Alegeri europarlamentare2014! In perioada 14-16 aprilie se fac inscrieri pentru posturile de presedinti si loctiitori pentru sectiile de votare din Iasi

 

 

 

In perioada 14 – 16 aprilie 2014, intre orele 9.00 si 16.00, la Iasi, vor avea loc inscrierile pe liste a candidaturilor pentru posturile de presedinti si loctiitori ai birourilor sectiilor de votare aflate pe raza municipiului la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc in data de 25 mai 2014. 

 

 

„De precizat ar fi faptul ca Autoritatea Electorala Permanenta emite avize doar pentru persoanele care figureaza in evidente ca au exercitat functia de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia la cel putin un scrutin sau au participat la cel putin un program de instruire organizat de Autoritatea Electorala Permanenta”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei.

 

Totodata, avizul favorabil poate fi acordat doar persoanelor care nu au savarsit erori in procesul de consemnare a rezultatelor votarii in procesele-verbale, de natura sa influenteze rezultatele scrutinului in sectia de votare si nu au renuntat, fara un motiv temeinic, sa participe la activitatea birourilor electorale ale sectiilor de votare in calitate de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia. Pentru inscrieri este necesara o cerere-tip,  dar si copii dupa actul de identitate si diploma de studii. Cererile se depun la camera 1, corp A, parter, la sediul Primariei. In municipiu sunt 236 de sectii de votare, deci vor fi selectionate 472 de persoane. Pentru fiecare din zilele in care vor lucra, presedintii si loctiitorii vor fi remunerati cu 85 de lei, plus o diurna de 10 lei in ziua alegerilor.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Gest socant! Un barbat s-a aruncat in fata trenului in zona Frumoasa din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Veste proasta pentru soferi! De la 1 iulie 2014 vor creste amenzile de circulatie

Ultimele știri de la Actualitate