A inceput scoala! Elevii vor recupera cursurile pierdute in ultima saptamana din semestrul I, suspendate din cauza ninsorilor, in semestrul II, dupa un plan stabilit de fiecare inspectorat judetean

 

 

 

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că structura anului şcolar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor, iar recuperările se vor face pe parcursul semestrului al II-lea după un program stabilit de fiecare inspectorat judeţean. „Fiecare judeţ va decide recuperarea în funcţie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a spus ministrul Educaţiei.

 

 

Dascălii şi sindicaliştii din educaţie au transmis că elevii nu vor fi chemaţi la şcoală sâmbăta şi duminica, cu atât mai mult cu cât Ministerul Educaţiei consideră că orele pierdute la sfârşitul lunii ianuarie pot fi recuperate fără probleme până la sfârşitul anului scolar.

 

PREMIERĂ pentru elevii din clasele mici. Ce îi aşteaptă din acest semestru

 

„Nu este bine şi recomand să nu se meargă pe varianta recuperării materiei sâmbăta. Se pot găsi şi alte soluţii la nivelul unităţii de învăţământ preuniversitar. Se poate prelungi programul şcolar, astfel încât într-un anumit interval de timp orele să fie recuperare”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”.

 

Minsiterul a lăsat la latitudinea şcolilor modul cum va fi recuperată materia. „Conducerile unitatile de învatamânt vor lua masuri pentru recuperarea orelor neefectuate din cauza suspendarii cursurilor, pâna la sfârsitul anului scolar, astfel încât sa fie asigurata parcurgerea integrala a programelor, recuperarea se va face dupa un program special, discutat cu partenerii sociali, avizat de consiliul prefesoral si aprobat de consiliul de administratie al unitatii de învatamânt”, potrivit unei note emise de Ministerul Educatiei, semnata de directorul general Liliana Preoteasa.

 

Elevii şi preşcolarii se vor întoarce de luni la cursuri după o vacanţă de o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Vacanţa de primăvară este cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, iar cursurile se vor desfăşura din 23 aprilie până pe 20 iunie. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 21 iunie, şi se va încheia duminică, 14 septembrie.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Socant! O femeie din Dorohoi, Botosani, a fost omorata de un infractor abia eliberat din puscarie, care dorea sa-i fure telefonul mobil. Victima era mama a trei copii

URMĂTORUL ARTICOL

Iata calendarul examenului de Bacalaureat 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in