Afacerile din bani publici i-au ridicat cota! Patronul FEG a dat lovitura cu statul român

/

Consilierul județean PSD Cristian Stanciu continuă nestingherit să facă milioane de euro din fonduri publice. Prin Fundația Ecologică Green (FEG), o unitate de învățământ privată, Stanciu a beneficiat de mai multe fonduri europene. Conform datelor oficiale, Stanciu a încasat peste un milion de euro în ultimii ani prin diverse programe cu finanțare europeană

Controversatul politician PSD Cristian Stanciu a datg lovitura pe bani publici. Fundația Ecologică Green (FEG), entitate controlată de familia Stanciu, a beneficiat de 5.774.605 lei din 2019 până în prezent din contracte încheiate pe diverse programe europene de formare profesională. Conform declarației de interese depusă de Cristian Stanciu, FEG a beneficiat de șapte astfel de finanțări în ultimii patru ani, suma totală fiind una destul de consistentă pentru familia consilierului județean PSD Iași.

Bani publici pentru FEG

Un prim contract a fost încheiat în 2019, pe o perioadă de 36 luni (3 ani), prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). În acest caz a fost vorba de 170.375 euro, în baza unui apel de proiecte. Un al doilea contract a fost cel  de 154.405 euro, derulat în 2019 tot prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, pentru o perioadă de 34 luni. FEG a mai beneficiat ulterior, în 2020, pentru 24 luni (2 ani), de la aceeași agenție, de un contract în valoare de 181.335 euro, în baza selecției unui apel de proiecte. De asemenea, în cursul anului 2021, pentru o perioadă de 30 luni, a fost semnat un alt contract de finanțare pentru 219.971 euro, de asemenea cu ANPCDEFP.

Un munte de bani de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Iar asta nu este tot. Conform documentului respectiv, Stanciu a mai încheiat cu Agenția respectivă pentru 182.775 euro un alt contract, tot în 2021, pentru o perioadă de 24 luni (2 ani). Cu aceeași Agenție, FEG mai derulează încă un proiect în valoare de 138.489 euro, pentru o perioadă de 15 luni, contractul fiind semnat în octombrie 2022. De asemenea, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, FEG mai are un contract de 4.727. 255 lei, încheiat în septembrie 2021 pentru o perioadă de 24 luni (2 ani).

Afaceri pe mai multe firme ale familiei Stanciu

Cristian Stanciu este acționar în mai multe societăți comerciale, respectiv Fundația Ecologică Green, SC Feg 1 SRL Iași, Geotop Construcții SRL Iași, Top Consult SRL Iași, Prolacom SA Botoșani, Gloria Cli9nic SRL Iași, Gridar SRL Iași, Tele M SRL Iași, Centrul Educativ Funny English, Master Club Games SRL, Master Club Excellence SRL, Ami T.H.D. SRL, Transworld SRL, Logic Business Center SRL; societăți de pe urma cărora a scos un profit substanțial.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vremea caniculară în Iași: Cum să te protejezi de soare și să rămâi în siguranță, 9 sfaturi eficiente

URMĂTORUL ARTICOL

Sărbătoarea Sânzienelor: Tradiții și obiceiuri în fiecare an pe 24 iunie

Ultimele știri de la Actualitate