Expozitia este gazduita de Muzeul Unirii din strada Alexandru Lapusneanu, iar exponatele vor putea fi admirate pana vineri, 20 septembrie.
„Este comparabil cu obiecte regasite in civilizatia maiasa, incasa sau egipteana… Pentru prima data, va putea fi vazut si de publicul iesean. Sunt muzee importante din lume, precum cele de la Viena, New York sau Londra, care nu au asemenea descoperiri expuse. Este comparabil, ca valoare, cu Piatra din Rosetta (o stela egipteana, datand din anul 195 i.d.H. – n.r.) sau cu statueta lui Venus din Willendorf. Vorbim de un obiect de cult, extrem de rar in descoperirile arheologice din intreaga lume, care ne aduce in prim-plan o serie de aspecte despre proiectia pe care o aveau fata de Univers, acum atatea mii de ani, locuitorii acestei zone”, marturiseste lect. univ. dr. Vasile Cotiuga, de la Facultatea de Istorie a Universitatii Al. I. Cuza (UAIC).
Expozitia este organizata de Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi .
bzi.ro