ULTIMĂ ORĂ:

Afacere cu investitii minime si profit urias! Iesenaul Costel Ciofu din Tutora a investit in Craciunite

Afacere cu investitii minime si profit urias! Iesenaul Costel Ciofu din Tutora a investit in Craciunite
Citit : 2 views Comentariu

 

 

 

Poate fi numita o super afacere. Ieseanul care a ales aceasta modalitate de a face bani se poate declara multumit de profit. Investitia pe care a facut-o necesita mult timp si munca, dar si cateva cunostinte de horticultura.

Insa munca ii este rasplatita chiar in perioada sarbatorilor de iarna, cand vinde sute de exemplare. Afacerea sezonului are o legatura speciala cu Craciunul. Minunile care ies din mainile ieseanului poarta numele de craciunite si ajung in casele iubitorilor de flori, din tara sau din strainatate in fiecare an. 

 

Sunt rosii, aspectuoase, au un parfum placut si sunt daruite, pastrate si ingrijite cu sfintenie in locuintele unde ajung de Craciun. Cel care se ocupa de cresterea craciunitelor este un horticulor cu experienta, care vinde anual multe soiuri de flori. Zecile de mii de lalele, zambile, craciunite, muscate, crizanteme si alte soiuri sunt ingrijite in solariile incalzite pentru a inflori cand este perioada cea mai potrivita pentru ele. Perioada sarbatorilor este acum cea mai profitabila pentru Costel Ciofu din Tutora. Acesta a pregatit butasii cu 4 luni inainte, care s-au transformat in cele mai frumoase flori ce vor fi daruite de sarbatori. Craciunitele au inflorit la inceputul acestei luni si au fost vandute in doar cateva zile, cu 15 lei. 

 

„Am dat in jur de 850 de craciunite. Pretul a fost unul bun, pentru ca nu au fost foarte multe pe piata. Ele au ajuns in toate magazinele din Iasi si se vor vinde la un pret dublu”, a spus Costel Ciofu.

 

Rasadurile sunt ingrijite de la sfarsitul lunii august. Pentru ca florile sa nu inghete si sa infloreasca la timp, horticultorul a gandit un sistem de incalzire in toata sera. Daca afara sunt -22 de grade, florile pot creste in voie la 18 grade.  

 

„Le place intre 18-22 de grade. Incalzirea se face pe lemne, iar udarea prin picurare. Solul pentru flori e turbos, adus din Lituania. PH-ul solului e foarte important, precum si aciditatea, dar si temperatura apei pe care o folosim la udare”, a mai spus Costel Ciofu.

 

 

bzi.ro