banner 2

Cum va arata Spitalul Regional de Urgente si ce caracteristici va avea

Recomandat Cum va arata Spitalul Regional de Urgente si ce caracteristici va avea

In cursul zilei de ieri, Deputatul Petru Movila, presedintele MP Iasi, a avut o intrevedere cu ministrul Sanatatii, Patriciu Andrei Achimas – Cadariu. Cele mai importante subiecte de discutie au fost Spitalul Regional de Urgente (SRU) Iasi si o serie de propuneri pentru modificarea modului in care functioneaza Centrele Regionale de Transfuzie, cu prioritate cel de la Iasi.
In ceea ce priveste unitatea medicala de urgente, expertii din cadrul MS vor reface studiul de fezabilitate in acest an, prima estimare a finalizarii acestuia fiind septembrie – octombrie. In aceste conditii, cel mai probabil, constructia SRU va fi scoasa la licitatie in cursul anului 2017, explica deputatul.
Ceea ce este foarte important este necesitatea ca Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi sa cada de acord asupra unei singure locatii, pe care sa o transmita la MS, a explicat deputatul. La acest moment, ministrul are ca propuneri din partea administratiilor publice locale sase locatii, respectiv Şos. Păcurari - Zona şes Bahlui (complex Era Shopping Park), Şos. Păcurari - Zona Antibiotice, Zona Moara de Vânt, Zona Trei Fântâni, Zona Spital Sf. Spiridon şi un teren în comuna Miroslava.
"Intrucat pana in momentul in care nu se transmite o locatie exacta pentru spitalul regional de urgenta demersurile pentru reactualizarea studiului de fezabilitate nu vor avea niciun fundament real, solicit Primariei Iasi si Consiliului Judetean ca pana la sfarsitul lunii februarie sa se puna de acord in privinta unei locatii si sa o transmita catre MS", a declarat deputatul Movila.

Caracteristicile SRU Iasi:

Numar de paturi:        786
Arie utila:            57.161 mp
Arie desfaşurată:        108.046 mp
Regim Inalţime:                    2S+P+4E
Gabarit Constructie (amprenta la sol) :        cca. 120 x 190 m
Sursa de finantare :            Programul operational regional, 320 milioane Euro (suma pentru toate cele trei spitale). Dotarile vor fi asigurate din fondurile Bancii Mondiale, in valoare de 150 milioane Euro.        

Organizarea SRU Iasi :

1.    Unitatea de primiri urgente
2.    Servicii ambulatorii si spitalizare de zi
3.    Departamentul de radiologie, imagistica si explorari functionale
4.    Servicii tehnico-gospodaresti: spalatorie centrala, depozit deseuri, bucatarie centrala, depozit central materiale, coloana ascensoare de serviciu, camera sistemului de management al cladirii (BMS), camera sistemelor si circuitelor I.T., centrala gaze medicale (aer comprimat, vacuum, N2O, CO2), camera tablou electric, centrala termica, camera instalatie de ventilatie si aer conditionat, camere tehnice si de intretinere a cladirii.
5.    Servicii conexe specifice spitalelor: endoscopie, farmacie, laborator central, morga cu laborator de anatomie-patologica anexat, sterilizare centrala, vestiare centrale si grupuri sanitare personal, sala conferinte (100 de persoane).
6.    Receptie, zona de inregistrare, asteptare
7.    Blocul operator
8.    Sectia de terapie intensiva generala adulti / copii
9.    Sectii de spitalizare chirurgicala.
10. Sectii de spitalizare medicale,
11. Administratie: conducere, financiar-administrativ, resurse umane, juridic, epidemiologie, tehnic, securitate si protectie.
12. Heliport cu un punct de aterizare.

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org