2% din taxele pentru jocuri de noroc intră în bugetul Ministerul Tineretului și Sportului

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) va beneficia, din luna februarie, de 2 la sută din taxele percepute pentru desfășurarea jocurilor de noroc.

Ordonanța de Urgență 92/2014 din 30 decembrie 2014 prevede că ministerului i se alocă 2% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, precum și din taxa de acces.

”Ordonanța de Urgență 92/2014 intră de anul acesta în vigoare. În acest sens, 2% din taxele pe jocurile de noroc vor fi direcționate către Ministerul Tineretului și Sportului. Aceste resurse vor fi folosite pentru susținerea sportului din România”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

”Alocarea unei părți din taxele pe jocuri de noroc către tineret și sport reprezintă o practică întâlnită în toate statele din Europa Occidentală, aici mă gândesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finanțarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, țară în care Loteria a fost fondată chiar cu scopul de a susține domenii ca sportul, tineretul sau sănătatea. Țin să mulțumesc colegilor din Guvern pentru susținere, doamnei Cristinela Odeta Nestor, președintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, îndeosebi domnului Ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov”, a mai spus Gabi Szabo.

Taxele colectate de către stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din această sumă MTS va încasa 2%, conform OUG 92/2014, precizează comunicatul. Proiectul ordonanței de urgență a fost inițiat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Ministerul Finanțelor Publice, susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

 

 

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Monedele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv leul, se vor aprecia în 2015

URMĂTORUL ARTICOL

Ce reacţie a avut Biserica Ortodoxă Română cu privire la atacul terorist de la CHARLIE HEBDO

Ultimele știri de la Economic