ULTIMĂ ORĂ:

Afla care sunt simptomele bilei lenese si cum pot fi tratate fara medicamente

Afla care sunt simptomele bilei lenese si cum pot fi tratate fara medicamente
Citit : 10 views Comentariu

 

 

 

Disfunctia biliara sau “bila lenesa” are ca principala cauza alimentatia.

Mesele bogate in grasimi pun in dificultate buna functionare a vezicii biliare. Pentru a digera grasimile, colecistul (vezica biliara) elimina in intestin o anumita cantitate de lichid (bila), care dizolva alimentele. Supus unui efort prea mare, colecistul se poate bloca, astfel incat bila nu mai este eliminata. Acest fapt ingreuneaza digestia si da nastere unor numeroase simptome neplacute.

 

Simptomele “bilei lenese” se manifesta prin gust amar in gura, varsaturi, greata, durere sub coastele din partea dreapta.

 

Printre alimentele care trebuie evitate de catre persoanele cu “bila lenesa” deoarece cresc riscul declansarii unei crize biliare. Vorbim aici despre consumul excesiv de:

 

Grasimi animale;

 

Sosuri;

 

Tocaturi;

 

Mezeluri;

 

Oua;

 

Tutun;

 

Cafea;

 

Bauturi carbogazoase;

 

Alcool.

 

 

De asemenea ar trebui evitate legumele uscate: castravetii, telina, ciupercine, prazul, usturoiul.

 

Iata reteta: cu o lingura de lemn se amesteca, 2 cescute pentru cafea cu ulei de masline, 2 cescute cu miere, 2 cescute de suc de lamâie si coaja data prin masina de tocat, se evita folosirea vaselor de metal. Se amesteca, se poate folosi imediat, câte o lingura cu ½ ora înainte de mesele principale, restul se pastreaza la frigider. Tratamentul se poate repeta pâna la folosirea cantitatii de ulei de 600 ml.