Academicianul iesean Bogadan Simionescu a fost ales vicepresedinte al Academiei Romane

 

 

 

Academicianul Bogdan Simionescu, seful filialei iesene a Academiei Romane, a fost ales vicepresedinte al Academiei Romane, alaturi de academicienii Dinu Giurescu, Alexandru Surdu si Cristian Hera.

Acad. Victor Voicu este noul secretar general al prestigiosului for de cultura si stiinta. Cei cinci au fost alesi pe urmatorii patru ani, dupa doua tururi de scrutin, in cadrul Adunarii Generale a membrilor Academiei Romane, desfasurata astazi, in aula institutiei. Acad. Dinu Giurescu si acad. Alexandru Surdu vor coordona domeniul umanist din Academie, in timp ce domeniul stiintelor exacte si ale vietii va fi reprezentat de acad. Cristian Hera si acad. Bogdan Simionescu, care ocupa si functia de director al Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni”.

 

La actualele alegeri, pentru functiile de vicepresedinti din partea domeniului umanist au fost desemnati acad. Dinu C. Giurescu, propus de acad. Dan Berindei, acad. Alexandru Surdu, propus de acad. Valentin Ionel Vlad, acad. Razvan Theodorescu, propus de Sectia de arte, arhitectura si audiovizual si acad. Alexandru Vulpe, propus de Sectia de Stiinte istorice si arheologiei. De asemenea, din partea domeniului stiintelor exacte si ale vietii au candidat acad. Cristian Hera, propus de Sectiile Stiinte agricole si silvice, Stiinte economice, juridice si sociologie, Stiinte medicale si stiinte geonomice, acad. Bogdan Simionescu, propus de Sectia de stiinte biologice si acad. Dan Tufis, propus de Sectia de stiinta si tehnologia informatiei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Iata noul program al evaluarilor nationale sustinute de elevi la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

URMĂTORUL ARTICOL

Cutremurat! O femeie din satul Bratesti, judetul Iasi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta. Primul suspect ar fi chiar fiul victimei, Mihai Hogas

Ultimele știri de la Actualitate