liviu Brătescu a apreciat suma ca fiind modică, ţinând cont de efortul depus de sportive şi de starea în care se află sporturile olimpice în România.

„Cred că este cazul unor gesturi publice de recunoştinţă publică pentru sportivii care ne-au reprezentat anul acesta la Jocurile Olimpice de la Rio. Judeţul Iaşi a avut în echipa de canotaj, cu barca de 8^1, cea care a obţinut medalia de bronz, fiind singura medalie obţinută de lotul de canotaj al ţării noastre, din cele cinci probe la care am avut reprezentanţi, trei sportive: Mihaela Petrilă din Paşcani, Roxana Cogianu din Iaşi şi Mădălina Bereş din comuna Mogoşeşti-Siret“, a declarat Brătescu.

Mihaela Petrilă a câştigat o medalie de bronz la campionatul mondial U23 din 2011 de la Amsterdam, două medalii de aur la campionatul mondial pentru tineret din 2013 şi la campionatul european de la Belgrad, o medalie de argint la Regata preolimpică din acest an de la Lucerna şi o altă medalie de bronz la Europenele de la Poznan.

Roxana Cogianu a cucerit titlul european din 2014 de la Belgrad, două medalii de argint la Campionatul mondial de la Chungju din 2013, o medalie de bronz la Poznan şi o alta de bronz la Campionatul mondial de la Karapiro din 2013. Cogianu se află la a treia participare la Jocurile Olimpice.

Mădălina Bereş a câştigat până acum două medalii de aur la campionatul mondial U23 din 2013 de la Linz şi la Regata de la Lucerna. Bereş a obţinut şi trei medalii de bronz la campionatele europene din 2015 şi 2016 şi la Cupa mondială din acest an din Polonia.

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org