Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe judete din tara, dar nu exclude posibilitatea unui cod rosu

 

 

 

Potrivit ANM, în cazul unui COD ROŞU sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger).

 

 

În cadrul comandamentului de iarnă, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au spus că „în cursul acestei seri vor actualiza avertizarea”.

 

„Judeţele din sud-vest, până la limita Judeţul Olt ies de pe portocaliu, raman pe galben. Judetele din sud est – inclusiv Constanta, rămân portocaliu până mâine seara. Duminică vantul va fi mai slab decat azi. Daca am avut 70-80 km ramanem la 60, numai ca vom avea strat de zapada mai mare. În legatura cu CODUL ROŞU, nu se va emite cod rosu pentru tot sud est nu excludem posibilitatea pentru o anumită zonă”, au precizat reprezentanţii ANM.

 

COD PORTOCALIU Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

 

COD GALBEN În intervalul menţionat, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70…80 km/h.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Prognoza meteo pentru luna februarie 2014! Vezi cand se va opri viscolul

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! In partea de sud-est a tarii, duminica 26 ianuarie 2014, va ninge mai mult si este posibil sa fie instituit o avertizare de tip cod rosu

Ultimele știri de la Actualitate