Afla cum poti face fata mahmurelii!

 

 

 

Specialistii din China au analizat pe parcursul studiului 57 de bauturi, de la cele pe baza de ceai, cele calde cu plante, pana la cele carbogazoase cu lamaie.

 

 

In prima faza, ei au decis sa analizeze ce bautura a cauzat starea de mahmureala, dar si cum organismul proceseaza alcoolul ajungand la starea de greata, fie cea de voma.

 

Cand se consuma alcool, ficatul elibereaza o enzima cunoscuta sub numele de alcool dehidrogenaza (ADH), care descompune alcoolul în substanta chimica numita acetaldehida.

 

Pentru a vedea ce bautura are efect direct în cazul mahmurelii, specialistii au testat cele 57 de bauturi cu ajutorul participantilor.

 

Astfel, ei au ajuns la concluzia ca bauturile carbogazoase care contineau lamaie au fost si cele care au adus cele mai multe beneficii.

 

,,Rezultatele obtinute au aratat înca o data ca bauturile pe baza de plante aduc beneficii sanatatii, dar nu si în cazul starii de mahmureala. Dintre bauturi, sucurile carbogazoase cu lamaie sunt cele care pot aduce schimbarii la nivelul enzimei ADH, ceea ce amelioreaza simptomele mahmurelii”, a precizat Edzard Ernst, profesor de medicina la Universitatea Exeter din Marea Britanie.   

 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Vezi motivul pentru care ceaiul nu trebuie lasat la infuzat mai mult de trei minute!

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Pana pe 22 decembrie aveti ocazia sa cumparati podoabe si produse traditionale in cadrul primei editii a Targului de Craciun

Ultimele știri de la Sanatate