Activitate de talie internationala la Liceul Pedagogic V. Lupu Iasi

In perioada 2-13 martie, Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” este gazda unui grup de 22 de elevi francezi, insoţiţi de 3 profesori, de la Liceul Savary de Mauléon, din localitatea Sables d’Olonne. Această întâlnire este realizată în cadrul Proiectului bilateral Comenius intitulat „Intercomprehensiunea limbilor romanice” din cadrul Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Este un proiect care abordează una dintre direcţiile de acţiune ale politicii plurilingve curriculare şi anume intercomprehensiunea limbilor inrudite, româna şi franceza.

Produsele proiectului vizează crearea unui roman poliţist şi a unei nuvele fanstastice, folosind principiile intercomprehensiunii limbilor romanice.În perioada mobilităţii, activităţile proiectului constau în asistenţa la orele din programul liceului, ateliere de intercomprehensiune, ateliere de lucru realizate prin metoda pedagogiei proiectului, având drept finalitate, crearea unui roman-foto. Toate activităţile prevăd lucrul în echipe mixte de elevi francezi şi români. Pentru crearea romanului-foto, elevii vor folosi o a treia limbă, limba engleză, limbă străină comună elevilor francezi şi străini. Se urmăreşte astfel:

· dezvoltarea comunicării în limbi străine, pornind de la principiile înţelegerii limbilor romanice şi ale multilingvismului;
· dezvoltarea creativităţii elevilor, a gustului pentru lectură şi exprimare în scris, prin intermediul limbilor străine;
· integrarea noilor tehnologii în realizarea sarcinilor din proiect;
· dezvoltarea comunicării interculturale.
În ziua de 5 martie elevii sunt invitaţi la Teatrul Naţional unde vor viziona piesa de teatru Tartuffe de Molière, alte seri fiind destinate turului Iaşului şi seratei culturale organizate la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu”.

Acesta este unul din proiectele internationale de mare anvergură derulate la nivelul judetului Iasi, proiecte in care sunt implicati numerosi elevi si care implica deplasari in strainatate pe termen lung, pentru stagii de practica specifice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Lipsa de coerenta a administratiei locale din Pascani afecteaza grav populatia

URMĂTORUL ARTICOL

Seara de film german – „Finsterworld” (Germania 2013)

Ultimele știri de la Comunicate de presa