banner 2

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, îi prezintă astăzi premierului raportul cu privire la situaţia vaccinurilor şi epidemia de rujeolă din ţară

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Mihai Tudose i-a cerut ca, miercuri, să prezinte raportul cu privire la situaţia vaccinurilor, solicitarea venind după o întâlnire pe care cei doi au avut-o la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că miercuri, înainte de şedinţa de Guvern care va avea loc joi, va prezenta raportul referitor la situaţia vaccinurilor şi epidemia de rujeolă din ţară. Acest raport a mai fost cerut de către premierul Mihai Tudose şi în ultimele două şedinţe de Guvern.

În întâlnirea pe care cei doi au avut-o, marţi, la Guvern, s-a discutat şi despre programul de guvernare pe sectorul de sănătate, după ce, în ultima perioadă s-a vehiculat, în spaţiul public, faptul că Florian Bodog ar putea fi remaniat din funcţia de ministru al Sănătţii.

La ultima şedinţă de Executiv, premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă: ”Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi", a spus Mihai Tudose.

Pe 13 iulie, premierul Mihai Tudose i-a dat termen ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informaţi despre importanţa vaccinării copiilor. Solicitarea a venit în contextul în care în momentul de faţă există 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă.

”Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă şi 80.000 nevaccinaţi la poliomielită. Aşa e?”, a fost întrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la începutul ultimei şedinţe de Guvern la care acesta a participat.

Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o săptămână lui Bodog să vină cu un plan de informare a populaţiei.

De la debutul epidemiei, respectiv din toamna anului trecut, şi până acum, s-au înregistrat 32 de decese din cauza rujeolei, dintre care opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicaţie la distanţă a rujeolei şi s-a înregistrat la o persoană de 29 de ani din judeţul Dolj. Boala a fost confirmată în februarie 2017, iar în iunie au apărut primele simptome ale complicaţiei postrujeolice.

Decesul vine în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne au demarat o campanie pentru vaccinarea împotriva rujeolei.

Marţi a expirat termenul dat de Carmen Dan şi Florian Bodog autorităţilor locale, de evaluare a comunităţilor vulnerabile medical.

 

 

 

Sursa: Media Fax

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org