banner 2

Record: parlamentar cu doua condamnari

Recomandat Record: parlamentar cu doua condamnari

Senatorul ieșean Sorin Lazăr a fost condamnat in cursul zilei de ieri la un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind dată de Înalta Curte de Justiție și Casație. Aceasta este cea de-a doua condamnare, care vine ca urmare a unor fapte petrecute pe vremea cand era primar al comunei Strunga.

Potrivit procurorilor DNA, faptele imputate lui Sorin Lazăr ar fi fost comise în perioada 2008-2009. Atunci, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, însă fără a respecta normele legale, Lazăr ar fi aprobat plata mai multor sume de bani. Una dintre aceste plăţi, în valoare de 10.160 de lei, ar fi fost făcută în contul a trei membri de la o comisie de evaluare din cadrul unei licitaţii.
„Aceste plăţi au fost nejustificate şi nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevăzută în fişa postului această activitate ca şi atribuţie de serviciu, fie nu puteau beneficia de altă formă de retribuire, în afara indemnizaţiei prevăzute de lege pentru această funcţie“, au precizat procurorii ieşeni.
In aprilie 2015, senatorul PSD Sorin Lazăr a devenit primul parlamentar român care a primit o sentință definitivă pentru conflict de interese. El a fost condamnat la șase luni închisoare cu suspendare.

 

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org