ULTIMĂ ORĂ:

Anul 2014 aduce modificari importante la Legea pensiilor. Vezi detalii

Anul 2014 aduce modificari importante la Legea pensiilor. Vezi detalii
Citit : 4 views Comentariu

 

 

 

Anul 2014 aduce modificari importante la Legea pensiilor. In emisiunea „Ora de varf” de la Romania TV, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a trecut in revista cele mai importante schimbari.

 

„Cea mai importanta modificare este ca persoanele care lucrau pana in 2011, lucrau in grupa I de munca, si au fost trecute automat in grupa a II-a de munca. Aceasta este cea mai importanta modificare adusa legii pensiilor”, a declarat Mariana Campeanu la Romania TV.

 

In plus, indexarea pensiilor se va face in fiecare an, a precizat ministrul Muncii. „Legea pensiilor se aplica, in sensul ca in fiecare an se face indexarea pensiilor cu 100% cu rata inflatiei si cu 50% din cresterea reala a salariului mediu pe economie. Pentru orice persoana nou intrata in sistem se acorda un indice de corectie care imbunatateste de-a lungul timpului faptul ca s-a marit foarte mult varsta de iesire la pensie”, a mai explicat oficialul.

 

Chiar daca si-ar fi dorit ca in 2014, in Romania, sa se poata aplica noua lege a salarizarii, acest lucru nu este posibil, a mai spus Mariana Campeanu.

 

„Am dorit, chiar din 2014, sa aplicam aceasta lege, dar pentru ca nu am avut aceasta suma minima ca sa putem sa acordam o crestere pentru fiecare grupa de salarizare, din cauza a celor peste 2,5 miliarde de lei pe care trebuie sa le platim acum hotararile judecatoresti, dar sper ca din 2015 sa putem”, a conchis ministrul.