banner 2

Calculatoare de zeci de mii de euro pentru nimeni!

Recomandat Calculatoare de zeci de mii de euro pentru nimeni!

Finantele iesene cumpara calculatoare, dar nu se stie pentru cine. Mai intai vor fi achizitionate si mai apoi impartite. Totul va costa peste 30 de mii de euro. Specificatiile tehnice sunt recente, iar pretul unei unitati variaza intre 2500 si 3700 lei. La inceputul lunii august sunt asteptate ofertele financiare ale operatorilor interesati

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi incearca sa improspateze lotul de calculatoare folosit de angajati. Acesta nu a mai fost schimbat din anul 2009, iar echipamentele invechite afectau de multe ori buna desfasurare a activitatii din institutie.

Astfel, va fi organizata o licitatie pentru achizitionarea a 41 de calculatoare, pretul unei unitati variind intre 2500 si 3700 de lei. Prevederea bugetara este de 138.655 lei, fara TVA, aproape 30 de mii de euro. Insa, reprezentantii DGRFP nu stiu unde vor ajunge aceste echipamente.

"Avem nevoie de aceste echipamente. Speram ca pe o licitatie nationala sa putem inlocui mai multe calculatoare. Nu stim exact in ce birorui vor ajunge. Vom vedea in functie de necesitati", au spus reprezentantii DGRFP.

O astfel de achizitie se face in baza unui necesar, iar destinatia echipamentelor este stipulata in caietul de sarcini. Dar, aceasta informatie lipseste din documentul oficial intocmit de reprezentantii DGRFP.

"Toate echipamentele furnizate vor fi intotalitate conforme cu detaliile tehnice specificate, vor fi noi si vor integra tehnologii de ultima generatie. Pentru fiecare model de computer ofertat se solicita fisa tehnica semnata de catre producator. Toate echipamentele, perifericile si accesoriile vor avea data de fabricatie in ultimele sase luni, raportat la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor, iar timpul de livrare la sedicul beneficiarului va fi de maximum 90 de zile. Durata medie de exploatare a echipamentelor in cadrul ANAF este de minimum 5 ani. Impunand un termen de fabricatie maxim se evita riscul de a achizitiona echipamente care intrunesc cerintele de performanta solicitate, dar au trecut printr-un proces de degradare fizica", se arata in caietul de sarcini.

O parte dintre echipamente vor fi achizitionate cu licente software, dar si cu accesorii. In cadrul licitatiei, termenul pentru depunerea ofertelor este 7 august 2017.

 

 

Sursa: BZI

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org