ULTIMĂ ORĂ:

Aplicația ce verifică viteza și calitatea accesului la Internet

Aplicația ce verifică viteza și calitatea accesului la Internet
Citit : 772 views Comentariu

Utilizatorii pot verifica viteza și calitatea accesului la Internet printr-o aplicație realizată de Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM).

Aplicația Netograf.ro oferă utilizatorilor de Internet din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de Internet pe care îl plătesc.

“Ei vor putea să constate nu doar dacă serviciul de Internet pe care îl au se ridică la calitatea promisă, ci și să compare parametrii înregistrați cu cei obținuți de abonații altor furnizori”, a declarat Cătălin Marinescu, președintele ANCOM.

Aplicația testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test amplasat într-un nod de tip Internet interexchange, informează site-ul ANCOM.

Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul, tipul de ofertă de care beneficiază și tipul de conexiune. Furnizorii autorizați de servicii de acces la Internet au obligația de a-și introduce în aplicație datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfețe web.

Aplicația se diferențiază de alte instrumente de același tip și prin faptul că, pe baza testelor efectuate de utilizatori și a ofertelor introduse, va calcula și valorile medii ale parametrilor tehnici de calitate oferiți de un anumit furnizor.

Sursa: Tvr.ro