ACL solicita BEC prelungirea timpului de votare în străinătate

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după ce a votat, că a făcut o cerere către BEC, prin care a solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, „acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze”.

Blaga i-a invitat pe români să vină la vot şi să-i urmărească pe cei din diaspora „de cât civism dau dovadă”.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.”De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central, prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze şi sper că de data asta cererea să fie aprobată, mai ales că, la toate insistenţele BEC, Guvernul nu a răspuns şi nu a mărit numărul de secţii în străinătate”, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă se aşteaptă la o prezenţă mai mare în turul II decât în turul I la prezidenţialelor, Blaga a răspuns afirmativ, precizând că toate datele pe care le are arată că există „interes major pentru aceste alegeri”.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Reprezentanţii BEC au confirmat că au primit de la ACL o solicitare pentru prelungirea cu două ore a programului de vot din diaspora, adăugând că acest lucru a fost dispus, prin ordonanţă de urgenţă, în 2012, la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Centrul Parisului, blocat de miile de romani care stau la coada. Reactia unei bulgaroaice: „In 2014, in Europa???”

URMĂTORUL ARTICOL

Iohannis a obtinut prima victorie in diaspora. Vezi unde!

Ultimele știri de la Eveniment