Alerta! Un iceberg de marimea statului Singapore s-a desprins din Antarctica

 

 

 

Conform CNN, se estimeaza ca acest bloc imens de gheata are o arie de aproximativ 700 de kilometri patrati, cam de marimea statului Singapore si dublu ca marime fata de orasul Atlanta.

 

 

“Un aisberg care are marimea aceasta ar putea rezista in ocean timp de un an sau chiar mai mult si s-ar putea deplasa mai mult catre nord, ajungand intr-un final in cecinatatea zonelor in care circula navele comerciale din Oceanul Sudic“, a declarat Robert Marsh, cercetator stiintific la Universitatea Southampton din Marea Britanie.

 

Marsh face parte dintr-o echipa de oameni de stiinta care a primit misiunea urgenta de a localiza aisbergul si de a alcatui un posibil traseu al acestuia, pentru a preveni un eventual impact cu navele maritime.

 

In luna iulie, cercetatorii de la Institutul Alfred Wegener au folosit imagini din satelit de la Agentia Germana Spatiala TerraSAR-X intr-un raport care arata ca un aisberg s-a desprins din Antarctica. O perioada, aceasta gheata a stat aproape de calota glaciara, datorita marii de gheata, insa la sfarsitul iernii din Antarctica unele parti din marea de gheata s-au topit si au dat posibilitatea iesirii acestui bloc gigant direct in ocean.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata 10 alimente care te ajuta sa scapi de insomnie

URMĂTORUL ARTICOL

Prefectul judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu, a fost arestat pentru 29 de zile

Ultimele știri de la International