Absolventii de liceu din promotii anterioare care au picat de cel putin doua ori Bacalaureatul pana acum si care se inscriu la sesiunea din 2014 vor plati 230 lei pentru sustinerea tuturor probelor examenului din acest an

 

 

 

În cazul absolvenților de liceu care au picat examenele bacalaureatului de cel puțin două ori, dar care solicită recunoașterea unor probe promovate în sesiunile anterioare, „stabilirea sumei de plată pentru examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat”, potrivit Ministerului Educației.

 

 

O taxă vor plăti și absolvenții claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine și cu predare în limbile minorităților, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare – care au susținut în anii anteriori de cel puțin de două ori Examenul pentru Obținerea Atestatului. Dacă aceștia doresc să susțină din nou examenul de Atestat, taxa de examen se stabilește la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean, „luându-se în calcul toate cheltuielile per candidat”.

 

Examenul de certificare a calificării profesionale poate fi susținut de două ori fără taxă, în oricare dintre sesiunile de examen. Pentru celelalte situații, taxa de examen se stabilește la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean, luându-se în calcul toate cheltuielile per candidat.

 

Taxele de examen se stabilesc anual, până la data de 1 martie, de către Ministerul Educației.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cod galben de ceata, joi, 13 februarie, in judetele Iasi, Vaslui, Galati, Bacau si Vrancea

URMĂTORUL ARTICOL

Anul 2014 este unul istoric pentru piata romaneasca a comunicatiilor mobile. Pe langa lansare a patru noi retele 4G de mare viteza va mai aparea pe piata si primul operator mobil virtual (MVNO). Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate