Afla cati romani au nume de flori si isi sarbatoresc ziua astazi, 13 aprilie

 

 

 

FLORII. Din totalul româncelor, 145.020 poartă numele Viorica, alte 129.947 de femei pe cel de Florentina, 91.751 se numesc Florica, iar 73.637 poartă numele Camelia, potrivit Agerpres.

 

 

Direcţia de specialitate a MAI menţionează că dintre bărbaţii ce îşi aniversează onomastica, 336.793 poartă numele Florin, 145.673 pe cel de Viorel, iar 54.608 se numesc Florian. Acestora li se adaugă aproximativ 9.065 de români ce poartă numele Mugurel, precum şi cei peste 2300 de bărbaţi ce se numesc Trandafir. Aceleaşi statistici evidenţiază faptul că doar un singur român poartă numele de Floricică.

 

MAI precizează că sărbătoarea Floriilor va fi marcată de preoţii militari din cadrul Secţiei Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă, sâmbătă, la pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor, pe traseul Mănăstirea Radu-Vodă, Catedrala Patriarhală-Colina Bucuriei.

 

De asemenea, duminică, preoţii militari ai Ministerului Afacerilor Interne vor oficia slujba religioasă de Florii la Bisericile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Iosif cel Nou, lăcaş de cult aflat în Curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealu Spirii’ din Bucureşti, la Biserica Capelă cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din cadrul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ şi la Biserica cu hramul Sfinţilor Mihail şi Gavriil din curtea Inspectorului General al Jandarmeriei Române. 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un accident grav s-a produs sambata (11.04.2014) pe DN1 la Posada! Cinci persoane au ajuns la spital

URMĂTORUL ARTICOL

Victorie pentru Horia Tecau in competitia ATP de la Casablanca

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in