Atac armat într-o redacţie din Franţa

Numarul celor ucisi in atentat a ajuns la 12, alte 3 se zbat intre viata si moarte iar peste 20 au fost ranite.

Printe cei ucisi se afla si doi politisti care pazeau sediul redactiei Charlie Hebdo, intrucat fusese publicatia primsie mai multe amenintari.

Jurnaliștii Le Figaro au surprins un geam prin care trecuseră gloanțele.

Numarul victimelor rezultate in urma atacului nu este inca cert. Informatiile furnizate de diferite canale media locale precizeaza ca numarul celor ucisi ar putea varia intre 1 si 11, iar al celor raniti intre 3 si 6. Printre raniti s-ar afla si forte de ordine.

La momentul transmiterii acestei stiri perimetrul a fost blocat de fortele de ordine cu peste 20 de echipaje de interventie.

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. „Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!”, a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că „există cel puţin un rănit”. Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, „s-au auzit numeroase tiruri” de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Potrivit hotnews.ro, în noiembrie 2011 sediul parizian al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, care publicase o ediţie dedicată legii islamice sharia, cu „Mahomed redactor şef”, a fost distrus după ce a fost atacat cu cocktailuri molotov, iar site-ul săptămânalului sau a fost piratat. Ulterior, în septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed „în poziţii îndrăzneţe”. Că urmare, directorul publicaţiei a anunţat că site-ul a fost „blocat deoarece a fost piratat”.

sursa: stiripesurse.ro

{LiveLeak}2be_1420632685{/LiveLeak}

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

De ce s-a luminat cerul României noaptea trecută

URMĂTORUL ARTICOL

Klaus Iohannis va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii de la Iaşi

Ultimele știri de la Eveniment