directia_generala_de_finante_publice_iasi

Ancheta bomba la Directia Generala de Finante Iasi! Mai multi angajati de la Finante sunt suspectati ca au legaturi dubioase cu mafia transportatorilor din Iasi! Documente secrete au fost folosite de transportatori in procese

Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a identifica functionarii care s-au dat de partea mafiei transportatorilor din Iasi. Se banuieste ca cele mai importante firme de transport din Iasi ar avea legaturi prea stranse cu unii dintre functionarii de la Finantele iesene.


Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a identifica functionarii care s-au dat de partea mafiei transportatorilor din Iasi. Se banuieste ca cele mai importante firme de transport din Iasi ar avea legaturi prea stranse cu unii dintre functionarii de la Finantele iesene.

 Situatia devine alarmanta pentru ca majoritatea firmelor de transport care s-au judecat cu statul roman au castigat procesele pentru ca au prezentat anumite documente interne de la Finante, care aveau un caracter special.

Aceste documente puteau fi date doar de angajati de la Finante si au fost folosite in instantele de judecata. In urma cu un an de zile, mai multe societati comerciale care au ca obiect de activitate servicii de transport persoane au fost obligate sa returneze statului importante sume de bani pe care le-ar fi incasat in mod ilegal.

La vremea respectiva a fost intocmit si un raport al Curtii de Conturi prin care se stabilea un prejudiciu total de peste 500 miliarde lei vechi. Majoritatea firmelor de transport care opereaza pe raza judetului Iasi au incasat ilegal de la stat sume de bani alocate subventiilor acordate pentru calatoriile efectuate de persoanele cu handicap, pensionari si veterani de razboi. De precizat ca aceste subventii se incaseaza in baza unor cupoane pe care le primeste beneficiarul (veteranul de razboi, persoana cu handicap sau insotitorul) de la Directia Generala de Asistenta Sociala. In baza acestui cupon, beneficiarul poate circula oriunde in Romania

Nu au fost prezentate documentele prin care sa se justifice realizarea, oportunitatea si exactitatea datelor in legatura cu prestarea de transport calatori efectuate, respectiv a cupoanele statistice inscrise in borderou pentru calatoriile cu mijloacele de transport rutier a veteranilor de razboi si ale pensionarilor„, se arata in raportul Curtii de Conturi.

 Printre firmele implicate se numara: Samson International SRL, Caro Tour SRL, Auto Balnis SRL, Ro Trans SRL, Rottmarq SRL, Trans Polosan SRL, Voion Trans SRL, Fya Trans SRL, Irina Trans SRL, Sami Trans SRL, Geo Tur SRL, SC Teisa SRL. Firmele de transport au dechis procese la Tribunalul Iasi si la Curtea de Apel Iasi impotriva finatistilor si au castigat majoritatea lor. Practic, au scapat de plata sumelor incasate ilegal. Aceste procese ar fi fost castigate tot cu ajutorul celor de la Finante.

agendadeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mancati shaorma de la Mado! Angajatii care spala toaletele umbla ulterior cu mainile prin mancarea clientilor! Sanatatea clientilor este in pericol

URMĂTORUL ARTICOL

Au cazut pe interceptari! Doua dintre tablourile furate de la Rotterdam de romanii implicati in jaful secolului sunt ascunse la Iasi! Mihai Bitu, Radu Dogaru si Eugen Darie nu au recunoscut nimic in fata judecatorilor!

Ultimele știri de la Deschideri1