ULTIMĂ ORĂ:

Accident teribil, vineri dimineata (28.02.2014) soldat cu 15 morti dintre care 13 copii si 30 de raniti, care plecasera intr-o excursie scolara

Accident teribil, vineri dimineata (28.02.2014) soldat cu 15 morti dintre care 13 copii si 30 de raniti, care plecasera intr-o excursie scolara
Citit : 4 views Comentariu

 

 

 

Accidentul a avut loc în zori în provincia Prachinburi, între un camion şi autocarul cu două etaje, care transporta elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

 

 

„Treisprezece elevi şi doi profesori au murit (…) şi peste 30 de persoane au fost rănite şi internate în spitalele din împrejurimi”, a precizat locotenent-colonelul Anukarn Thamvijarn, afirmând că cinci persoane rănite se află în stare gravă.

 

„Este posibil ca sistemul de frânare să fi cedat sau şoferul să fi adormit”, a adăugat el.

 

Două autocare de la aceeaşi şcoală din provincia Nakhon Ratchasima (nord-est), care transportau în total 100 de elevi, mergeau într-o excursie şcolară în staţiunea balneară Pattaya.

 

Accidentele rutiere sunt foarte frecvente în Thailanda, care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de decese pe şosele din lume.

 

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vorbeşte despre o cifră de 38,1 morţi în accidente rutiere la 100.000 de locuitori în Thailanda, faţă de o medie de 18,5 în toată Asia de sud-est.

 

Cel puţin 29 de persoane au murit în decembrie când maşina în care se aflau a căzut într-o prăpastie în nordul ţării.