Alerta mondiala! Incep pregatirile de razboi. Statele Unite vor trimite in Polonia 12 avioane de lupta F-16

 

 

 

Într-o convorbire telefonică, ministrul american al apărării Chuck Hagel și ministrul polonez Tomasz Siemoniak au convenit că „desfășurarea unei unități a forțelor aeriene americane va începe duminică și se va încheia joi”, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP.

 

 

„Unitatea va consta din 12 avioane F-16, avioane de transport și 300 de soldați”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului Jacek Sonta.

 

Avioanele „vor sosi la cererea Poloniei în cadrul unui exercițiu militar a cărui desfășurare a fost avansată și extinsă mai ales într-o situație politică tensionată din cauza situației din Ucraina”, a adăugat el.

 

Joia trecută, Statele Unite au trimis în Lituania patru aparate F-15 pentru a întări supravegherea spațiului aerian baltic.

 

Potrivit ministrului lituanian al apărării Juozas Olekas, trimiterea lor este un răspuns „la agresiunea Rusiei în Ucraina, precum și la intensificarea activității militare ruse în regiunea Kaliningrad”, o enclavă rusă situată între Lituania și Polonia.

 

Președinta lituaniană Dalia Grybauskaite a chemat anterior NATO la „o mai mare prezență în țările baltice”.

 

În timp ce forțele armate poloneze dispun de 48 de aparate F-16, țările baltice nu au aviație militară suficientă și le revine țărilor NATO rolul de a asigura protecția spațiului lor aerian.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cutremurator! Ofelia Bontoiu, originara din Bacau, a fost ucisa de iubitul ei in Italia. Barbatul s-a fotografiat cu cadavrul fetei si a trimis poza familiei

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident grav s-a produs in localitatea Obreja, Caransebes! O fata a murit iar alti sase tineri au fost raniti după ce masina in care se aflau a intrat intr-un copac. Tinerii sunt voluntari la Episcopia Caransebesului

Ultimele știri de la International