Astazi, 8 aprilie, va fi ales noul presedinte al Academiei Romane. Printre candidati se numara si un celebru iesean

 

 

 

Matematicianul Viorel Barbu, inginerul electronist Ionel Valentin Vlad si medicul Victor Voicu candideaza la functia de presedinte al Academiei Romane, alegerile pentru conducerea celui mai inalt for cultural si stiintific al Romaniei urmand sa aiba loc pe 8 aprilie.

 

 

Seful cancelariei Academiei Romane, Dumitru Paica, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca si-au anuntat in mod oficial candidatura la alegerile pentru functia de presedinte al Academiei Romane Viorel Barbu, Ionel Valentin Vlad si Victor Voicu. Perioada pentru depunerea candidaturilor s-a incheiat, a precizat Dumitru Paica.

 

Alegerea noului presedinte al Academiei Romane va avea loc in Adunarea Generala a forului din 8 aprilie, la care vor participa membrii titulari, corespondenti si cei de onoare din tara.

 

In prezent, presedinte al Academiei Romane este academicianul Ionel Haiduc. El a preluat presedintia Academiei Romane in anul 2006 si a fost reales presedinte al Academiei, pentru un nou mandat, in 2010.

 

Pe de alta parte, vicepresedintii Academiei Romane urmeaza sa fie alesi intr-o alta Adunarea Generala a forului, care va avea loc cel mai probabil pe 24 aprilie. Pana in acest moment nu s-a inregistrat niciun candidat pentru aceste functii.

 

In momentul de fata, vicepresedintii Academiei Romane sunt: Dan Berindei, Cristian Hera, Marius Sala si Ionel Valentin Vlad. Totodata, Ion Paun Otiman este secretar general al forului.

 

Potrivit Statutului Academiei Romane, presedintele Academiei, vicepresedintii si secretarul general sunt alesi de Adunarea Generala, pentru un mandat de patru ani, putand fi realesi o singura data. Alegerea se face in conditiile cvorumului, cu obtinerea a cel putin doua treimi din numarul voturilor membrilor prezenti. In al doilea tur de scrutin se decide, in conditiile cvorumului, cu majoritate simpla. Procedura de alegere se stabileste prin regulament. Alegerea presedintelui Academiei Romane are loc in prima decada din luna aprilie, dupa 4 aprilie, Ziua Nationala a Academiei Romane.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Situatie cutremuratoare in localitatea ieseana Horlesti! In timp ce mama era la servici, doi frati intretineau relatii sexuale. Tanarul de 19 ani si sora sa de 12 intretineau relatii de un an de zile

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Pana pe 14 aprilie la Palatul Culturii va fi o expozitie de animale exotice

Ultimele știri de la Actualitate