Bobby_Voicu_Cristi_Badea_si_Elvis_Apostol_facebook_joculet

Afacere de senzatie pentru Bobby Voicu, Cristi Badea si Elvis Apostol! cei trei romani au reusit sa produca 550.000 euro intr-un an de zile pe facebook

Solitaire Arena este un joc lansat anul trecut de trei romani: Bobby Voicu, Cristi Badea si Elvis Apostol, absolventi ai StartUp Bootcamp Dublin. Compania fondata de cei trei, Mavenhut, a reusit sa atraga in doar noua luni de la lansarea jocului, o investitie de 550.000 de euro de la SOS Venture.


Trei romani au creat un joc pentru Facebook care are peste 60.000 de utilizatori activi pe zi si au reusit sa atraga investitii de 550.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii.

Solitaire Arena este un joc lansat anul trecut de trei romani: Bobby Voicu, Cristi Badea si Elvis Apostol, absolventi ai StartUp Bootcamp Dublin. Compania fondata de cei trei, Mavenhut, a reusit sa atraga in doar noua luni de la lansarea jocului, o investitie de 550.000 de euro de la SOS Venture, un fond de investitii iralndezo-american, scrie economica.net.

Compania fondata de cei trei in Irlanda a fost una dintre cele zece selectionate sa participe la un accelerator de business la Dublin, adica un fel de tabara care tine cateva luni, dar care este esentiala pentru startup-urile din zona IT. Acolo, mentori, investitori si antreprenori ajuta startup-urile sa se transforme din mici afaceri in businessuri viabile.

Si acolo, zi si noapte, cei trei romani au lucrat pe un singur proiect. Si-au testat ideea inainte a prima linie de cod sa fie scrisa. „Am testat ideea noastra inca inainte de a avea prima linie de cod scrisa, punand un formular pe un site si trimitand 200 de oameni pe el cu Facebook Ads. Si vreo 150 de dolari cheltuiti. Asa am aflat ca un Solitaire multiplayer nu e chiar o idee rea. Dimpotriva!”, scrie Bobby Voicu pe blogul personal.

Cele trei luni de munca continua se incheie cu Demo Day, cand echipele trebuie sa-si prezinte proiectul in fata investitorilor. „Dupa Demo Day a urmat o zi de dezamagire crunta. In ciuda asteptarilor, nu am primit nici o oferta pe loc, atunci, in seara aia. Desi asa auziseram noi de la americani. Noroc ca de-a doua zi au inceput sa sune investitorii si, o saptamana mai tarziu, aveam opt oferte de „seed investment” (pana in 100.000 euro) pe masa”, mai scrie Bobby Voicu.

Apoi, la Bucuresti, pe masura ce jocul crestea in popularitate cu din ce in ce mai multi utilizatori, au  inceput si discutiile cu investitorii, care s-au concretizat in toamna anului trecut, cand SOS Ventures livra prima transa de 50.000 euro.

Despre ce va face Mavenhut in continuare, Bobby Voicu spune ca principalele directii pentru urmatorul an sunt legate de cresterea echipei din Romania si de adaugarea unui numar mai mare de jocuri in portofoliu. „Evident, nu vrem sa incetinim cresterea jocurilor pe care le avem deja, Solitaire Arena fiind „varful de lance”. Nu ne dorim sa crestem artificial, insa. Nici ca echipa, unde preferam sa angajam mai incet, dar bine, nici ca produse. Pentru moment suntem concentrati pe imbunatatirea experientei jucatorilor si pe motivarea acestora sa isi invite cat mai multi prieteni in joc”, spune Bobby Voicu.

Compania Mavehut isi propune transformarea jocurilor clasice single-player in titluri moderne competitive ce includ si elemente multiplayer. Mavenhut este nominalizata in competitia internationala The Next Web – StarUp Awards la trei categorii: StartUp-ul Romanesc al anului 2012, aplicatia anului cu jocul Solitaire Arena si cofondatorul anului, Bobby Voicu.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitia Mesaje cu flori de la Gradina Botanica Iasi va fi deschisa in perioada 3 – 24 februarie! Sunt expuse specii de plante exotice cultivate in complexul de sere

URMĂTORUL ARTICOL

Tun imobiliar! O casa de 110 metri patrati situata in muntii Alpi costa doar un euro cu tot cu teren! Proprietarul vrea sa scape de ea pentru ca este bantuita

Ultimele știri de la Economic