ULTIMĂ ORĂ:

Afla toate detaliile despre editia a XXII-a a Concursului National „Ion Creanga” de creatie literara ce se va desfasura in perioada 12-13 aprilie 2014

Afla toate detaliile despre editia a XXII-a a Concursului National „Ion Creanga”  de creatie literara ce se va desfasura in perioada 12-13 aprilie 2014
Citit : 12 views Comentariu

 

 

 

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, organizează cea de-a XXII-a ediție a Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – POVEŞTI, ediție care va avea loc în  perioada 12-13 aprilie 2014, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca din Țicău).

 

 

Creatorii, indiferent de vârstă, își pot înscrie lucrările până pe data de 30 martie 2014. La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina).

 

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

 

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 30 martie 2014 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747.499.488.

 

O serie de premii vor fi acordate câștigătorilor de către juriul format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul Zilelor Bojdeucii, în ziua de 13 aprilie 2014, astfel:

 

Premiul „Ion Creangă” al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iaşi,

 

Premiul Muzeului Literaturii Române Iași,

 

Premiul Editurii Muzeelor Literare Iași,

 

Premiul revistei „Dacia literară”,

 

Premiul revistei „Convorbiri literare”,

 

Premiul Editurii „Junimea”,

 

Premiul Editurii „Timpul”,

 

Premiul Galeriilor Anticariat „D. Grumăzescu”,

 

Premiul Bojdeucii „Ion Creangă”,

 

Premiul Studioului de Radio Iaşi,

 

Premiul Teatrului „Luceafărul” Iaşi,

 

Premiul pentru Fantasy al Clubului UNESCO „Quasar”,

 

Menţiuni la Secţiunea copii.

 

De asemenea, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în aprilie 2015.

 

Conform tradiției, anul acesta se va lansa volumul al XV-lea al Poveştilor de la Bojdeucă, cuprinzând 70 de texte ale autorilor premiați la ediția din anul anterior. În anul 2013 au fost înscrise 195 de lucrări la concurs.

 

Coordonator: Valentin TALPALARU