16.000 tigarete ascunse in pneurile unui autoturism depistate la Galati

În data de 01 februarie a.c., în jurul orelor 17.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Dacia Logan, Marian B. cetăţean român, în vârstă de 31 ani.
Pentru valorificarea unei informaţii, echipa comună formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, a efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi a mijlocului de transport.
Astfel au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în anvelopele autoturismului, 15.800 de ţigarete marca Plugarul.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 3.555 lei, în vederea confiscării, iar Marian B. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Lucrare penală pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au întocmit lucrare penală unui bărbat, care conducea un autoturism şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, a oprit în trafic, pentru control pe comunicaţia DN 26 pe raza localităţii de frontieră Frumuşiţa, autoturismul marca Opel Zafira, condus de cetăţeanul român Vasile V., în vârstă de 47 de ani.
Pe timpul efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au sesizat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, drept pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere Galaţi, unde a refuzat testul cu aparatul Dragger, procedându-se în continuare la conducerea acestuia la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele persoanei a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O retrospectiva a transformarilor de la Muzeul Literaturii Romane Iasi: revitalizare si inovatie

URMĂTORUL ARTICOL

Oferte speciale de la Tarom. Vezi unde poti sa pleci de la Iasi

Ultimele știri de la Comunicate de presa