Acuzații grave în Franța. Un primar susține că protestanții ar încerca să îl asasineze

Primarul din Hay-les-Roses, un mic oraș situat în apropierea Parisului, a fost ținta unui atac asupra locuinței sale în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timpul celei de-a cincea serii consecutive de violențe din Franța. Potrivit informațiilor furnizate de prefectură și primar, comunicate de AFP prin intermediul AGERPRES, un vehicul a fost folosit pentru a pătrunde în curtea primarului Vincent Jeaubrun (membru al partidului Republicanii, de orientare dreaptă) și apoi a fost dat foc intenționat, în jurul orei locale 01:30 (23:30 GMT, sâmbătă). Soția primarului și unul dintre cei doi copii ai lor au fost răniți în incident. Un comunicat emis pe Twitter condamnă această „tentativă de asasinat, caracterizată de o lașitate de neînțeles”.

Ministerul de Interne al Franței a raportat că, până în dimineața de duminică, 719 de persoane au fost arestate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în timpul celei de-a cincea seri de violențe din Franța, care au fost declanșate de moartea unui adolescent într-un incident în care acesta a fost împușcat de un polițist. Un bilanț provizoriu indică faptul că 45 de polițiști și jandarmi au fost răniți, 577 de vehicule și 74 de clădiri au fost incendiate, iar 871 de incendii au avut loc pe drumurile publice.

Joi, procurorii au deschis o anchetă oficială pentru ucidere din culpă în cazul polițistului acuzat de împușcarea fatală a adolescentului în Nanterre, un cartier muncitoresc situat în vestul Parisului. Ofițerul se află în custodie.

Uciderea adolescentului, care a fost filmată și sugerează că polițistul nu era în pericol imediat, a generat indignare în Franța și a reînnoit acuzațiile de utilizare excesivă a forței de către poliție, în special în zonele sărace.

Imaginea mașinilor în flăcări și confruntările dintre participanții la revolte și forțele de ordine din suburbiile Franței amintesc de evenimente similare din anii precedenți.

Politicienii francezi se confruntă din nou cu amenințarea revoltelor, amintind de evenimentele din 2005, când trei săptămâni de violențe au zguduit țara după moartea a doi tineri urmăriți de poliție.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bruno Le Maire, despre violențele din Franța: Peste 700 de magazine au fost devastate

URMĂTORUL ARTICOL

Ce decizii a luat Elon Musk cu privire la Twitter din cauza inteligenței artificiale

Ultimele știri de la International