Circulaţia în centrul Capitalei este blocată pe traseul marşului, după aproximativ două ore şi jumătate coloana de manifestanţi ajungând la Piaţa Timpuri Noi.
Pe traseul marşului se află jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.
La plecarea de la Universitate erau peste 2.000 de oameni, însă pe traseul marşului numărul acestora a crescut, ajungând la aproximativ 5.000 în zona Unirii, la aproape 8.000 la Nerva Traian şi la peste 10.000 la Piaţa Timpuri Noi. Pe traseul marşului continuă să vină la protest şi alte persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
Marşul a început în jurul orei 19.00, manifestanţii mergând pe Bulevardul Ion C. Brătianu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Nerva Traian, Calea Văcăreşti, Bulevardul Tineretului, Bulevardul Dimitrie Cantemir, de unde se vor întoarce în Piaţa Universităţii.
Înainte de a pleca în marş, protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu timp de câteva minute.
În fruntea coloanei de manifestanţi sunt câţiva părinţi cu copii în cărucioare, iar în spatele acestora este un banner foarte mare, ţinut de cei din primul rând, pe care scrie „Salvaţi Roşia Montană” şi sunt desene cu copii, copaci şi animale.
Protestatarii scandează „Roşia Montană nu e de pomană”, „Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi au pancarte pe care scrie „Soarta Roşiei Montana = Soarta României”, „Mă voi lega cu lanţuri de 24 de karate”, „Victoraş! Ai grijă de copilaş … Gabriel”, „Iubim natură / Preţuim cultura / Respectăm scriptura / Salvăm Roşia Montană”, „Nu vrem Chevrom, nu vrem RMGC, vrem să ne lăsaţi în pace”. „Pe pământul românesc, nu vreau să mă otrăvesc”, „Anulaţi legea distrugerii Roşiei Montane acum!”, „Avram Iancu suntem toţi”, „Democraţie = Piaţa Universităţii”, „România-i ţara noastră, nu e marfa voastră”.
Protestatarii au început să vină la fântâna de la Universitate începând de la ora 17.00, cu steaguri, pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.
Unii dintre cei care au venit la protest au tricouri pe care scrie „Salvăm Roşia Montană”, cocarde şi banderole tricolore. La protest a fost adusă şi o cutie pe care scrie”Cutia milei. Vrem să ne cumpărăm singuri politicienii”.
La protestul din Capitală participă şi oameni din Roşia Montană care se opun proiectului minier.
UPDATE: Circa trei sute de persoane au manifestat zgomotos, duminică, la Timişoara, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, solicitând respingerea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ trei sute de tineri s-au adunat, duminică, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum: „Salvăm Roşia Montană”, „Nu cred minciunile voastre, opriţi mineritul cu cianură acum” sau „Roşia – acum ori niciodată”.
Totodată, ei au scandat „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”.
Unii dintre manifestanţi au mers la protest dotaţi cu diferite ustensile pe care le-au agitat şi au făcut gălăgie.
Tinerii au stat aproximativ o oră în Piaţa Victoriei, apoi au pornit spre Piaţa Unirii, unde spun că vor continua protestul.
Mitingul este autorizat de Primăria Timişoara, care a eliberat autorizaţie valabilă zilnic, până în data de 31 decembrie.
Proteste în Bucureşti
Zi de noi proteste în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, acolo unde mii de oameni ar urma să scandeze împotriva exploatării de la Roşia Montană. Mobilizarea s-a dat pe reţele de socializare, după ce în ultimele 14 zile, protestatarii au ocupat de mai multe zona adiacentă Pieţei.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, scrie MEDIAFAX.
Punctul culminant al protestelor a fost duminică, 8 septembrie, când peste 7.000 de persoane au blocat centrul Capitalei, la Universitate, după un marş. Proteste similare au avut loc atunci în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Alba-Iulia, Bistriţa, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Iaşi.
Şi în 15 septembrie protestatarii vor să se strângă în Piaţa Universităţii, de unde să plece în marş pe traseul Bd. Ion C. Brătianu – Bd. Unirii – Bd. Nerva Traian – Calea Văcăreşti – Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Ion C. Brătianu – Piaţa Universităţii.
Proteste similare sunt anunţate duminică 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.
La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.