A fost stopata evolutia cancerului la san

O echipă de oameni de știință din Australia a anunțat că a dezvoltat un tratament capabil să stopeze dezvoltarea tumorilor mamare agresive, informează Xinhua preluat de agerpres.

Cercetătorii din cadrul Walter and Eliza Hall Institute (WEHI) din Melbourne sunt încrezători că descoperirea lor va oferi o speranță pacienților care manifestă mutația genei BRCA1 ce cauzează o formă rară de cancer mamar triplu negativ.

Daniel Gray, care a condus acest studiu, a declarat că administrarea a două medicamente folosite în imunoterapie – anti-PD1 și anti-CTLA4 – ca și chimioterapia au conlucrat la stoparea dezvoltării tumorilor agresive.

Medicamentele utilizate în imunoterapie s-au dovedit eficace pentru stimularea sistemului imunitar, a cărui funcționare este în mod neobișnuit stopată de cancer, oprind în mod eficient dezvoltarea tumorii, în timp ce chimioterapia contribuie la reducerea dimensiunilor acesteia.

Mii de romance mor in fiecare an de cancer de san. Principala problema ramane diagnosticarea tarzie

„Alăturarea dintre cele două medicamente și chimioterapie a stopat în totalitate dezvoltarea tumorilor”, a declarat Gray, vineri, pentru media din Australia. „Este o nouă paradigmă pentru tratament și suntem cu adevărat încântați și mulțumiți de aceste rezultate”, a adăugat omul de știință.

Cercetătorii au adăugat că metoda și-a dovedit în trecut eficiența în tratamentul melanomului malign și a cancerului de plămâni, însă nu a dat niciodată vreun semn că ar contribui la încetinirea progresiei tumorilor mamare.

„Sperăm să putem combina două tipuri de imunoterapie cu chimioterapia pentru a trata în mod mai eficient cancerul la sân în cazul femeilor care manifestă mutația genei BRCA1 și care dezvoltă tumori mamare agresive”, a declarat Geoff Lindeman, cercetător în cadrul Peter MacCallum Research Center, care a luat parte la studiu.

Lindeman a precizat că rezultatele obținute în laborator au fost îndeajuns de promițătoare încât tratamentul să poată fi testat în continuare pe subiecți umani, mai arată sursa citată.

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseanul Tudorel Toader si-a dat demisia din Guvernul Grindeanu

URMĂTORUL ARTICOL

Un cunoscut liceu din Iasi a castigat titlul de „Scoala Europeana”

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in