aeroport_iasi

Alte 17 bombe de aviatie de mari dimensiuni au fost descoperite, in ultimele 24 de ore, pe santierul de la aeroportul din Iasi. Numarul total de proiectile gasite ajunge la 32

Potrivit conducerii aeroportului din Iaşi, în ultimele 24 de ore, pe şantierul unde au loc lucrările de execuţie a noii piste, au fost descoperite 17 bombe de aviaţie de mari dimensiuni.

Potrivit conducerii aeroportului din Iaşi, în ultimele 24 de ore, pe şantierul unde au loc lucrările de execuţie a noii piste, au fost descoperite 17 bombe de aviaţie de mari dimensiuni.

Astfel, numărul total al proiectilelor găsite în această săptămână în zona aeroportului ieşean a ajuns la 32. 26 dintre bombele descoperite sunt de provenienţă germană, fiind proiectile de aviaţie exploziv-brizante de calibrul 70 de kilograme, scrie Mediafax.

Au mai fost găsite patru bombe de aviaţie exploziv-brizante 500LB, de provenienţă britanică, precum şi două bombe de aviaţie incendiară, calibrul 35 kilograme, respectiv 70 de kilograme, ambele cu focos ELAZ.

Activitatea firmelor care execută lucrările la noua pistă a aeroportului a fost sistată.

„Bombele nu sunt în perimetrul funcţional al Aeroportului Iaşi, activitatea aerogării desfăşurându-se în condiţii obişnuite. Pasagerii şi publicul larg nu au fost şi nu sunt în pericol. Zborurile pe aeroport se derulează în condiţii de siguranţă”, a precizat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Iaşi.

Primele bombe pe şantierul de la aeroportul ieşean au fost descoperite marţi, la adâncimea de un metru, de către muncitorii care execută lucrări în zonă. Aceştia au apelat numărul de urgenţă 112, echipele de pirotehnişti deplasându-se la faţa locului.

Ulterior, pirotehniştii au început verificări ample în zona respectivă, găsind şi alte proiectile.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Contractul pentru productia si distributia cardurilor europene de asigurari sociale de sanatate, in valoare de doua milioane de lei fara TVA, a fost atribuit companiei S&T Romania SRL singura care a inaintat o oferta

URMĂTORUL ARTICOL

Doliu in lumea teatrului! Actorul Constantin Ghenescu a fost gasit fara suflare in locuinta sa

Ultimele știri de la Actualitate