Astazi, 23 octombrie, la ora 12:00, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi a efectuat o verificare a sistemului de alarmare in caz de dezastre

Astazi, 23 octombrie, la ora 12:00, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi a efectuat o verificare a sistemului de alarmare in caz de dezastre al municipiului Iasi.

 

Acest exercitiu a fost planificat in baza Planului de Pregatire in domeniul Situatiilor de Urgenta al Municipiului Iasi si a avut ca scop principal verificarea functionarii sistemului de alarmare si gradul de audibilitate in municipiu.

Fata de anii precedenti, in acest an s-a dorit ca aceasta verificare, sa fie efectuata la o ora din zi, in care zgomotul de fond sa fie la nivel ridicat, iar verificarea audibilitatii sa se faca prin transmiterea de mesaje voce si a semnalelor de alarmare cunoscute. Au fost stabilite 20 de locatii din care arbitrii ascultatori au evaluat gradul de audibilitate.

S-a constatat ca mesajele voce se aud cu claritate la o distanta mai mare fata de sirene si nu in imediata apropiere si ca exista cateva zone in care audibilitatea este foarte scazuta sau nu exista. Intrucat scopul acestui exercitiu a fost de  verificare,  s-au stabilit o serie de masuri ce vor fi luate pentru buna functionare a sistemului de alarmare. Acestea sunt de natura tehnica – reorientarea sirenelor, cresterea puterii in limite legale, si organizatorice (suplimentarea numarului de sirene).

De mentionat este faptul ca sistemul de alarmare al municipiului, pe langa sirenele electronice, mai cuprinde sirene electrice si dinamice. Acestea nu au fost utilizate la exercitiul de alarmare  pentru ca prin intermediul acestora nu pot fi transmise mesaje voce si s-ar fi intercalat cu evaluarea mentionata.

In situatii de urgenta, tot sistemul de alarmare poate fi pus in functiune astfel incat sa se asigure protectia populatiei din zonele posibil a fi afectate. Consideram ca scopul exercitiului a fost atins si  masurile ce vor fi luate, in urma analizelor, vor conduce la cresterea eficientizarii sistemului de alarmare al municipiului Iasi.

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Conform Directiei de Sanatate Publica pentru judetul Iasi sunt necesare 50.000 de doze de vaccin

URMĂTORUL ARTICOL

Printul Paul de Romania cere Guvernului memorandumul prin care castelul Peles a fost retrocedat regelui Mihai

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in