ambasadorii_unirii_iasi

”Ambasadorii Unirii” la Iasi

”Ambasadorii Unirii” la Iasi
A intrat in traditia comunitatii scolare iesene ca la sarbatoarea zilei Unirii celei Mici sa fie invitati elevi pasionati de istorie din diverse zone ale tarii, impreuna cu profesorii lor, pentru a participa la manifestarile prilejuite de aceasta aniversare. Anul acesta vor fi prezenti la Iasi 40 de elevi din Republica Moldova, Suceava, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Neamt, Braila, Bacau si Ialomita. Activitatea poarta numele sugestiv ”Ambasadorii Unirii” si este organizata de Scoala ”B. P.Hasdeu” in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Complexul Muzeal Moldova, desfasurandu-se in intervalul 23-25 ianuarie 2013. In program sunt incluse vizite la monumente istorice, muzee, dar si un moment de reculegere si depuneri de flori la mormantul Domnului Unirii. Mesajul Iasului catre judete va fi preluat din sala mare a Primariei, unde va avea loc o intalnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale. In ziua de 24 ianuarie, oaspetii vor participa la Muzeul Kogalniceanu la ora 16.00 la o intalnire cu istorici si oameni de cultura ieseni: Cassian Maria Spiridon si Lector dr. Claudiu Lucian Topor.
Activitatea se afla la a IV-a editie si reprezinta un prilej de a rezona romaneste, intr-un dialog emotional, profund asupra importantei statului unitar pentru o natiune.
A intrat in traditia comunitatii scolare iesene ca la sarbatoarea zilei Unirii celei Mici sa fie invitati elevi pasionati de istorie din diverse zone ale tarii, impreuna cu profesorii lor, pentru a participa la manifestarile prilejuite de aceasta aniversare.

 A intrat in traditia comunitatii scolare iesene ca la sarbatoarea zilei Unirii celei Mici sa fie invitati elevi pasionati de istorie din diverse zone ale tarii, impreuna cu profesorii lor, pentru a participa la manifestarile prilejuite de aceasta aniversare. Anul acesta vor fi prezenti la Iasi 40 de elevi din Republica Moldova, Suceava, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Neamt, Braila, Bacau si Ialomita. Activitatea poarta numele sugestiv ”Ambasadorii Unirii” si este organizata de Scoala ”B. P.Hasdeu” in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Complexul Muzeal Moldova, desfasurandu-se in intervalul 23-25 ianuarie 2013. In program sunt incluse vizite la monumente istorice, muzee, dar si un moment de reculegere si depuneri de flori la mormantul Domnului Unirii. Mesajul Iasului catre judete va fi preluat din sala mare a Primariei, unde va avea loc o intalnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale. In ziua de 24 ianuarie, oaspetii vor participa la Muzeul Kogalniceanu la ora 16.00 la o intalnire cu istorici si oameni de cultura ieseni: Cassian Maria Spiridon si Lector dr. Claudiu Lucian Topor.Activitatea se afla la a IV-a editie si reprezinta un prilej de a rezona romaneste, intr-un dialog emotional, profund asupra importantei statului unitar pentru o natiune.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Nicolae Furdui Iancu vine de Ziua Unirii Principatelor Romane la Palas Mall

URMĂTORUL ARTICOL

Incep inscrierile la Festivalul “Hai la teatru!”Festival concurs al trupelor din scolile si liceele judetului si orasului Iasi (Editia a VII-a, 20-21 martie)

Ultimele știri de la Eveniment