Agenţia de presă rusă Sputnik: Ana Birchall, favorită pentru a fi nominalizată premier în locul lui Sorin Grindeanu

Agenţia de presă rusă Sputnik, redacţia în Republica Moldova, anunţă joi că Liviu Dragnea va nominaliza o femeie ca premier, ”cu experinţă ca demnitar şi cu recunoaştere internaţională” şi o indică pe Ana Birchall ca fiind favorită.
”Sursele noastre confirmă intenţia lui Liviu Dragnea de a nominaliza o femeie ca premier, e un om de partid cu experinţă ca demnitar şi cu recunoaştere internaţională” arată agenţia de presă rusă Sputnik, pe site-ul https://ro.sputnik.md/.

Jurnaliştii arată că Liviu Dragnea are alături de el oameni de încredere precum Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan, dar ”cele două nu dovedesc că ar putea face faţă primei funcţii din Executiv. Nu au nici studiile necesare, nici prezenţa lor în medii internaţionale nu a fost un succes. O altă variantă este experimentata Rovana Plumb, un politican inteligent, cu mare experienţă, inclusiv în relaţia cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, aparţine unei generaţii mai vechi a partidului, dar se pare că, din cauza unor legături cu diverşi lideri istorici nu este în vizorul autoritarului Liviu Dragnea”.

Agenţia Sputnik citează surse care susţin că Liviu Dragnea s-ar îndrepta către Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene în guvernul Grindeanu.

Apoi, materialul trece la o descriere amănunţită a activităţii Anei Birchall şi a evoluţiei acesteia, fiind descrisă ca o adevărată salvatoare a Executivului.

”Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar şi extrem de ambiţioasă, în acelaşi timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuţi la o importantă firmă de avocatură din New York, dar şi experineţei dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în parlament sau ca ministru. Miniştrii PSD din Guvernul Grindeanu au demisionat în bloc Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace. În plus, Ana Birchall ar face o figură deosebită şi ar reprezenta România la un nivel foarte înalt pe plan internaţional”.

 

Sursa: MediaFax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Na ca a facut-o si pe asta. Poti sa mai spui ceva? De la premar la…

URMĂTORUL ARTICOL

Băsescu: Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD doi oameni care stiu să distrugă un partid

Ultimele știri de la National1