Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a opt alesi locali. Printre acestia se numara si un consilier local din Targu Frumos, Vasile Sarafincianu

 

 

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a opt alesi locali (trei primari, un viceprimar, un fost viceprimar, doi consilieri locali, un fost consilier judetean), ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, incalcand, astfel, prevederi ale Legii nr. 161/2003. Printre acestia se numara si un consilier local din Targu Frumos, SARAFINCIANU VASILE. 

 

 

Lista nominala a celor opt fosti / actuali alesi locali in cazul carora Agentia a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor:

 

SARAFINCIANU VASILE – Consilier local in cadrul Consiliului Local Targu Frumos, Jud. Iasi

Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 25 iunie 2012, intrucat detine, simultan, atat calitatea de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Orasului Targu Frumos, cat si functia de sef formatie muncitori in cadrul Pietei Agroalimentare Targu Frumos (unitate autofinantata care face parte din aparatul de specialitate al Primarului Orasului Targu Frumos).

 

IOAN NICOARA –  Primar al Comunei Apoldu de Jos, Jud. Sibiu

Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 24 mai 2011, intrucat detine, simultan, atat functia de Primar al Comunei Apoldu de Jos, cat si calitatea de reprezentant al Comunei Apoldu de Jos in organele de conducere a S.C. ECO MARGINIME S.A.

 

DUMITRASCU MARIA –  Primar al Comunei Berlesti, Jud. Gorj

S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 16 februarie 2012 – 08 octombrie 2013, intrucat a detinut, simultan, atat functia de Primar al Comunei Berlesti, cat si calitatea de reprezentant al unitatii administrativ – teritoriale Berlesti in Adunarea Generala a Asociatilor in cadrul S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L.

 

GHEORGHE NICOLAE – Primar al Comunei Boisoara, Jud. Valcea

S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 18 iunie 2012 – 01 martie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de Primar al Comunei Boisoara, calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul S.C. EUROSSIB CONSTRUCT S.R.L., precum si functia de Director in cadrul S.C. EUROSSIB CONSTRUCT S.R.L.

 

CHIRANOIU ION –  Viceprimar al Comunei Varfuri, Jud. Dambovita

S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 iunie  – 30 august 2012, intrucat a detinut, simultan, atat functia de Viceprimar al Comunei Varfuri, cat si calitatea de administrator al S.C. ALCHIRA COM S.R.L. si S.C. DELO TRANS S.R.L.

 

UNGUREANU VALERU – Fost Viceprimar al Municipiului Orsova si fost Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Orsova,  Jud. Mehedinti

S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 21 iunie 2008 – 28 aprilie 2011 (perioada corespunzatoare exercitarii mandatului de viceprimar), intrucat S.C. OPTIM COM S.R.L. Orsova (societate detinuta de familia Ungureanu) a desfasurat operatiuni comerciale de furnizare bunuri in valoare totala de 17.936,91 Lei cu Primaria Municipiului Orsova, S.C. Servicii Publice Orsova S.R.L. si Serviciul Public de Asistenta Sociala Orsova.

 

ENE EUGENIU – Consilier local in cadrul Consiliului Local Balaci, Jud. Teleorman

S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat in perioada detinerii calitatii de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Balaci, S.C. AGRENE COM S.R.L. (societate in cadrul careia detine functia de administrator), a incheiat cu Primaria Comunei Balaci un contract de prestari servicii, in baza caruia primaria a efectuat plati catre societate in valoare de 6.000 Lei.

 

GIURGEA TEODOR –  Fost Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mures,  Jud. Mures

S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat in perioada detinerii calitatii de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mures, S.C. Transport Auto Marfa S.A. (societate in cadrul careia a detinut functia de administrator), a incheiat un  contract de prestari servicii cu Ansamblul Artistic Muresul (institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Mures), in baza caruia Ansamblul Artistic Muresul a efectuat plati catre societate in valoare de 3.841,2 Lei+TVA.

 

Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, ENE EUGENIU si GIURGEA TEODOR nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

 

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

 

„Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

 

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cod Rutier 2014! Senatorii cer prelungirea termenului de dezbatere cu 60 de zile a legii rutiere

URMĂTORUL ARTICOL

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Iasi au intocmit dosar penal unui barbat pentru savarsirea infractiunii de insusire a unui telefon gasit pe strada

Ultimele știri de la Actualitate