corp_uman

A fost descoperita o noua componenta a corpului uman. Harminder Dua, profesor la Universitatea din Nottingham a identificat o noua componenta a ochiului

Cu toate ca au trecut mii de ani de la creatie, corpul uman ramane o problema cu multe necunoscute pentru cercetatori. Ultima descoperire ii apartine lui Harminder Dua, profesor la Universitatea din Nottingham, care a identificat o noua componenta a ochiului, scrie livescience.com, citat de jurnalul.ro.
Astfel, Harminder Dua a identificat un nou strat la corneea umana, partea transparenta din jurul globului ocular. Acest strat este al saselea al corneei si se afla in spatele ochiului.
Acest strat a fost numit „stratul lui Dua”, drept urmare toate manualele de anatomie vor trebuie rescrise, anunta Live Science.
Profesorul Dua si echipa sa au descoperit noul strat injectand aer intre straturile corneei, pe care le-au studiat la microscopul electronic. Rezultatele cercetarilor au fost postate online pe site-ul revistei Ophtalmology. Stratul are o grosime de doar 0,015 mm, insa identificarea lui poate simplifica multe operatii.
Dua considera ca descoperirea echipei sale ar putea ameliora grefele si transplanturile de cornee. Cercetatorii mai afirma ca o infiltrare de lichid in stratul Dua ar putea fi cauza edemelor de cornee.

Cu toate ca au trecut mii de ani de la creatie, corpul uman ramane o problema cu multe necunoscute pentru cercetatori.
Cu toate ca au trecut mii de ani de la creatie, corpul uman ramane o problema cu multe necunoscute pentru cercetatori.

Ultima descoperire ii apartine lui Harminder Dua, profesor la Universitatea din Nottingham, care a identificat o noua componenta a ochiului, scrie livescience.com, citat de jurnalul.ro.

Astfel, Harminder Dua a identificat un nou strat la corneea umana, partea transparenta din jurul globului ocular. Acest strat este al saselea al corneei si se afla in spatele ochiului. Acest strat a fost numit „stratul lui Dua”, drept urmare toate manualele de anatomie vor trebuie rescrise, anunta Live Science.
Profesorul Dua si echipa sa au descoperit noul strat injectand aer intre straturile corneei, pe care le-au studiat la microscopul electronic. Rezultatele cercetarilor au fost postate online pe site-ul revistei Ophtalmology. Stratul are o grosime de doar 0,015 mm, insa identificarea lui poate simplifica multe operatii. Dua considera ca descoperirea echipei sale ar putea ameliora grefele si transplanturile de cornee. Cercetatorii mai afirma ca o infiltrare de lichid in stratul Dua ar putea fi cauza edemelor de cornee.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Delegatia Romaniei a cucerit 3 medalii, una de argint la Canoe 4 1000 m, si 2 de bronz la K2 fete 1000 m si C2 1000 m, in primele finale disputate sambata la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Montemor-o-Velho (Portugalia)

URMĂTORUL ARTICOL

Ultimele clipe din viata lui Hitler si a Evei Braun

Ultimele știri de la Actualitate