20% dintre romani sunt saraci sau traiesc la limita saraciei.

Un raport al Guvernului dezvaluie o cruda realitate: 1 din 5 romani este sarac sau traieste la limita saraciei. Cifrele sunt prezentate intr-un act oficial, intocmit special pentru a gasi solutii pentru acest fenomen ingrijorator intr-o tara a UE.

4,6 milioane de romani, adica un sfert din populatia tarii, sunt expusi riscului de saracie. Cei mai expusi sunt tinerii si varstnicii care traiesc singuri, dar si persoanele de etnie roma. Iar criza a agravat situatia: din 2008 si pana in 2012, saracia absoluta a crescut, spune studiul guvernamental.

Cum era de asteptat, saracia este mai mare la sat decat la oras: de trei ori mai mare, mai precis. Aproape 40% din locuitorii din mediul rural se afla in risc de saracie.

Potrivit aceluiasi raport, 1 din 3 copii din Romania traiesc in saracie iar procentul creste la 50% in mediul rural. Sunt afectati insa si tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani. Cele mai sarace zone din Romania sunt nord-estul si sud-estul tarii. Mai grav pentru romani, un loc de munca nu aduce automat si prosperitatea: potrivit raportului avem cea mai mare pondere de populatie ocupata expusa riscului de saracie dintre toate statele membre UE.

Pentru a combate saracia, Guvernul vrea acum sa creeze locuri de munca, sa ofere locuinte sociale si sa acorde ajutoare sociale celor care dovedesc ca sunt in cautarea unui loc de munca. Pana in 2020, Guvernul intentioneaza sa scada numarul saracilor cu 400.000. Totul sub denumirea de „Strategie Nationala privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei 2014-2020”.

 

sursa:stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Peste 12.000 de litri de agheasma pregatite pentru credinciosi

URMĂTORUL ARTICOL

Taxa auto se schimba

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in