banner 2

Dumitru Oprea: PSD a omorat cu buna stiinta autostrada Iasi - Tg. Mures

Recomandat Dumitru Oprea: PSD a omorat cu buna  stiinta autostrada Iasi - Tg. Mures

Senatorul liberal Dumitru Oprea consideră că guvernarea PSD este direct răspunzătoare de suspendarea planurilor pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș.
Într-o declarație politică, miercuri, 9 decembrie 2015, parlamentarul ieșean a amintit că fosta guvernare a vehiculat un Masterplan pentru transporturi cu două scenarii. Astfel, PSD dădea asigurări că economia merge atât de bine, încât este posibil scenariul optimism privind autostrada, adică acela în care lucrările ar fi început imediat, cel puțin pentru tronsonul Iași-Târgu Neamț.
Dumitru Oprea a explicat că, din vară, grație ex-premierului Ponta, au început să curgă populismele financiare, fără nici un fel de analiză sau calcule de sustenabilitate. În consecință, pentru a susține creșterile salariale și celelalte promisiuni angajate de PSD, noul guvern este forțat să lucreze pe un deficit de 2,95%. În aceste condiții, România nu mai poate accesa clauza de reformă structurală, pentru obținerea unei derogări de deficit de la Comisia Europeană. Cu alte cuvinte, nu mai este posibil împrumutul de 7 miliarde de euro pentru cofinanțarea, la pachet cu fondurile europene, a proiectelor din Masterplanul de transport.
În finalul intervenției sale, Dumitru Oprea a arătat că, prin jocurile iresponsabile asumate de fostul executiv, marile investiții în infrastructură au fost sacrificate, Moldova fiind sortită scenariului pesimist, adică să aștepte la nesfârșit începerea unui proiect vital pentru Iași și celelalte județe din regiune. Senatorul liberal a mai declarat că PSD i-a înșelat cu cinism pe ieșeni, purtând responsabilitatea îngropării cu bună știință a autostrăzii spre Târgu Mureș.

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org