Aproape 70 mii de tigari, descoperite in autoturismul unui iesean

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au întocmit dosar penal pe numele a doi cetăţeni români sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, după ce au descoperit, în autoturismul cu care aceştia se deplasau, 67.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova.
    
În data de 16 februarie a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iaşi şi S.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu tutun.
În cadrul acţiunii, lucrătorii au oprit în trafic pentru control, în pe DJ 249 A, un autotursim marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român Costel I., în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera infracţională a traficului ilicit cu tutun, fiind depistat în data de 10 noiembrie 2014, încercând să introducă ilegal în România țigarete de contrabandă. Bărbatul era însoţit de cetăţeanul român Petrea I., în vârstă de 25 ani.
În urma controlului asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit pe bancheta din spate două colete voluminoase, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi.
 La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 67.000 ţigarete diferite mărci.
Cu privire la cele constatate cei doi bărbaţi au declarat că au găsit coletele şi intenţionau să le transporte la o structură a poliţiei de frontieră din municipiul Iaşi.
Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
A fost dispusă măsura reţinerii întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 29.753 lei, şi a autoturismul, în valoare de 6.000 euro, în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inca un criminal dupa gratii. Il asteapta 16 ani dupa gratii

URMĂTORUL ARTICOL

Mihaela Popa: Primaria Municipiului Iasi trebuie sa supuna dezbaterii publice Strategia Culturala pentru 2021

Ultimele știri de la Comunicate de presa